Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Αποθέωση για τον κόσμο της Ανόρθωσης



«Δημήτρη, μας αποκάλεσαν Τουρκόσπορους, αλλά είμαστε Ελληνες ρε γαμώτο!», με δάκρυα στα μάτια ο αγαπητός φίλος και συνάδελφος Ελληνοκύπριος δημοσιογράφος Δώρος Δημητρίου εξέφραζε τη λύπη και απογοήτευσή του για την αντιμετώπιση που έτυχε η αποστολή και οι φίλαθλοι της Ανόρθωσης από μικρή μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού.
Οι φίλαθλοι της Ανόρθωσης θα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για όλους εμάς τους Ελληνες της Ελλάδας, αφού η παρουσία τους στο Στάδιο Καραϊσκάκη συνοδεύτηκε από εκατοντάδες Ελληνικές σημαίες. Παράλληλα, μετά το τέλος της αναμέτρησης και οι 1.500 Κύπριοι φίλαθλοι τραγουδούσαν τον εθνικό μας ύμνο. Κάτι που δεν κάνουν ποτέ οι φίλαθλοι των Ελληνικών συλλόγων και που αποδεικνύει είτε μας αρέσει, είτε όχι, ότι ένας μεγάλος αριθμός Κυπρίων αγαπάει την Ελλάδα περισσότερο και από εμάς τους Ελληνες της Ελλάδας και το αποδεικνύουν με τις πράξεις τους. Η αμάθεια και η έλλειψη μόρφωσης και γνώσης έχουν ως αποτέλεσμα να πιστεύουν αρκετοί Ελληνες ότι οι Ελληνοκύπριοι τρέφουν μεγάλη αντιπάθεια για την Ελλάδα. Αυτό ισχύει σε ένα πολύ μικρό ποσοστό των Κυπρίων (ιδιαίτερα στις τάξεις της άκρας αριστεράς), διότι η συντριπτική πλειονότητα νιώθει ισχυρά συναισθήματα για την Ελλάδα.
Οσον αφορά στην απαράδεκτη υποδοχή και επίθεση από λίγους φίλους του Ολυμπιακού, καλό θα ήταν να επικρατεί η λογική και το σωστό και να μην επηρεάζονται οι πολλοί από τους λίγους ανεγκέφαλους βλάκες, οι οποίοι έχουν ως μόνο όπλο τη ψυχολογία του όχλου. Δηλαδή, επειδή η αντίπαλη ομάδα κέρδισε θα πρέπει σώνει και καλά να φάει ξύλο;; Εάν ο Ολυμπιακός κέρδιζε μέσα στη Λάρνακα, υπήρχε περίπτωση να γίνονταν τα επεισόδια; Οχι βέβαια…
Πόσο όμορφο ήταν αλήθεια το συναίσθημα όταν στο τέλος της αναμέτρησης οι φίλοι των ερυθρολεύκων χειροκρότησαν τους παίκτες της Ανόρθωσης παραδέχοντας την πανάξια πρόκρισή τους.
Οπως οι φίλοι του Ολυμπιακού χειροκρότησαν εχθές τους παίκτες της Ανόρθωσης, όπως οι φίλοι του Παναθηναϊκού χειροκροτούσαν πέρυσι τον Ριβάλντο και οι φίλοι της ΑΕΚ τον Καραγκούνη στο φιλικό με την Μπενφίκα, έτσι θα πρέπει να ενεργούν όλοι οι φίλαθλοι. Επιπλέον, θα πρέπει οι πολλοί να αρχίζουν να απομακρύνουν τα παράσιτα και τα αποβράσματα των γηπέδων, οι οποίοι ως επί τω πλείστον αποτελούν συγχρόνως και τα αποβράσματα της κοινωνίας μας.

The most moving video of all time!

Μία από τις συγκλονιστικότερες στιγμές που έχει γραφτεί ποτέ σε βίντεο...

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

The best football trick ever!

