Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΓΙΑ Μ. ΤΖΑΚΣΟΝ!


Οπως μας ενημερώνει ο Μάικ από το Χόλιγουντ όπου κατοικεί, τις τελευταίες ώρες η... Μέκκα της υποκριτικής, ο τόπος όπου ζουν και εργάζονται τα μεγαλύτερα αστέρια της αμερικανικής "σόου μπιζ", ζει και αναπνέει στο ρυθμό του Μάικλ Τζάκσον.
Από κάθε εστιατόριο, κάθε εμπορικό κέντρο, κάθε μπαρ, κλαμπ, κατάστημα ή σπίτι, από κάθε γωνιά του Χόλιγουντ ακούγεται μόνο η μουσική και τα τραγούδια του "Βασιλιά της Ποπ".
Χιλιάδες Αμερικάνοι ξενυχτούν καθημερινά στην κεντρική λεωφόρο του Χόλιγουντ, την "Χόλιγουντ Μπούλεβαρντ", την λεωφόρο με τα αστέρια και μασκαρεμένοι σαν τον Τζάκσον χορεύουν υπό τους ήχους των τραγουδιών του.
Πολλοί κλαίνε και αδυνατούν να πιστέψουν τον πρόωρο του Μάικλ, άλλοι όμως εκμεταλλεύονται εμπορικά τον θάνατό του και τα μαγαζιά με αναμνηστικά είδη κάνουν χρυσές δουλειές.
Τις τελευταίες ώρες έχουν εκτυπωθεί εκατομμύρια μπλούζες και αφίσες με το πρόσωπο του Μάικλ Τζάκσον. Οτι φέρει την υπογραφή, το πρόσωπο ή απλά το όνομά του πουλάει χωρίς κανένα προηγούμενο.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής οι πρώτοι επτά δίσκοι σε πωλήσεις στην Αμερική αφορούν τον ίδιο καλλιτέχνη, τον Μάικλ Τζάκσον. Πρώτο είναι το "Thriller".
Ανθρωποι από όλο τον κόσμο συρρέουν καθημερινά στην "Χόλιγουντ Μπούλεβαρντ" για να φωτογραφηθούν δίπλα στο αστέρι με το όνομα του "Βασιλιά της ποπ".
Δεν είναι λίγοι πάντως αυτοί που θεωρούν πως ο Τζάκσον δεν έχει πεθάνει και πως ακόμα ζει, όπως και ο Ελβις Πρίσλεϋ.
Ο θρύλος του θα ζει για πάντα...

Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Δημοψήφισμα της GUARDIAN για την επιστροφή των μαρμάρων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανών ψηφίζει θετικά στην επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα και το Μουσείο της Ακρόπολης (κάντε κλικ στη φωτογραφία για να δείτε την σελίδα).


http://www.guardian.co.uk/culture/poll/2009/jun/24/elgin-marbles

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Το τελευταίο τραγούδι του Μάικλ Τζάκσον


"Ηοld my hand", είναι ο τίτλος του τελευταίου τραγουδιού του Μάικλ Τζάκσον.
Η σύνθεση ολοκληρώθηκε του καλοκαίρι του 2008 και ήταν προγραμματισμένο να συμπεριληφθεί στον δίσκο "FREEDOM" του Αμερικάνου καλλιτέχνη της χιπ χοπ, Akon.
Ωστόσο, για άγνωστη αιτία το συλλεκτικό αυτό κομμάτι κυκλοφόρησε τελικά μόνο μέσα από το διαδίκτυο . Μάλλον ήταν γραφτό...

Για σένα Βασιλιά και Θρύλε της ποπ.


