Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΠΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Συχνά ακούμε ότι η τηλεόραση κάνει κακό και αποβλακώνει. Ξέρουμε όμως γιατί; Γνωρίζουμε τον λόγο; Μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί η τηλεόραση μάς σκοτώνει σιγά - σιγά;
Όσο περισσότερο καθόμαστε μπροστά στην οθόνη, τόσο γρηγορότερα επέρχεται σε κατάσταση υπνωτισμού το υποσυνείδητό μας, με αποτέλεσμα να δέχεται κάθε άποψη και ιδέα που πλασάρεται μέσω της τηλεόρασης. Επίσης, οι σκηνές βίας εμφυτεύονται στον εγκέφαλό μας με αποτέλεσμα να γινόμαστε επιθετικοί και γκρινιάρηδες.
Όταν βλέπουμε για πολλές ώρες τηλεόραση και ειδικότερα τα ψυχαγωγικά προγράμματα, ο εγκέφαλός μας παύει να σκέφτεται, δεν προβληματιζόμαστε και δεχόμαστε άβουλα ότι μας πλασάρουν. Όταν δεν σκέφτεσαι και δεν βάζεις τον εγκέφαλο να δουλέψει, καις τα κύτταρά σου και γερνάς πιο γρήγορα. Εσύ, το σώμα σου και ο νους σου.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΞΗΓΟΥΝ ΟΛΑ:



Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

A.L.F. , "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Σύμφωνα με το F.B.I., το Μέτωπο για την Απελευθέρωση των Ζώων (Animal Liberation Front) είναι μία τρομοκρατική οργάνωση. Ωστόσο, για τους φιλόζωους όλου του πλανήτη, τα μέλη της A.L.F. είναι ήρωες.
Σκοπός τους είναι η απελευθέρωση των ζώων που υπόκεινται σε βασανιστήρια και θάνατο εξαιτίας των πειραμάτων που τα υποβάλλουν πολυεθνικές, φαρμακευτικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο.
Αν είναι τρομοκρατική οργάνωση τότε αποτελεί την τρομοκρατική οργάνωση με τους περισσότερους φίλους στον πλανήτη.
Ομως, κανένας άνθρωπος δεν έχει χάσει τη ζωή του από επίθεση της A.L.F., η οποία καταστρέφει τα κτήρια στα οποία υποβάλλονται τα πειράματα και οι βασανισμοί.
Μέλος της οργάνωσης έχει καταδικαστεί σε 5 χρόνια φυλάκιση (την οποία ήδη εκτίει) για πυρκαγιά σε κτήριο πολυεθνικής που βασάνιζε ζώα.
Για πολλούς είναι η πιο αθώα και αγνή τρομοκρατική οργάνωση, αφού δεν δολοφονούν και δεν καίνε τις περιουσίες αθώων ανθρώπων και μεροκαματιάρηδων
Κι αν όλα αυτά σας ακούγονται κάπως... υπερβολικά, θυμηθείτε τη φράση του Ινδού ηγέτη, Μοχάτμα Γκάντι: " ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΥ.
Ο ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ "
Δείτε στα δύο βίντεο τη δράση της A.L.F. (Στο δεύτερο βίντεο δείτε από το 3,00 και έπειτα, διότι στην αρχή περιέχει πολύ σκληρές σκηνές)




Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ !

Ο Πασχάλης Τερζής "ζει" το τραγούδι αυτό, όσο λίγοι έχουν ζήσει οποιοδήποτε τραγούδι στο πέρασμα της ιστορίας. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με έναν πολύ καλό τραγουδιστή που ερμηνεύει σωστά ένα τραγούδι, αλλά για έναν πολύ καλό τραγουδιστή, ο οποίος καταθέτει και τη ψυχή του.
Η ισχύς της ελληνικής μουσικής σε όλο της το μεγαλείο, σε συνεργασία με την ανυπέρβλητη αγάπη που νιώθουμε για τη μάνα μας και τη φωνή του Τερζή μας δίνουν ως αποτέλεσμα ένα από τα πιο δυνατά κομμάτια στην ιστορία του παγκόσμιου τραγουδιού!
Ξεδιπλώνεται το ανεπανάληπτο ταλέντο Πασχάλη Τερζή, την ίδια ώρα που το μπουζούκι μιλάει στις καρδιές μας, πονάει και αυτό μαζί μας και αποδεικνύει γιατί το παίζουν οι άγγελοι του παραδείσου...
Αφιερωμένο σε όλες τις μανάδες του κόσμου που μεγαλώνουν με ήθος τα παιδιά τους.
Απολαύστε το και δακρύστε ελεύθερα, γυναίκες και άνδρες, διότι όταν επιβάλλεται, κλαίνε και οι άνδρες!
(Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις, Στίχοι: Νίκος Γκάτσος)


Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Eνα βίντεο - θαύμα. Υμνος στη συνεργασία ζώων και ανθρώπων.

