Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ - ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Ο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΟΥ



Ξύλο μέχρι θανάτου από μπράβο φημισμένου κλαμπ της Μυκόνου, υπέστη Αυστραλός τουρίστας επειδή αρνήθηκε να δείξει τα στοιχεία του ή έστω επειδή έκλεβε τσάντες, όπως ισχυρίζεται η πλευρά των δραστών. Οποιος κι αν είναι ο λόγος δεν σκοτώνεις τον άλλον εκτός κι αν είσαι ηλίθιος!
Σε διάστημα μόλις δέκα ημερών μάθαμε για κάποιους που κρέμασαν και σούβλισαν ένα σκύλο ή και κάποιον άλλον που πέταξε χημικά σε άλλο σκυλί. Ακούσαμε για ένα άτομο που μαχαίρωσε για μία θέση πάρκινγκ, αλλά και για αυτούς που έστειλαν σε κώμα Αυστραλό τουρίστα, ο οποίος φέρεται να έκλεβε (αποδεικνύεται ότι η παρέα τον Αυστραλών δεν είχε καμία σχέση με κλοπές).
Γιατί μία τόσο όμορφη χώρα, με ένδοξη ιστορία, απίστευτη μουσική παράδοση και τρομερά ήθη και έθιμα να κατοικείται από τόσο άχρηστους, κακούς και βλάκες πολίτες; Τι φταίει η Ελλαδίτσα μας, αν υπάρχουν τόσα πολλά καθάρματα;
Και τί πιστεύετε, ότι εάν η Κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν ζητούσε τη σύλληψη των δραστών, θα είχε γίνει γνωστό το περιστατικό στο φημισμένο κλαμπ της Μυκόνου; Οχι βέβαια, αφού κάθε μέρα συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά όταν ορισμένοι ψευτόμαγκες και κότες επιθυμούν να επιβληθούν με τη μυϊκή τους δύναμη ή με τη χαζομάρα τους. Ξύλο, πυροβολισμοί, μαχαιρώματα, βασανισμοί, όλα χωρίς αιτία από ορισμένα ψευτοπαλίκαρα που ποτέ δεν θα καταφέρουν να κερδίσουν μια μάχη πολιτισμένου διαλόγου και που δυστυχώς οι περισσότεροι γνωρίζουν ασυλία...
Στο μεταξύ, ήταν συγκλονιστική και άκρως συγκινητική η δήλωση του κυρίου Ζάμιτ, πατέρα του 20χρονου Αυστραλού, ο οποίος είναι εγκεφαλικά νεκρός και μόνο ένα θαύμα θα τον επαναφέρει στη ζωή.
"Θέλω να ευχαριστήσω τους Ελληνες που στάθηκαν στο πλευρό μας, την αστυνομία και τους γιατρούς. Εχετε μία πανέμορφη χώρα, με υπέροχο πολιτισμό και πιστεύω ότι αυτό που έγινε ήταν απλά κακή τύχη. Το μόνο που μου μένει είναι να βγάλω αύριο τη μηχάνη υποστήριξης από τον υιό μου και να τον πάρω πίσω στην Αυστραλία."
Φοβερή και ανεπανάληπτη δήλωση!! Πού βρήκε τη δύναμη; Οποιοσδήποτε άλλος θα έριχνε αιώνιες κατάρες για τη χώρα μας και τους ανθρώπους της. Ας αποτελέσει αυτός ο κύριος ένα μεγάλο παράδειγμα συμπεριφοράς προς όλους μας.

Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

«Τρίζουν» οι καρέκλες των προπονητών σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ – Ποιοι οι πιθανοί αντικαταστάτες τους σύμφωνα με πληροφορίες του «Αξιον Εστί».