"Απίστευτο! Εχετε δει ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο από τερματοφύλακα;"
Αυτή ήταν η αυθόρμητη αντίδραση του Αγγλου σχολιαστή μετά την απόκρουση του Ρενέ Ιγκίτα σε σκαφτό πλασέ του Ρέντναπ, το 1995 σε φιλικό του Ουέμπλεϊ μεταξύ Κολομβίας και Αγγλίας. Η κίνηση του Κολομβιανού τερματοφύλακα χαρακτηρίστηκε ως το "τσίμπημα του σκορπιού" και ψηφίστηκε από Βρετανική ιστοσελίδα ως το καλύτερο ποδοσφαιρικό κόλπο της ιστορίας.

THEY TORTURE ANIMALS IN THE CIRCUS

Please be aware! Τhis video contains many violent and cruel schenes - Το βίντεο περιέχει βίαιες και απάνθρωπες σκηνές)
Οι γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους στα τσίρκο και μαζί χειροκροτούν τα νούμερα που κάνουν τα ζώα. Δεν ξέρουν όμως τη φρίκη που περνούν τα ζώα έτσι ώστε να φτάσουν στο σημείο να υπακούν με ευλάβεια στις εντολές των θηριοδαμαστών.
Καιρός να μάθουν για να μην πάνε τα παιδιά τους ποτέ ξανά στο τσίρκο!

Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

MAΚΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ : "Οι εποχές Καζαντζίδη - Μάτσα τελειώσανε κύριοι!"

" Η ΑΕΚ έχει παιχταράδες, όπως ο Νικολαϊδης, ο Τσάρτας και ο Αμανατίδης"!
"Ο κύριος Φόλιας (σ.σ. Πορτογάλος πρώην παίκτης της Πόρτο) έρθει από έναν μεγάλο σύλλογο", τέτοιες αλήστου μνήμης φράσεις έχει πει στο παρελθόν ο Μάκης Ψωμιάδης.
Απολαύστε το βίντεο!

Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

MY 11 BEST NON-GREEK SONGS OF ALL TIME - ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΞΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ

One more cup of coffee - BOB DYLAN (1976 - 'One More Cup of Coffee' tells the tale of a girl whose family are gypsies and drifters and of the man who must leave her to enter the "valley below". )



For your precious love - OTTIS REDDING (1958 - Original version by Jerry Butler and the Impressions)



Bridge over troubled water - ELVIS PRESLEY (1970 - First released by Simon & Garfunkel. Elvis has tears running down! Look at 2.28!)



Your song - ELTON JOHN (1970 - The lyrics express the romantic thoughts of an innocent.)



Too much love will kill you - FREDDIE MERCURY, BRIAN MAY (1992 - Written by Brian May. The song is about his feelings during his divorce, and the choice one must make between two women that one loves equally



Stand by me - BEN E. KING (1971 -The song is inspired by a traditional Gospel song of the same name, originally composed by Charles A. Tindley in 1905.)



A day in the life - THE BEATLES (1967 - John Lennon was inspired by newspaper articles on the death of Tara Brownne and a civic plan to fill four thousand potholes in Blackburn)



In these arms - BON JOVI (1993 - The song's lyrics are about everlasting love and devotion.)



Always somewhere - SCORPIONS (1979 - Always somewhere Miss you where I've been I'll be back to love you again...)



Beat it - MICHAEL JACKSON (1983 - The lyrics to "Beat It" are an immediate, frightful warning to avoid fighting and violence at all costs)



In a little while - U2 (2000 -The lyrics refer to a hangover, in the vein of their track "Trying to throw your arns around the world" which describes a person trying to get home drunk.)

Φρίκη στην Ισπανία! BASTA YA! CABRONES!




(Please be aware! Τhis video contains many violent and cruel schenes - Το βίντεο περιέχει βίαιες και απάνθρωπες σκηνές)

Τα κλοτσάνε με βία στα γεννητικά όργανα και στα νεφρά, τους κόβουν μερικώς τα κέρατα, βάζουν βαζελίνη στα μάτια τους, τους δίνουν παραισθησιογώνα φάρμακα και τοποθετούν βαμβάκι στα ρουθούνια τους για να έχουν πρόβλημα στην αναπνοή.

Αυτές είναι μερικές από τις ενέργειες των Ισπανών προς τους ταύρους με σκοπό να τους κάνουν άγρια και επιθετικά για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις μίας ταυρομαχίας! Οι ταύροι από τη φύση τους είναι φιλήσυχα ζώα!