Αυτό που καταφέρνουν οι συγκεκριμένοι βοσκοί στις πεδιάδες της Ουαλίας με μεράκι και κόπο, αλλά γεμάτοι ενθουσιασμό και αγάπη για τη ζωή και τα ζώα, θεωρώ πως είναι κάτι παραπάνω από άξιο θαυμασμού.
Είναι ένα από τα συγκλονιστικότερα βίντεο που έχω παρακολουθήσει. Σας ακούγεται υπερβολικό, αλλά μόλις το παρακολουθήσετε θα νιώσετε και εσείς το ίδιο.
Απλά απολαύστε το και θαυμάστε τους πρωταγωνιστές:



Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

MΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ


Το βράδυ της Κυριακής 8 Μαρτίου, την ημέρα της γυναίκας πέρασα μία πολύ όμορφη βραδιά στο εστιατόριο "ΩΚΕΑΝΟΣ", στο Λουτράκι.
Παρέα με τον κορυφαίο προπονητή μπάσκετ της Ευρώπης και έναν εκ των κορυφαίων στον πλανήτη, τον Ζέλικο Ομπράντοβιντς φάγαμε, ήπιαμε και ευχηθήκαμε στις γυναίκες όλου του κόσμου, που γιόρταζαν.
Ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού αφιέρωσε στην υπέροχη κόρη του την Ανζα το τραγούδι " ΣΤΟΥ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ", σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, γνωστό και ως EDERLEZI.
Μόλις πήγε δώδεκα η ώρα το βράδυ, ευχήθηκα χρόνια πολλά στον Ζέλικο, οποίος εκείνη την ώρα συμπλήρωνε τα 49 του χρόνια.
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τελειώσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, " αλλά τότε θα γυρίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου για να ζήσω εκεί. Ωστόσο, θα επιστρέφω πολύ συχνά στην Ελλάδα, αφού έχω όλους εσάς εδώ, τους φίλους μου ", εκμυστηρεύτηκε μεταξύ άλλων ο Ζέλικο.
Σπίτι έχει αγοράσει και στην Βαρκελώνη, την οποία και επισκέπτεται συχνά, αλλά όπως δηλώνει "έχω μεγαλύτερη αδυναμία στην Ελλάδα".
Δεν μιλήσαμε πολύ για μπάσκετ, αλλά όταν η κουβέντα πήγε εκεί μου ανέφερε ότι " θα ακολουθήσουν κι άλλοι τίτλοι για τον Παναθηναϊκό και πως ο Διαμαντίδης είναι με διαφορά ο κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή στην ήπειρό μας ".
Αφού φάγαμε θαλασσινά και ήπιαμε κρασί, κλείσαμε τη βραδιά με καφέ εσπρέσο, ενώ ο Σέρβος κόουτς δεν ξέχασε να δώσει και στους υπαλλήλους του εστιατορίου γενναιόδωρα φιλοδωρήματα.
Ακούστε το αγαπημένο τραγούδι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, είναι πραγματικά υπέροχο:



Share on Facebook


Δ. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

H AΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ. (αυτό έλειπε!!)

Βίντεο ενόψη της 25ης Μαρτίου, αφιερωμένο στην συγκεκριμένη ημέρα. Ισως είμαστε η μόνη χώρα όπου η αγάπη προς την πατρίδα σημαίνει "φασισμός" για ορισμένους. Απόδειξη ότι είμαστε ανάμεσα στα μεγαλύτερα θύματα της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων.
Κρίμα για μία χώρα, η οποία αν και σήμερα είναι ένας απέραντος οίκος ανοχής γεμάτος με αποβράσματα, κάποτε προσέφερε πολλά στην ανθρωπότητα. Ισως περισσότερα από κάθε άλλη. Και ανάμεσα σε αυτούς που προσέφεραν σε όλον τον κόσμο και που έμειναν και θα μείνουν για πάντα ανεξίτηλα το ονόματά τους στην ιστορία της ανθρωπότητας, είναι και οι προσωπικότητες που έγραψαν τους στίχους και τη μουσική που ακούγεται στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε.
Η μουσική που ακούγεται είναι το "Ναοί στο σχήμα του ουρανού", από το Αξιον Εστί των Οδυσσέα Ελύτη και Μίκη Θεοδωράκη.
Από τις κορυφαίες στιγμές στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής.
Αφιερωμένο στην επανάσταση του 1821.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Ο Kevin Richardson και τα παιδιά του, τα λιοντάρια