Μετά τα άσχημα αποτελέσματα, καθώς και τις κακές εμφανίσεις του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές εμφανίσεις, οι πρώτοι που φαίνεται πως θα πληρώσουν τη νύφη είναι οι προπονητές.
Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν αποφασίσει να δώσουν πίστωση χρόνου στον Γιώργο Δώνη, αφού οι σχέσεις του νεαρού τεχνικού με τον Ντέμη Νικολαϊδή είναι εξαιρετικές και ο πρόεδρος του Δικεφάλου πιστεύει στις δυνατότητες του πρώην προπονητή της Λάρισας. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η διοίκηση δεν «ψάχνεται» για για άλλον τεχνικό και αυτός που έχει τραβήξει τα βλέμματα των ιθυνόντων της ΑΕΚ είναι ο πρώην παίκτης της ομάδας και νυν τεχνικός της Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσπάγια. Οι Κύπριοι δηλώνουν ότι «ο Τιμούρ θα μας φύγει και θα πάει Ελλάδα το πολύ μέσα σε ένα χρόνο», ενώ ο ίδιος ο Γεωργιανός προπονητής παραδέχτηκε στο φιλικό του περιβάλλον ότι στο παρελθόν άνθρωποι της ΑΕΚ είχαν έρθει σε επαφή μαζί του.
Οσον αφορά στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν τυγχάνει πλέον της απόλυτης εμπιστοσύνης του Σωκράτη Κόκκαλη, ενώ η πλειονότητα των φίλων της πειραϊκής ομάδας θέλει αλλαγή τεχνικού «εδώ και τώρα».
Πιθανότατα μέχρι το Δεκέμβριο ο Ισπανός προπονητής θα έχει αποτελέσει παρελθόν από τον πάγκο του Ολυμπιακού και στην περίπτωση που στραβοπατήσουν οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στην Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος τότε δεν αποκλείεται ο Βαλβέρδε να... κουνήσει μαντίλι πολύ νωρίτερα. Ο Τάκης Λεμονής, αλλά και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να αντικαταστήσουν τον Ισπανό. Αμφότεροι, προσέφεραν στην ομάδα κατακτώντας τίτλους και πραγματοποιώντας καλές πορείες στην Ευρώπη, οι φίλαθλοι τους τρέφουν συμπάθεια και για τους δύο, ενώ ο Σωκράτης Κόκκαλης διατηρεί ακόμα καλές σχέσεις μαζί τους.

Κυριακή 27 Ιουλίου 2008

Doggy for ever

Για σένα που πάντα την ουρά κουνούσες, εσένα που τόσο σε πίκραναν, αλλά όλο τον κόσμο αγαπούσες... Μόλις έμπαινα στο σπίτι έτρεχες να με υποδεχτείς. Ισως να μη φαινόταν, αλλά κάθε φορά που αυτό συνέβαινε το ήξερα καλά ότι με καλωσόριζες με χαμόγελο κι ας πίστευαν οι περισσότεροι ότι απλά λαχάνιαζες. Οσο κι αν σου φώναξα, ποτέ μαζί μου δεν θύμωσες. Πόναγες, αλλά δεν θύμωνες μαζί μου, συνεχώς με συγχωρούσες. Οσο κι αν πολλές φορές σε ξεχνούσα, εσύ ποτέ δεν με αγνόησες. Για σένα που τόσο αγάπησα...Θα σε σκέφτομαι, πάντα θα σε αγαπάω, εσύ με αγάπησες τόσο και πάντα θα σε ευγνωμονώ. Ποτέ δεν το ξεχνώ. Ακόμα κι όταν κάποιος σε χτυπούσε, εσύ θα τον συγχωρούσες πριν ακόμα αυτός καταλάβαινε τι κακό είχε κάνει. Οποτε σε καλούσα, εσύ ερχόσουν. Οποτε σου έδινα κάτι να φας, είτε πείναγες είτε όχι, είτε σου άρεσε είτε όχι, εσύ το έτρωγες για να με κάνεις ευτυχισμένο. Ακόμα κι όταν κακοποιοί εισέβαλαν στο σπίτι μας, εσύ με το γαύγισμά σου με προειδοποίησες και εκείνοι έφυγαν άπραγοι. Ποτέ δεν μας ήσουν βάρος. Ποτέ δεν μας χλεύασες. Ποτέ δεν απαίτησες, ποτέ δεν προσέβαλες, ποτέ δεν μίσησες, ποτέ δεν έκλαψες, ποτέ δεν σκέφτηκες με κακία, ποτέ δεν ήσουν κίνδυνος, αλλά σήμερα Doggy μας τόσο μας πόνεσες κι αν τώρα το χαρτί πάνω στο οποίο γράφω είναι μουσκεμένο, να ξέρεις ότι είναι από τα δάκρυα που έπεσαν για σένα. Ποτέ δεν ζήτησες πολλά, ήσουν ευτυχισμένη απλά εάν δίπλα μας καθόσουν, απλά με μια μας αγκαλιά, ένιωθες γεμάτη αγάπη, όμως σήμερα Doggy μας, τόσο μας πόνεσες και δυστυχώς δεν είσαι πια εδώ για να μας σταματήσεις τον πόνο αυτό. Στη ζωή μου θα υπάρχεις πάντα ως λαμπρό παράδειγμα για το πώς θα πρέπει να είναι ο κόσμος και η κοινωνία μας... κι ας ήσουν «μονάχα» ένα σκυλί. Ακόμα και όταν η μητέρα μου πρόσεχε τα εγγόνια της στο σπίτι των ανιψιών μου στο Βύρωνα, εσύ στεκόσουν εκεί, δίπλα στο πιάνο και καρτερούσες τη στιγμή που θα έμπαινε και πάλι στο σπίτι. Οσες ώρες και εάν περνούσαν, εσύ παρέμενες εκεί και περίμενες. Πονούσες τόσο πολύ τις τελευταίες μέρες, ίσως δεινοπαθούσες, αλλά το μόνο που ζητούσες ήταν μονάχα ένα μικρό χαδάκι. Δεν έζησες με μεμψιμοιρία. Τις τελευταίες τρεις μέρες δεν κοιμήθηκες καθόλου. Είχες το κεφάλι ανασηκωμένο και το στόμα συνεχώς ανοικτό για να μπορείς να αναπνέεις. Εάν κοιμόσουν, θα «έσβηνες». Σήμερα το πρωί δεν άντεξες άλλο... Εσύ είσαι η έμπνευσή μου τώρα που γράφω αυτές τις λέξεις. Οπως οι ποιητές και οι στιχουργοί γράφουν για τις μεγάλες τους αγάπες, έτσι κι εγώ, ένα τίποτα μπροστά στο δικό σου μεγαλείο, γράφω τώρα για εσένα... Το άκουγα συνέχεια αυτά τα 27 χρόνια, αλλά μόνο σήμερα μπόρεσα να αντιληφθώ στο έπακρον τη δύναμη της συγκεκριμένης φράσης: Μόνο όταν χάσεις κάποιον, μπορείς να αντιληφθείς πόσο πραγματικά τον αγαπούσες και τι σήμαινε για σένα. Κλείνοντας, να σου ζητήσω συγγνώμη και να σου πω ειλικρινά ότι μετανιώνω που δεν σε χάιδεψα όλες τις φορές που εσύ μου το ζήτησες. Καλή αντάμωση.

Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Το Αξιον Εστί και ο Μ. Θεοδωράκης


Άξιον Εστί ονομάζεται μία από τις πιο επιβλητικές εικόνες της Παναγίας και βρίσκεται στο Άγιον Όρος. Ακόμα, με τη φράση Άξιον Εστί ξεκινάει ένας βυζαντινός ύμνος εις όνομα της Μεγαλόχαρης. Ωστόσο, Άξιον Εστί αποτελεί επίσης και το όνομα ενός καλλιτεχνικού αριστουργήματος που έγραψε ο Οδυσσέας Ελύτης, μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης και τραγούδησε πρώτος και καλύτερα από όλους ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης...
...Φημίζομαι για το γεγονός ότι ορισμένες φορές είμαι απόλυτος στις απόψεις μου. Για παράδειγμα, το ποδόσφαιρο κατά την άποψή μου είναι η κορυφαία ανθρώπινη δραστηριότητα που μπορεί να προσφέρει τις πιο ισχυρές εναλλαγές συναισθημάτων -είτε θετικές, είτε αρνητικές- μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Απόλυτος είμαι επίσης όταν χαρακτηρίζω το ζεϊμπέκικο ως τον κορυφαίο χορό όλων των εποχών. Ακόμα, είμαι απόλυτος όταν θεωρώ πως ο Μίκης μαζί με τον Μπομπ Ντίλαν αποτελούν τις δύο σπουδαιότερες μουσικές φυσιογνωμίες της ανθρωπότητας και πως το αριστούργημα του Θεοδωράκη, το Άξιον Εστί αποτελεί το κορυφαίο μουσικό έργο της ιστορίας παγκοσμίως και πως δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι. Ένα ιστορικό ανέκδοτο που διηγείται ο ίδιος ο Θεοδωράκης δείχνει το μέγεθος της δύναμης του έργου στη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο. Ήταν φθινόπωρο του 1964 και βρισκόταν στις Σέρρες για συναυλία. Μπροστά σε ένα κατάστημα δίσκων βλέπει αρκετό κόσμο να περιμένει σχηματίζοντας ουρά. Πλησιάζει και ρωτάει έναν από εκείνους που περίμεναν, ο οποίος μάλιστα φαινόταν αγρότης.-Τι περιμένεις πατριώτη, στην ουρά να αγοράσεις;- Με έστειλαν από το χωριό μου στις Σέρρες να αγοράσω το «Αξιον Εστί«, που μάθαμε ότι σήμερα θα έρθει στην πόλη."Τότε σκέφτηκα, σημειώνει σε ένα κείμενο του ο συνθέτης, άραγε υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό να κάνεις στη ζωή σου; Μήπως αυτό είναι η κορυφή;"
Για το λόγο αυτό έδωσα το όνομα Άξιον Εστί στο μπλογκ. Για τον Μίκη, την αξία του ως συνθέτη, την ηγετική του φυσιογνωμία και προσωπικότητα και για την αγάπη του προς την πατρίδα ως ένας ζωντανός θρύλος του ελληνισμού θα γράψω στο προσεχές μέλλον.