Μέσα στην αρένα βασανίζονται ανελλέητα και περνούν μαρτυρικά, φρικτά βασανιστήρια μέχρι τελικά να πεθάνουν, ορισμένες φορές από πνιγμό από το ίδιο τους το αίμα το οποίο προσπαθεί να βρει έξοδο από τη μύτη του ταύρου. Επιπλέον, όταν ο ταυρομάχος κινδυνεύει αμέσως του παρέχεται βοήθεια και ενίσχυση, σε αντίθεση με τον ταύρο, ο οποίος έχει ως μοναδικό όπλο τα κερατά του. Μία παράδοση η οποία προέρχεται από τα Μινωικά χρόνια, το 1500 π.Χ. όταν γυναίκες και άνδρες χωρίς κανένα απολύτως όπλο ή ενίσχυση πηδούσαν πάνω από τον ταύρο κρατώντας τα κέρατά του. Ενα παιχνίδι που καμία σχέση δεν έχει με το εθνικό... σπορ των Ισπανών, 3.500 χρόνια μετά!

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΥΜΝΕΙ ΤΟ ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ



Το να ισχυρίζομαι με όσα επιχειρήματα κι εάν παραθέσω ότι ο ζεϊμπέκικος είναι ο καλύτερος χορός παγκοσμίως, δεν λέει απολύτως τίποτα. Ωστόσο, εάν το ίδιο δηλώνει και ο αξέχαστος Έλληνας συνθέτης, Μάνος Χατζιδάκις, αναμφίβολα αλλάζουν τα... δεδομένα.
Θέλω να ευχαριστήσω τον εκλεκτό μου φίλου, Χάρη Καρβούνη, ο οποίος μου έστειλε το ακόλουθο απόσπασμα από διάλεξη του Χατζιδάκη για το ρεμπέτικο και που σας παραθέτω μαζί με το τραγούδι "Είμαι αητός χωρίς φτερά", σε μουσική του ίδιου και στίχους Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.
Είναι αντίθετος με το γεγονός ότι ο συνθέτης συγκρίνει δύο σπουδαίους ελληνικούς χορούς και χαρακτηρίζει τον έναν καλύτερο από τον άλλο.
Ωστόσο, αξίζει να διακρίνουμε την αδυναμία που νιώθει και τα ισχυρά συναισθήματα που τρέφει για ένα από τα "καμάρια" του τόπου μας, το ζεϊμπέκικο:

..." Η ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ, Η ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ, Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ. Κι από εδώ πηγάζει η θεματολογία του.
Επαναλαμβάνω: Ένας ανικανοποίητος μα έντονος ερωτισμός που ακριβώς η έντασή του αυτή του προσδίδει έναν πανανθρώπινο χαρακτήρα, και μια επιτακτική διάθεση φυγής από την πραγματικότητα με οποιοδήποτε τεχνικό μέσον, που η χρησιμοποίησή του δείχνει την παθητικότητα της τάξης που το μεταχειρίζεται. Το ρεμπέτικο κατορθώνει, με μια θαυμαστή ενότητα, να συνδυάζει το λόγο, την μουσική και την κίνηση. Από την σύνθεση μέχρι την εκτέλεση, με ένστικτο δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την τριπλή αυτή εκφραστική συνύπαρξη, που ορισμένες φορές, σαν φτάνει τα όρια της τελειότητος, θυμίζει μορφολογικά την αρχαία τραγωδία.
Ο ζεϊμπέκικος έχει χάσει ολότελα την αρχική ρυθμική του αγωγή κι έχει γίνει αργός, βαρύς, μακρόσυρτος και περιεκτικότερος. Χορεύεται από έναν μόνο χορευτή και επιδέχεται αφάνταστη ποικιλία αυτοσχεδιασμών με μόνο δεδομένο την αίσθηση του ρυθμού. Ο καλός χορευτής στο ζεϊμπέκικο θα ‘ναι εκείνος που θα διαθέτει τη μεγαλύτερη φαντασία και την κατάλληλη πλαστικότητα ώστε να μην αφήσει ούτε μία νότα μπουζουκιού, που να μην την αποδώσει με μια αντίστοιχη κίνηση του σώματός του. Σαν χορός είναι ο δυσκολότερος κι ο δραματικότερος σε περιεχόμενο. Ο χασάπικος βασίζεται πάνω στο ρυθμό των 4/4 κι ο τρόπος που χορεύεται – δύο χορευτές συνήθως, αλλά και τρεις και τέσσερις πολλές φορές – αναπτύσσεται σαν μια προέκταση του δημοτικού χορευτικού τρόπου, με μια κάποια ευρωπαϊκή επίδραση. Ο ζεϊμπέκικος είναι ο πιο καθαρός σύγχρονος ελληνικός χορός. Ο δε χασάπικος έχει αφομοιώσει μια καθαρή ελληνική ιδιομορφία. Πάνω σ’ αυτούς τους ρυθμούς χτίζεται το ρεμπέτικο τραγούδι, του οποίου παρατηρώντας τη μελωδική γραμμή διακρίνουμε καθαρά την επίδραση ή καλύτερα την προέκταση του βυζαντινού μέλους. Όχι μόνο εξετάζοντας τις κλίμακες που από το ένστικτο των λαϊκών μουσικών διατηρούνται αναλλοίωτες, μα ακόμη παρατηρώντας τις πτώσεις, τα διαστήματα και τον τρόπο εκτέλεσης. Όλα φανερώνουν την πηγή, που δεν είναι άλλη από την αυστηρή και απέριττη εκκλησιαστική υμνωδία.(…) Κάποτε θα κοπάσει η φασαρία γύρω τους κι αυτά θα συνεχίσουν ανενόχλητα το δρόμο τους. Ποιος ξέρει τι καινούρια ζωή μας επιφυλάσσουν τα νωχελικά κι απαισιόδοξα 9/8 για το μέλλον. Όμως εμείς, στο μεταξύ, θα ‘χουμε νιώσει πλέον για τα καλά, τη δύναμή τους. Και θα τα ακούμε, πολύ φυσικά και σωστά, να υψώνουν τη φωνή τους στον άμεσο περίγυρό μας και να ζουν για να ερμηνεύουν τον βαθύτερο εαυτό μας."

Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΟΧΟ!


Κάποιος, έστω ένας θα είχε δει ποιος αλήτης περιέλουσε τον πασίγνωστο πλέον Λέο στην παραλία με χημικές ουσίες, αυτόν που του προκάλεσε αφόρητους πόνους, πληγές και βαριά εγκαύματα. Πλέον, ο δράστης έχει επικηρυχθεί με 1.000 ευρώ, με τα οποία θα αμειφθεί όποιος βοηθήσει στην σύλληψη του δράστη. Πληροφορίες μπορούν να δοθούν και ανώνυμα σε φιλοζωικές εταιρίες του Πόρου, στον Δήμο Πόρου ή στην τοπική αστυνομία.
Προσωπικά να δώσω τα συγχαρητήρια στον Πέτρο Βίκο και την οικογένειά του, οι οποίοι βρέθηκαν από το πρώτο λεπτό στο πλευρό του σκύλου, στις Ελισσάβετ Νόξον και Αννίτα Παπασαράντη για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για να βοηθήσουν τα αδέσποτα τετράποδα, σε όλα τα 20.000 και πλέον μέλη στο γκρουπ του Λήο στο FACEBOOK για την φιλοζωική τους δράση και τα σχόλιά τους, καθώς και στο γνωστό μέλος, ΑΔΕΣΠΟΤΗ ΚΟΥΚΛΑ για την περιποίηση και φροντίδα των αδέσποτων στη Βάρκιζα και τις γύρω περιοχές.

http://animalrightsgr.blogspot.com/2007/12/blog-post.html
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_02/12/2007_250864
http://kinwniawramiden2.blogspot.com
http://adespotologio.blogspot.com/2008/06/blog-post_14.html http://www.chiosnews.com/cn2492006827130.asp
http://www.greekanimalrescue.com/greek_holiday/A%20holiday%20on%20Karpathos.html

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Related Posts with Thumbnails