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που αξίζει να κερδίζουν τον θαυμασμό και την εκτίμησή μας. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Μερικοί είναι ανώτεροι πνευματικά και προπάντων ηθικά. Ενας από αυτούς είναι και ο Νοτιοαφρικανός, Κέβιν Ρίτσαρντσον.
Του βγάζουμε το καπέλο και υποκλινόμαστε στην ανωτερότητά του.
Θαυμάστε το μεγαλείο της αγάπης μεταξύ ζώων και ανθρώπου:

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΜΕ...

A ρε Μίκη ΠΑΓΚΟΣΜΙΕ, θα παίζουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη τα κομμάτια σου μέχρι και το τέλος του κόσμου. Σε ευχαριστούμε για όσα μας έχεις προσφέρει.
(Ο Ολλανδός παγκοσμίου φήμης μαέστρος Αndre Rieu διευθύνει τη φιλαρμονική του Λονδίνου)
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

"ΑΚΟΥΩ ΜΟΝΟ ΕΝΤΕΧΝΑ, ΟΧΙ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ", ΛΕΝΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ/ΕΣ, ΝΑΙ ΑΛΛΑ Ο ΜΑΛΑΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΡΑ!

Ο γνωστός Ελληνας τραγουδιστής του ποιοτικού λαϊκού (ή αλλιώς, έντεχνου) Σωκράτης Μάλαμας έδωσε στον επίσης διάσημο Ελληνα ερμηνευτή του βαρύ λαϊκού πενταγράμμου (ή αλλιώς "σκυλάδικου"), Βασίλη Καρρά ένα από τα τραγούδια του, το "Πριγκιπέσα".
Αραγε τι θα πουν όσοι είναι της άποψης: "Εγώ δεν ακούω "σκυλάδικα", μόνο έντεχνα, Μάλαμα, Αρβανιτάκη, Κανά κτλ", τώρα που ένας εκπρόσωπος του ποιοτικού, ο Μάλαμας τίμησε έναν από τους εκπροσώπους του σκυλάδικου, τον Καρρά δίνοντάς του ένα από τα τραγούδια του;
Αφού λοιπόν ο ίδιος ο Μάλαμας εγκρίνει και παραδέχεται την πορεία και την μουσική σταδιοδρομία του Καρρά, τότε γιατί πολλοί από εμάς βάζουμε ταμπέλες στην προσωπικότητά μας και στις επιλογές μας;
Το χειρότερο από όλα είναι όταν οι ταμπέλες αυτές είναι βουτηγμένες στο δήθεν και την υποκρισία. Οταν για παράδειγμα κάποιοι ισχυρίζονται ότι "ακούω μόνο έντεχνα", αλλά αρκετές φορές λικνίζουν το σώμα τους πάνω σε τραπέζια γνωστών νυχτερινών κέντρων της παραλιακής.
Ηθικό δίδαγμα: Δεν χρειάζεται να βάζουμε ταμπέλες.
Επικρατεί το όμορφο και το διαχρονικό και στα σκυλάδικα, στα έντεχνα, στο ροκ, στο ποπ, στα δημοτικά, σε όλα τα ήδη της μουσικής (εκτός της progressive trance και της psychedelic, διότι αυτά τα ακούσματα δεν είναι ήδη μουσικής, αλλά βέβαια αυτό αποτελεί άλλο θέμα συζήτησης).
Το ίδιο και στον κινηματογράφο. Υπάρχουν αξιόλογες αμερικάνικες, αλλά και ευρωπαϊκές ταινίες, υπάρχουν καλές κωμωδίες, θρίλερ, περιπέτειες και δράματα.
Θεωρώ πως τοποθετώντας ταμπέλες στις πράξεις και τις επιλογές μας προσαρμοζόμαστε δυσκολότερα στις συνθήκες ζωής και απορρίπτουμε εύκολα, ενώ αν προβληματιστούμε περισσότερο και ψάξουμε βαθύτερα, μπορούμε να βρούμε σχεδόν παντού κάτι αγνό και καλό και ως εκ τούτου κάτι, που θα χαρίσει περισσότερη ζωντάνια και ευτυχία στη ζωή μας. Ακούστε τον Βασίλη Καρρά να τραγουδάει Σωκράτη Μάλαμα και την "Πριγκιπέσα".