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

You'll be a woman soon



Το Pulp Fiction, ένα από τα καλύτερα έργα της τελευταίας δεκαετίας θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε από τον ΑΝΤ1, την Κυριακή στις 23.30. Ο εντυπωσιακός και αν μη τι άλλο διαφορετικός σε σχέση με τους κοινότοπους συναδέλφους του, Κουεντίν Ταραντίνο δημιουργεί ένα αριστούργημα που θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για πολλές ταινίες που θα ακολουθήσουν.


Οι Τζον Τραβόλτα, Μπρους Γουίλις, Σάμουελ Τζάκσον και Ούμα Θέρμαν κάνουν... όργια υποκριτικής και ο συνδυασμός ταλαντούχων και καταξιωμένων ηθοποιών, μαζί με την αριστουργηματική σκηνοθεσία του Ταραντίνο μας χαρίζουν δύο απολαυστικές ώρες.


Ο Αμερικάνος σκηνοθέτης, αλλά με Ιταλό πατέρα και μητέρα από τη φυλή των Ινδιάνων Τσερόκι, είναι ο δημιουργός των Kill Bill, Reservoir Dogs, Jackie Brown, καθώς και του Death Proof, που ναι μεν δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο όσον αφορά στο σενάριο, αλλά που οι γυναίκες θα λατρέψουν!. Δείτε το!

Βαριές ποινές για βιαστές, παιδεραστές, βασανιστές ζώων, εμπρηστές


Εύλογα θα αναρωτηθείτε: "Μπορεί να συγκριθεί η πράξη ενός βιαστή με αυτή κάποιου που βασανίζει ζώα; Μπορεί η ποινή να είναι η ίδια;"
"Οχι, δεν μπορεί", είναι η εύκολη και γρήγορη απάντηση και αυτό είναι το φυσιολογικό. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου υπερβολή να αναφέρω ότι τα άτομα που υποπέπτουν σε τέτοιες πράξεις (είτε βιασμό, είτε βασανισμό ζώων) έχουν το ίδιο αρρωστημένο μυαλό.
Ενας άνδρας που θα επιβληθεί με βία πάνω σε ένα γυναικείο ή παιδικό κορμί για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ανησυχίες με όπλο την μυϊκή του δύναμη, είναι το ίδιο άρρωστος και αδύναμος ψυχικά με ένα δειλό άτομο που θα βασανίσει ένα σκύλο σουβλίζοντάς το ή περιχυλίζοντάς το με χημικά. Οταν μάλιστα την αγνότητα, αγάπη, καλοσύνη, αλλά και τον ενθουσιασμό με τον οποίο διακατέχονται τα πιστά τετράποδα, δυστυχώς δεν μπορούν να βρεθούν στην ψυχή ενός ανθρώπου. Και τα δύο αυτά συμβάντα πήραν το φως της δημοσιότητας πριν λίγες ημέρες... Την ίδια στιγμή, ύπουλοι και δειλοί συμπολίτες μας καίνε όποιο δέντρο έχει μείνει σε δασική περιοχή για να χτίσουν τις βίλες τους. Τι πιο εύκολο να συλληφθούν όσοι χτίσουν σπίτια στις καμμένες αυτές περιοχές; Εμπρηστές χωρίς ανθρωπιά, αλλά με μεγάλη αδιαφορία, που φτάνει μέχρι και σε μίσος για την πατρίδα τους και για τον τόπο αυτό που πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει... και ας πέρασε τόσα δεινά.

Para los Ispanoparlantes

A todos ustedes que les interesa conocer Grecia o simplemente quieren tener informaciones sobre la vida quotidiana de la cuna del mundo occidental, me pueden mandar todos los tipos de questiones que tengan.

Καλωσόρισμα

Καλησπέρα σας.

Δημιούργησα ένα μπλογκ που απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και χρώματος. Μέσω της τηλεόρασης, στη NOVA, όπου εργάζομαι έχω την ευκαιρία να συζητάω και να αναλύω μόνο τα αθλητικά. Καλή και η μπάλα, αλλά υπάρχουν κι άλλα στη ζωή.
Θα προσπαθώ όσο πιο συχνά γίνεται, ενδεχομένως και καθημερινά, να ενημερώνω το μπλογκ.
Αποκλειστικές ειδήσεις, συνεντεύξεις, έργα που προτίνω, ένα τραγούδι που άκουσα και μου άρεσε, έναν αγώνα στοιχήματος που προβλέπω, κάτι για το οποίο ενημερώθηκα και ενθουσιάστηκα ή απογοητεύτηκα... όλα θα έχει ο μπαξές. Καλώς ήρθατε!
Related Posts with Thumbnails