Αγαπημένε Μάικλ,

Ησουν πρωτοπόρος. Εσύ δημιούργησες τον υπέροχο και μοναδικό χορό, στο ξεχωριστό είδος της ποπ μουσικής με το οποίο περιέλουσες τα τραγούδια σου. Εκανες ρεκόρ πωλήσεων με το "Thriller", ένα άλμπουμ που πούλησε σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Πάρα πολλοί προσπάθησαν να αντιγράψουν το χορό και τις κινήσεις σου. Θέλησαν να σε μιμηθούν, αλλά κανένας δεν ξεπέρασε τον δάσκαλο.
Γνωρίζαμε ότι θα έφευγες από τη ζωή πρόωρα, διότι αντιμετώπιζες πολλά προβλήματα υγείας. Ωστόσο, ήταν... ξαφνικό. Λίγο πριν το τελευταίο σου μεγάλο comeback!
Πάντα όταν κάποιος γνωστός πεθαίνει, όλοι με ένα στόμα φωνάζουν "Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ", αν και δυστυχώς, οι περισσότεροι ξεχνιούνται.
Εσένα όμως Μάικλ δεν θα μπορέσουμε ποτέ να σε ξεχάσουμε, αφού μέσα από τα τραγούδια σου θα παραμένεις για πάντα ζωντανός.
Να χορεύεις και εκεί πάνω...







Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Συγκλονιστικό βίντεο με προσγείωση ελικοπτέρου

Απίστευτο βίντεο με την λανθασμένη προσγείωση ελικοπτέρου της αμερικάνικης πολεμικής αεροπορίας.

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Ακρως συγκινητικό...

Ενα από τα πλέον συγκινητικά και συγκλονιστικά βίντεο με ζώα. Το σκυλάκι ζητάει από το φίλο του να σηκωθεί από το δρόμο. Εκείνο όμως έχει ήδη φύγει από τη ζωή. Αξίζει να το δείτε.

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Κανένα έλεος στους παιδεραστές! Απίστευτη απόφαση ελληνικού δικαστηρίου σε δίκη παιδεραστών.



"Εμένα μου έφεραν ένα ξεσκισμένο παιδί και ως άνθρωπος κάτι τέτοιο δεν μπορώ να το αντέξω και εσείς μου λέτε ότι έχετε επείγουσες περιπτώσεις με κλοπές αυτοκινήτων. Ντρέπομαι που είμαι πολίτης σε αυτή τη χώρα", ήταν τα λόγια της γιατρού από την ομάδα των παιδοψυχιάτρων του νοσοκομείου "Παίδων", όταν η πρόεδρος της έδρας του δικαστηρίου όπου δικάζονταν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την υπόθεση της σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης τριών παιδιών στο Ιλιον, ανακοίνωνε την αναβολή της δίκης για τις 15 Μαϊου του 2010 ! Η πρόεδρος της έδρας του δικαστηρίου της οποίας δεν γνωρίζουμε δυστυχώς το όνομα, δήλωνε συγκεκριμένα: " Έχουμε άλλες σημαντικές υποθέσεις να δικάσουμε που λήγουν τα 18μηνα των κατηγορουμένων και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τη δική σας. Ούτως ή άλλως οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι έχουν αποφυλακιστεί."
Οι κατηγορούμενοι και οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι οι εξής:
Σπύρος Σουχλέρης (βιασμός τετελεσμένου και εν απόπειρα κατ΄εξακολούθηση, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος ανηλίκου, απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, αντίσταση και κατοχή ναρκωτικής ουσίας προς ιδίαν και αποκλειστική χρήση),
Σωτήρης Παπαδόπουλος (βιασμός κατ' εξακολούθηση, αποπλάνηση παιδιού),
Αθανάσιος Κανάκης (βιασμός κατά μόνας και κατά συναυτουργία κατ' εξακολούθηση και κατά συρροήν, ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής, απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, αποπλάνηση παιδιού).
Ειρήνη Τσονοπούλου (βιασμός κατά συναυτουργία, πορνογραφία ανηλίκων, μαστροπεία εναντίον προσώπου νεότερου από 15 ετών, προμήθεια ναρκωτικής ουσίας προς ιδίαν και αποκλειστική χρήση από κοινού).
Εάν τα παιδιά της δικαστίνας είχαν υποστεί βιασμό θα έδινε αναβολή για τέταρτη φορά λόγω κολλήματος των δικηγόρων;
Η διαφθορά και η βρωμιά της κοινωνίας μας έχει μολύνει και τα δικαστήρια της χώρας.

Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

ΔΥΟ ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ


Το 1990 ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ήταν ποδοσφαιριστής της Νάπολι. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιταλίας, η γηπεδούχος ομάδα φιλοξενούσε την Αργεντινή του Μαραντόνα.
Διχασμένοι οι φίλοι της Νάπολι, δεν ήξεραν αν έπρεπε να υποστηρίξουν την εθνική τους ομάδα ή το ίνδαλμά τους, τον αρχηγό της αγαπημένης τους ομάδας, της ομάδας της πόλης τους.
Τελικά, η Αργεντινή κέρδισε στα πέναλτι και απέκλεισε τους οικοδεσπότες.
Στον τελικό απέναντι στη Γερμανία, οι ενοχλημένοι από τον αποκλεισμό Ιταλοί, κρατούσαν γερμανικές σημαίες και κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της Αργεντινής, ο Ντιέγκο γύρισε προς το μέρος των Ιταλών και επί δύο λεπτά που διήρκεσε ο ύμνος τους φώναζε: "Είστε πουτ....ς γιοί".

Εγινε διάσημος και μεγαλούργησε με τη φανέλα της Νάπολι, η οποία εδρεύει σε μία από τις πόλεις της Ιταλίας με την υψηλότερη εγκληματικότητα.
Αρκετοί συμπατριώτες του που ταξίδευαν στη Νάπολη γίνονταν θύματα κλοπής από τους Ναπολιτάνους. Οταν εκείνοι πήγαιναν στην αστυνομία για να δηλώσουν την κλοπή, οι καραμπινιέροι τους έστελναν στο σπίτι του Μαραντόνα.
Εκείνος στο μεταξύ είχε κάνει διασυνδέσεις με όλη τη σκοτεινή πλευρά της πόλης, καθώς και με την Καμόρα, την ναπολιτάνικη μαφία. Εκανε ακατάσχετη χρήση κοκαϊνης και ήταν φαν της νυχτερινής ζωής.
Οταν οι συμπατριώτες τού έδιναν τη λίστα με τα κλοπιμαία, εκείνος έκανε ορισμένα τηλεφωνήματα και μέσα σε λίγα λεπτά του έφερναν όλες τις πιστωτικές, τα ρολόγια, τις τσάντες, τα διαβατήρια, τα χρυσαφικά που είχαν κλαπεί.
Αυτό συνέβαινε συνεχώς και στα επτά χρόνια της παραμονής του Μαραντόνα στον ιταλικό νότο.

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Aρθρο για τη δολοφονία του αστυνομικού