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΝΤ. ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ! - DAVID COPPERFIELD'S SECRET REVEALED!

Δεν θα το βρείτε πουθενά. Ούτε στο youtube. Μετά από προσπάθεια πολλών μηνών και επαφές με δεκάδες άτομα, ανακαλύψαμε πως ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ κάνει ένα από τα πολύ γνωστά του κόλπα. Είναι μαγεία ή όχι; Δείτε το βίντεο:



Share on Facebook

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

ΠΑΜΕ ΜΠΟΡΑ ΜΠΟΡΑ ;

Τα Μπόρα Μπόρα βρίσκονται στο συγκρότημα νησιών της Γαλλικής Πολυνησίας, μεταξύ Αυστραλίας και Περού.
Eχουν μόλις 9.000 μόνιμους κατοίκους και έκταση 29 τ.χλμ, 303 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο και αποτελούν έναν ονειρικό προορισμό.
Απολαύστε τις φωτογραφίες και δείτε το υπέροχο βίντεο:







Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΛΟΓΩ ΠΑΣΧΑ !

Προσοχή στα αρνιά, τώρα που κοντεύει και το Πάσχα!
Δείτο το βίντεο και την επίθεση του... αμνού!

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΓΙΑ EUROVISION ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ !

Είναι γεγονός πως η Eurovision είναι ένας θεσμός της πλάκας, αφού και τα περισσότερα τραγούδια είναι απαράδεχτα και χαμηλής ποιότητας.
Υποτίθεται ότι το κάθε τραγούδι θα έπρεπε να εκπροσωπεί την μουσική κουλτούρα και τη γλώσσα της εκάστοτε χώρας.
Κάτι που δεν συμβαίνει καθόλου όσον αφορά στην ελληνική εκπροσώπηση, τουλάχιστον τα πέντε τελευταία χρόνια.
Αγγλικοί στίχοι εμπλουτισμένοι με χαζοχαρούμενους ποπ ρυθμούς φτιαγμένα με τη βοήθεια υπολογιστών και όχι αυθεντικών, μουσικών οργάνων.
Η ΕΡΤ, λοιπόν, η κρατική τηλεόραση της χώρας, μας δίνει την επιλογή να ψηφίσουμε για ποιο τραγούδι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα ανάμεσα σε τρία τραγούδια που διάλεξε η ίδια και που όλα έχουν μόνο αγγλικούς στίχους και καμία απολύτως σχέση με Ελλάδα.
Και έρχεται μία άλλη χώρα, η Σουηδία να στείλει στον τελικό που θα αναδείξει ποιο τραγούδι θα στείλει στην Eurovision ένα κομμάτι με ελληνικούς στίχους!
Αν και προκρίθηκε στις τελευταίες επιλογές, τελικά δεν πήρε το εισιτήριο για την εκπροσώπηση στον θεσμό. Και καταλήγουμε ότι η Σουηδία σέβεται περισσότερο την ελληνική γλώσσα, από ότι το ίδιο το ελληνικό κρατικό κανάλι.
Το "alla", το οποίο πρώτο αποκάλυψε το troktiko.blogspot.com, μπορεί να μην είναι ένα σπουδαίο τραγούδι, αλλά αναμφίβολα είναι πολύ καλύτερο από όσα στέλνουμε εμείς, αφού έχει καλύτερο ρυθμό, μουσικά όργανα όπως το βιολί και βέβαια είναι στα ελληνικά.
Η Σοφία Ζόμπαρ είναι Σουηδέζα παντρεμένη με Ελληνα και την ευχαριστούμε!
Και σαν ένα χαλασμένο κερασάκι πάνω στην μουχλιασμένη τούρτα, πρόεδρος της επιτροπής της Eurovision είναι δυστυχώς ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες που γέννησε ο τόπος μας, ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος μάλλον γέρασε... πρόωρα.
Ακούστε το τραγούδι:

ΛΙΟΝΤΑΡΙΣΙΟ... ΦΙΛΙ !

Ενα συγκλονιστικό βίντεο με ένα αρσενικό λιοντάρι να αγκαλιάζει την σωτήρα του στο Κάλι της Κολομβίας. Εδώ και έξι χρόνια η κυρία, υπάλληλος ενός ζωολογικού κήπου στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ξυπνάει κάθε πρωί και πηγαίνει προς το λιοντάρι για να το χαιρετήσει. Η στοργή με την οποία περιβάλλει το ζώο την σωτήρα του είναι συγκινητική.
Η απίστευτη αντίδραση του ζώου είναι αυτή που θα παρακολουθήσετε:

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΨΑΛΜΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ !

Στις μέρες μας, όπου η νέα τάξη πραγμάτων έχει ως στόχο την κατάργηση των συνόρων, των παραδόσεων και των εθίμων με σκοπό να γίνουμε όλοι πιόνια και πρόβατα της παγκοσμιοποίησης, υπάρχουν ορισμένες προσωπικότητες που καταβάλλουν -δυστυχώς μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας- μεγάλη προσπάθεια για να μην χάσουμε την επαφή με τις ρίζες και την ιστορία μας.
Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ο Πρωτοψάλτης Παναγιώτης Καβαρνός καταφέρνει να ψάλλει με την αγγελικά πλασμένη και ευλογημένη φωνή του μέσα στην Αγιά Σοφιά, να μας ταξιδέψει μέχρι την Κωνσταντινούπολη και το Βυζάντιο και να μας ξυπνήσει μνήμες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες μέσα μας. Απολαύστε τον:

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ Ή ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ;

Ουάσιγκτον. Σταθμός του μετρό. Ενα κρύο πρωινό τον Γενάρη του 2007.

Ενας βιολιστής έπαιξε έξι κομμάτια του Μπαχ για περίπου 45 λεπτά. Στο διάστημα αυτό, περίπου 2 χιλιάδες άτομα πέρασαν από το σταθμό, οι περισσότεροι καθ' οδόν για τη δουλειά τους.
Στα πρώτα τρία λεπτά ένας μεσήλικας σταμάτησε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά προχώρησε βιαστικός για τον προορισμό του.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο βιολιστής εισέπραξε το πρώτο του δολλάριο: μια γυναίκα έριξε τα χρήματα στο κουτί του και χωρίς να σταματήσει συνέχισε το δρόμο της.
Εξι λεπτά μετά, ένας νεαρός έγειρε στον τοίχο για να τον ακούσει, μετά κοίταξε το ρολόι του και συνέχισε να περπατά.

Δέκα λεπτά αργότερα, ένα αγοράκι 3 ετών σταμάτησε, αλλά η μητέρα του το έσυρε βιαστικά να συνεχίσει, καθώς το παιδί σταμάτησε για να δει τον βιολιστή. Τελικά η μητέρα έσπρωξε δυνατά το παιδί και το παιδί ξανάρχισε να περπατά γυρνώντας ολοένα το κεφάλι προς τα πίσω. Την ίδια αντίδραση είχαν και πολλά άλλα παιδιά. Όλοι, χωρίς εξαίρεση, οι γονείς τα πίεζαν να προχωρήσουν.

45 λεπτά: ο μουσικός συνέχισε να παίζει. Μόνον 6 άνθρωποι είχαν για λίγο σταματήσει.

Περίπου 20 άτομα του άφησαν χρήματα χωρίς να διακόψουν το ρυθμό τους. Συγκέντρωσε συνολικά 32 δολλάρια.
1 ώρα: τελείωσε το παίξιμο και μια σιγή απλώθηκε παντού. Κανείς δεν το πρόσεξε. Κανείς δεν χειροκρότησε ούτε υπήρξε έστω κάποιο ίχνος αναγνώρισης.

Κανείς δεν το 'ξερε, αλλά ο βιολιστής ήταν ο Τζόσουα Μπελ, ένας από τους καλύτερους μουσικούς του κόσμου. Επαιξε ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια που έχουν ποτέ γραφτεί, με ένα βιολί αξίας 3.5 εκατομμυρίων δολαρίων. Δύο μέρες νωρίτερα, ο Τζόσουα Μπελ είχε γεμίσει ασφυκτικά ένα θέατρο στη Βοστώνη, σε συναυλία που η μέση τιμή του εισιτηρίου άγγιξε τα 100 δολάρια.
Πρόκειται για πραγματικό γεγονός. Ο Τζόσουα Μπελ έπαιξε ινκόγκνιτο στο σταθμό του μετρό στα πλαίσια ενός κοινωνιολογικού πειράματος που οργάνωσε η Ουάσιγκτον Ποστ για την αντίληψη, το γούστο και τις προτεραιότητες των ανθρώπων.
Το ερώτημα που προέκυψε: σε ένα ουδέτερο περιβάλλον και σε ακατάλληλη ώρα, μπορούμε να αντιληφθούμε την ομορφιά; Σταματούμε για να την απολαύσουμε; Αναγνωρίζουμε το ταλέντο όταν εκδηλώνεται σε ασυνήθιστα χωροχρονικά πλαίσια;