Οι υγιώς σκεπτόμενοι και καλοί άνθρωποι και συμπολίτες μας επιθυμούν να ζουν μέσα σε μια κοινωνία χωρίς βία, έγκλημα και μίσος, γεμάτη αγάπη, ειρήνη και δικαιοσύνη.
Οσο περνούν τα χρόνια τόσο περισσότερο βλέπουμε τη ζυγαριά να γέρνει με τεράστια διαφορά προς τα πρώτα.
Τον περασμένο Δεκέμβριο όλοι μας απογοητευτήκαμε, στεναχωρηθήκαμε και διαμαρτυρηθήκαμε για τον άδικο χαμό του Αλ. Γρηγορόπουλου.
Σήμερα, επτά μήνες μετά θρηνούμε το δεύτερο θάνατο μέσα σε λίγες εβδομάδες ενός αστυνομικού.
Κανένας δεν βγήκε στον δρόμο να διαμαρτυρηθεί ή να παραπονεθεί.
Ενας άδικος χαμός ενός πατέρα δύο ετών.
Επιθυμούν την κατάργηση της αστυνομίας. Μα πόσο ανόητη και αφελή είναι αυτή η επιθυμία;
Εστω μια ημέρα να καταργείται η αστυνομία, οι Παναθηναϊκοί θα σκοτώνονταν με τους Ολυμπιακούς, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ με εκείνους του Αρη, οι αριστεροί με τους δεξιούς, οι αναρχικοί με τους χρυσαυγίτες, οι ανταγωνιστικές επιχειρήσεις μεταξύ τους, οι τρέντι με τους είμο, οι ροκάδες με τους ρεϊβερς κ.ο.κ.
Είναι τελείως ανώφελο και κουτό να ζητάει κάποιος την κατάργηση της αστυνομίας και να μισεί τους αστυνομικούς.
Η "Συλλογική Ευθύνη", δηλαδή να βάζεις όλους στο ίδιο καφάσι για κάτι που έκαναν λίγοι, αποτελεί φασιστικό και ναζιστικό τρόπο σκέψης, όταν για παράδειγμα οι Ναζί επιθυμούσαν τον αφανισμό όλων των Εβραίων.
Αν θεωρούν οι δολοφόνοι του Αντώνη Σάββα πως η πράξη τους αυτή ήταν κάτι σωστό, τότε ας βρουν το ανήλικο παιδάκι του που άφησαν ορφανό, ας το κοιτάξουν στα μάτια κι ας πούνε ότι αυτοί σκότωσαν τον πατέρα τους.
Περιμένουμε να διαβάσουμε την προκήρυξη των δολοφόνων, αν και δεν πιστεύω πως θα αναφέρουν ότι το θύμα ήταν βιαστής ή παιδεραστής για να καταλαγιάσει η οργή μας. Δυστυχώς, καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναφερθεί και δεν έχει κυνηγήσει παιδεραστές, βιαστές ή βασανιστές ζώων.
Με την πράξη τους αυτή απλά κέρδισαν την εκτίμηση μόνο των κακοποιών στοιχείων, των αποβρασμάτων της κοινωνίας. Το μίσος διαδέχεται το μίσος και η βία τη βία. Κανένα κέρδος, καμία αιτία.
Για εκείνους, το σύμβολο της άχρηστης κοινωνίας στην οποία ζούμε είναι ένας οικογενειάρχης, πατέρας αστυνομικός και προστάτης μάρτυρα σε τρομοκρατική ενέργεια του ΕΛΑ, ο οποίος σίγουρας αμοιβόταν με λιγότερο χρήματα από ότι οι ίδιοι οι δολοφόνοι...

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΘΕ 1η ΚΑΙ 15 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ

Με σκοπό να τιμήσω την ποιοτική μουσική, ελληνική και ξένη, θα αναρτώ κάθε 1η και 15 του μηνός ορισμένα από τα κορυφαία τραγούδια του παγκόσμιου, μουσικού πενταγράμμου.
Επιθυμία μου είναι να προσθέσω και εγώ ένα μικρό λιθαράκι στην εξάπλωση της ελληνικής μουσικής σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας.
Όσον αφορά στην ξένη, επιθυμώ να γνωρίσει ο κόσμος τα "διαμάντια" της ξένης μουσικής, ιδιαίτερα της δεκαετίας του '60 και '70, των δύο πιο δημιουργικών δεκαετιών από πλευράς σύνθεσης τραγουδιών.
Η σημερινή επιλογή μου είναι ένα τραγούδι του Μπομπ Ντίλαν, τον οποίο θεωρώ ως έναν από τους κορυφαίους ξένους μουσικούς όλων των εποχών.
Ενδεχομένως να είναι ο σπουδαιότερος στιχουργός τραγουδιών της ιστορίας.
Οι στίχοι σε συνδυασμό με την υπέροχη μουσική του, μας χάρισαν ανεκτίμητης αξίας τραγούδια.
Το κομμάτι που επέλεξα είναι το One more Cup of coffee. Γράφτηκε το 1976. Στα φωνητικά είναι η τραγουδίστρια της κάντρι μουσικής, Emmylou Harris, παρά το γεγονός ότι αρκετοί θεωρούν πως τραγουδάει η πρώην σύντροφος του Ντίλαν, Τζόαν Μπάεζ.
Στο συγκεκριμένο τραγούδι, μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο αναλύει την εκτίμηση που τρέφει προς μία κοπέλα, χωρίς όμως να βρίσκει ανταπόκριση.
Αναφέρεται στο γεγονός ότι εκείνη διαφέρει από τα άλλη μέλη της οικογένειάς της και πως αν τυγχάνει έλλειψη μόρφωσης, η καρδιά της είναι τόσο μεγάλη όσο ένας ωκεανός.
Απολαύστε το.

Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Σαν σήμερα πριν από 22 χρόνια ανεβήκαμε στην κορυφή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.





Στις 14 Ιουνίου 1987, στο Ειρήνης και Φιλίας κατακτήσαμε το Ευρωμπάσκετ. Κερδίσαμε στον τελικό την πανίσχυρη Σοβιετική Ενωση. Ολη η Ελλάδα στους δρόμους.

Πρωτομάστορας εκείνου του θαύματος, ο Νίκος Γκάλης, ότι πιο μαγικό έχει βγάλει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είσαι 1,82 και δεν είχες δεχτεί ποτέ κόψιμο. Από όπου σούταρες η μπάλα κατέληγε στο καλάθι Τις μισές φορές έβαζες το καλάθι, έπαιρνες και φάουλ. Όταν οι άλλοι σηκώνονταν για δεύτερη φορά για να σε κόψουν επειδή την πρώτη δεν τα κατάφεραν, εσύ ήσουν ακόμα στον αέρα..

Νίκο Γκάλη θα είσαι για πάντα το ίνδαλμά μας! Για όλους μας, ποδοσφαιρόφιλους και μπασκετόφιλους.

Σε ευχαριστούμε


Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

ΣΤΗΜΕΝΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ!

Αυτό το πέναλτι δεν έχει δοθεί ούτε στην Ελλάδα! Απίστευτο! Θα είχε ποντάρει πολλά χρήματα ο διαιτητής στη νίκη της Αμέρικα!

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ - ΑΡΑΧΝΗ !

Ο Σπάιντερμαν που όλοι ξέρουμε βγήκε από τα παραμύθια.
Ο άνθρωπος - αράχνη που θα παρακολουθήσετε στο βίντεο βγήκε από την πόλη Μπάνγκαλορ στην Ινδία. Ανεπανάληπτος!

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΘΕ 1η ΚΑΙ 15 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ

Με σκοπό να τιμήσω την ποιοτική μουσική, ελληνική και ξένη, θα αναρτώ κάθε 1η και 15 του μηνός ορισμένα από τα κορυφαία τραγούδια του παγκόσμιου, μουσικού πενταγράμμου.
Επιθυμία μου είναι να προσθέσω και εγώ ένα μικρό λιθαράκι στην εξάπλωση της ελληνικής μουσικής σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας.
Όσον αφορά στην ξένη, επιθυμώ να γνωρίσει ο κόσμος τα "διαμάντια" της ξένης μουσικής, ιδιαίτερα της δεκαετίας του '60 και '70, των δύο πιο δημιουργικών δεκαετιών από πλευράς σύνθεσης τραγουδιών.
Το πρώτο μου τραγούδι δεν θα μπορούσε να μην προέρχεται από το έργο από το οποίο είναι εμπνευσμένη η ονομασία της ιστοσελίδας μου, το "Άξιον Εστί" των Οδυσσέα Ελύτη και Μίκη Θεοδωράκη. Ο Μίκης, ένας από τους τελευταίους Έλληνες που είναι άξιος απόγονος των Αρχαίων Ελλήνων, με την αγάπη του προς την πατρίδα, την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων του τόπου μας, τους αγώνες του για την ελευθερία και με το πλούσιο μουσικό του έργο που τον κατατάσσει ανάμεσα στους κορυφαίους μουσικούς όλων των εποχών σε όλο τον κόσμο, αποτελεί αναμφίβολα έναν ζωντανό μύθο για την Ελλάδα.
Το πρώτο τραγούδι είναι το "Ναοί στο σχήμα του Ουρανού".
Στη συνέχεια του βίντεο ακολουθούν και δύο ακόμα τραγούδια από το "Άξιον Εστί" , τραγουδισμένα στα γερμανικά, ελάχιστο δείγμα της εκτίμησης και του σεβασμού που τρέφουν οι Γερμανοί και όχι μόνο στην ποιοτική ελληνική μουσική.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στην Λειψία.

Related Posts with Thumbnails