Ένα συμπέρασμα που πιθανώς μπορεί να εξαχθεί από το συγκεκριμένο πείραμα είναι:


Αν δεν έχουμε ένα λεπτό για να σταματήσουμε και ν'ακούσουμε έναν από τους καλύτερους μουσικούς του κόσμου να παίζει ένα από τα ωραιότερα κομμάτια που γράφτηκαν ποτέ, με ένα από τα ομορφότερα μουσικά όργανα ... πόσα άλλα πράγματα χάνουμε άραγε:

(Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι ένα από τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν πως μόνο τα παιδιά σταματούσαν να απολαύσουν το έργο.
Επίσης, ευχαριστώ το http://gkourou.blogspot.com για την αποστολή του θέματος.)

Share on Facebook

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΤΗΝΟΙ ΟΣΟΙ ΠΕΤΟΥΝ ΦΟΛΕΣ ΣΤΑ ΖΩΑ



Ο Μήτσος βρέθηκε. Τον βρήκε η Λούλου, η όμορφη σκυλίτσα του Θριασίου.

Ο μανάβης, ο προστάτης και μοναδικός φίλος του Μήτσου, φόραγε εδώ και 20 μέρες μαύρο πουκάμισο από τη θλίψη του γιατί είχε χαθεί ο μικρός κανελλί τετράποδος φίλος του. Λές και ήξερε! Ψάξαμε, ανεβάσαμε φωτογραφίες, ρωτήσαμε φιλοζωικές & κτηνιάτρους. Ομως ποτέ δεν φανταστήκαμε ότι θα τον έψαχναν τα άλλα σκυλοαδεσποτάκια της περιοχής με τα οποία μεγάλωσε.

Η Λουλού 2 μέρες πρίν, εμφανίστηκε στο μανάβη. Τον τράβαγε, τον οδηγούσε κάπου. Επέμεινε τόσο που ο μανάβης την ακολουθήσε. 300 μέτρα απομακρύνθηκαν με τη Λουλού να τον κοιτάει στα μάτια & να τον παρακαλάει να την ακολουθήσει. Περίεργος ο μανάβης έφτασε σε ένα λαγούμι, μια κρυψώνα που ποτέ κανείς δεν θα ανακάλυπτε χωρίς τη βοήθεια της μικρής!

Και εκεί βρήκε σωριασμένο το φίλο του, το Μήτσο. Εκεί σύρθηκε ο καημένος για να πεθάνει έχοντας φάει ΦΟΛΑ από άλλο ένα δίποδο κτήνος που θέλει να ονομάζεται άνθρωπος.

Ο ΜΗΤΣΟΣ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ.
Ο ΜΗΤΣΟΣ ΕΙΧΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
Ο ΜΗΤΣΟΣ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ, ΟΥΤΕ ΖΗΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Ο Μήτσος είχε παρέα , το μανάβη του, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 σχεδόν κάθε βράδυ. Οταν έκλεινε το μαγαζί ,δε, ο Μήτσος χανόταν. Πήγαινε για ύπνο στη γωνιά του και όσο και να τον φώναζες αυτός δεν έπαιρνε ποτέ το ρίσκο να εμφανιστεί.

Ηταν ιδιαίτερα επιφυλακτικός και εκτός από το μοναδικό του φίλο, δεν έπιανε εύκολα φιλίες με ανθρώπους. Εμείς για να τον πλησιάσουμε & να τον χαιδεψουμε χρειάστηκε πολλά: να τον μεταφέρουμε πολλές φορές στον κτηνίατρο, να του πάμε ατελείωτες λιχουδιές, να τον γιατρέψουμε με κόπο & αγωνία από μόρβα σε προχωρημένο στάδιο.

Και παρ όλα αυτά ένα κτήνος πέταξε μια φόλα ίσα ίσα για να μας ραγίσει την καρδιά.

Λουλού σε ευχαριστούμε που μας βοήθησες να τον βρούμε.
Ευχαριστούμε και τη sapt (www.sapt.gr), την κα Οικονόμου και τον κτηνίατρο κο Κτενά που ανέλαβαν τη μακροχρόνια θεραπεία του Μήτσου.
Ευχαριστούμε τους εθελοντές που ασχολήθηκαν τόσους μήνες με το Μήτσο & έδωσαν αγάπη και φροντίδα ανοιχτόχερα.
ΑΝΤΙΟ ΜΗΤΣΟ!!!!!! http://adespotathriasio.blogspot.com

www.facebook.com/profile.php?id=1203027923#/album.php?aid=65887&id=698677001&ref=share

Αλμπινολέφε, Μίλτον Κέινς και Λαντσκρόνα! Αληθινό περιστατικό σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ! Πολύ γέλιο!

Οσοι δεν ασχολείστε με το στοίχημα ίσως να μην γελάσετε, διότι ομάδες όπως η Λαντσκρόνα ή η Μίλτον Κέινς Ντονς ενδέχεται να σας είναι παντελώς άσχετες.
Ωστόσο, όσοι ασχολείστε ενεργά με το συγκεκριμένο είδος τζόγου, τότε δύσκολα θα συγκρατήσετε τα... δάκρυά σας!
Παίχτης του στοιχήματος τηλεφωνεί στον υπάλληλο του πρακτορείου, ο οποίος όμως δεν ξέρει στοίχημα και απλά εργάζεται εκεί προσωρινά.
(Το βίντεο διαρκεί τέσσερα λεπτά όχι εννιά όπως αναγράφεται)
Δείτε το βίντεο:



Share on Facebook

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Δεν τα πιστεύουμε, αλλά είναι γεγονός ότι αυτό που θα δείτε θα σας αφήσει με ανοικτό το στόμα! Δείτε όλο το βίντεο, γίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον από το 3:00 και έπειτα.
Μπορείτε από μόνοι σας να το δοκιμάσετε. Εγώ το δοκίμασα ήδη και γίνεται πράγματι! (Ευχαριστώ το φίλο και συμπαίκτη Βασίλη Αναπλιώτη για την αποστολή του βίντεο)

Παρέα με τον Γκαλέτι - Cena con Luciano Galletti.



Ενα εικοσιτετράωρο μετά την επιβλητική εμφάνιση του Ολυμπιακού και νίκη με 5-1 απέναντι στην Μπενφίκα, όπου τον "χορό τον γκολ" άνοιξε ο Λουσιάνο Γκαλέτι, ο Αργεντινός άσος και η οικογένειά του δείπνησαν στην ταβέρνα «Γιώργος» στην κεντρική πλατεία Ηλιούπολης. Μαζί του ήταν και οι γονείς του, οι οποίοι άφησαν για λίγο την Αργεντινή και ήρθαν για διακοπές στην Ελλάδα.
Το axion-esti και ο Δημήτρης Ανδρικόπουλος βρέθηκαν εκεί και συνομίλησαν στη μητρική του γλώσσα με τον Γκαλέτι και την οικογένειά του για αρκετή ώρα.
«Ο υιός μας είναι πολύ χαρούμενος που αγωνίζεται στην Ελλάδα και δεν έχει μετανιώσει ούτε στιγμή που ήρθε στη χώρα σας για να παίξει ποδόσφαιρο», δήλωσε η μητέρα του άσσου των ερυθρολεύκων, Σίλβια και πρόσθεσε ότι «είναι ιδιαίτερα συγκινητικό το γεγονός ότι τον σταματούν στο δρόμο και τον συγχαίρουν φίλοι όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά και των άλλων ομάδων».
«Πράγματι», συμφώνησε ο Αργεντινός χαφ των Πειραιωτών, «δεν έχω κανένα παράπονο από τους φίλους των άλλων ομάδων. Οι όποιες αποδοκιμασίες είναι λογικές, αλλά κανένας δεν έχει ξεπεράσει τα όρια. Αντίθετα, πολλοί με συγχαίρουν για τον τρόπο που παίζω, παρά το γεγονός ότι δεν υποστηρίζουν την ομάδα μου».
Η κυρία Σίλβια Γκαλέτι ανέφερε ότι της αρέσει πολύ η Ελλάδα και περνάει πολύ όμορφες στιγμές μαζί με την οικογένειά της. «Μου έχει λείψει ο Λουσιάνο, αν και μιλάμε πολύ συχνά από το τηλέφωνο. Πάντως το γεγονός ότι περνάει πολύ καλά εδώ με κάνει και μένα ευτυχισμένη» .
Ο Ρουμπέν Οράσιο, πατέρας του ποδοσφαιριστή των πρωταθλητών δήλωσε ενθουσιασμένος που επισκέπτεται ξανά τη χώρα μας, «τον τόπο που δημιούργησε τον δυτικό πολιτισμό», όπως μας είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την επιθυμία να επισκεφτεί την Αρχαία Ολυμπία και τους Δελφούς: «Και εγώ και η γυναίκα μου διδαχτήκαμε στο σχολείο την ελληνική ιστορία και νοιώθουμε ξεχωριστά όποτε επισκεπτόμαστε την Ελλάδα».
Οι γονείς του πρώην ποδοσφαιριστή της Ατλέτικο Μαδρίτης, ήξεραν ότι δεν διάλεξαν την καλύτερη εποχή για να επισκεφτούν τη χώρα μας, αλλά αυτό δεν φαίνεται να τους ενόχλησε.
«Το ξέραμε ότι θα έκανε κρύο, αλλά δεν μας πειράζει, διότι αυτή την εποχή στην Αργεντινή η θερμοκρασία φτάνει μέχρι και τους 35 βαθμούς. Ισως καταφέρουμε να γνωρίσουμε και κάποιο ελληνικό νησί, αν και το ξέρουμε ότι δεν είναι η καλύτερη εποχή», συμπλήρωσε η μητέρα του.
Την Πέμπτη, οι γονείς του, η σύζυγός του και τα παιδιά του Γκαλέτι έδωσαν το παρών στις εξέδρες του γηπέδου «Καραϊσκάκη».
«Ηταν πολύ καλός, όπως και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Μου θύμισε πολύ τα γήπεδα στην πατρίδα μας. Πιστεύω ότι Αργεντινοί και Ελληνες έχουν πολλά κοινά σημεία. Είμαστε κοινωνικοί και φιλόξενοι. Δύο «ζεστοί» λαοί», ανέφερε ο Ρουμπέν Οράσιο Γκαλέτι.
«Εχω την εντύπωση ότι ο υιός μου είναι φέτος καλύτερος από ότι ήταν παλαιότερα. Παίζει εξαιρετικά και όλοι τον αγαπούν στην ομάδα», συμπλήρωσε η μητέρα Γκαλέτι.
Με τον Λουσιάνο και την οικογένειά του απολαύσαμε ένα από τα... εθνικά φαγητά μας (σουβλάκια). Ολοι έμειναν κατενθουσιασμένοι με το υπέροχο φαγητό, παρέμειναν για περίπου μιάμιση ώρα στον «Γιώργο» και μετά αποχώρησαν όλοι μαζί με το BMW τζιπ του 28χρονου βιρτουόζου ποδοσφαιριστή.

ΜY IMMORTAL by SCOTT DAVIES

Ο βιρτουόζος του πιάνου, Scott Davies, παίζει το υπέροχο κομμάτι των Evanescence, My Immortal.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΑΝ ΤHN ΤΑΙΝΙΑ " The Curious Case of Benjamin Button " ME TON BRAD PITT

Το σύνδρομο Hutchinson-Gilford είναι μία σπάνια γεννετική πάθηση που προκαλεί πρόωρη γήρανση. Εκτιμάται πως ένα στα τέσσερα εκατομμύρια παιδιά υποφέρουν από το σύνδρομο αυτό. Γνωστές είναι μόλις 40 με 45 περιπτώσεις παγκοσμίως. Δεν έχει βρεθεί ακόμα θεραπεία. Ο μέσος όρος θνησιμότητας των παιδιών που πάσχουν από Hutchinson-Gilford είναι τα 13 έτη. Η Ashley Hegi έχει φτάσει τα 16. Ζει στον Καναδά...
-----------------------------------------------------------------------------------
Hutchinson-Gilford Progeria syndrome is an extremely rare genetic condition which causes physical changes that resemble greatly accelerated aging in sufferers. The disease affects between 1 in 4 million (estimated actual) and 1 in 8 million (reported) newborns. Currently, there are approximately 40-45 known cases in the world. There is no known cure. Most people with progeria die around 13 years of age.
Ashley Hegi is a 16 year old girl who lives in Canada and has Progeria.

Related Posts with Thumbnails