Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΠΩΣ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ.



Tην ημέρα που θα βγούμε όλοι αυθόρμητα στους δρόμους χωρίς καθοδήγηση από κανένα κόμμα ή κίνημα και θα φωνάξουμε όλοι με ένα στόμα "Ελλάς", για το καλό της χώρας και της κοινωνίας μας, τότε θα υπάρξει ελπίδα. Αυτό έκαναν οι Αργεντίνοι το 2001 και κατάφεραν να βγουν από μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις που έχει αντιμετωπίσει ποτέ μια χώρα. Δείτε το βίντεο και ιδιαίτερα στο 2.09.

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Βρέχει στη φτωχογειτονιά...


Ο Μέγας Θεοδωράκης γράφει ένα ακόμα δημιούργημα και ο Σερ Μπιθικώτσης προσθέτει ακόμα περισσότερη μαγεία με την απίθανη φωνή του. Το ζητήσαμε και το ακούσαμε από τα φιλαράκια μας που έχουν την ταβέρνα "Μπαρμπαλέκος" στην Αγία Μαύρα στην Ηλιούπολη. Ακούμε τέτοια τραγούδια και θυμόμαστε πως υπάρχει και η καλή και άξια Ελλάδα, αυτή για την οποία είμαστε περήφανοι. Η Ελλάδα του ταλέντου, της δημιουργίας και της μουσικής και όχι της λαμογιάς, της κλεψιάς, της αγένειας και του τραμπουκισμού.
Το βίντεο από την ταινία "Συνοικία το όνειρο".

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

E, ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ !!!

Δείτε τι κάνει το λαμόγιο! Θύμισε Στάθη Ψάλτη στην ταινία που κάνει τον τυφλό!!

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

The Four Tops - Sugar pie, honey bunch (Great soul music)


Mετά την ποιοτική, λαϊκή ελληνική μουσική, ένα από τα επίσης αγαπημένα μου είδη μουσικής είναι και η σόουλ. Ενα πανέμορφο τραγούδι πίσω στα 60s από το εξαιρετικό συγκρότημα των Four Tops.

Αλληλεγγύη μεταξύ των ζώων


Δεν είναι υπερβολικό αυτό που λένε ότι "αν δεν αγαπήσεις τα ζώα, τότε δεν θα καταφέρεις ποτέ να αγαπήσεις ανιδιοτελώς τον συνάνθρωπό σου". Ούτε είναι τυχαίο πως πολλοί από τους μεγαλύτερους δολοφόνους της ανθρωπότητας είχαν ιστορικό με κακοποίηση ζώων. Οταν βασανίζει κάποιος ένα αθώο και απροστάτευτο ζώο το οποίο και μόνο που σε κοιτάει στα μάτια σου προκαλεί απερίγραπτη αγάπη, είναι σαν να χτυπάς ένα νεογέννητο βρέφος. Δεν είναι ψυχικά άρρωστος και επικίνδυνος όποιος είναι ικανός να χτυπήσει και να κακοποιήσει ένα βρέφος; Αναμφίβολα! Το ίδιο λοιπόν επικίνδυνος είναι και αυτός που θα κακοποιήσει και βασανίσει ένα ζώο (Θα ήθελα να επισημάνω πως δεν χωράει αμφιβολία πως είναι εξ' ολοκλήρου ξεχωριστό περιστατικό να θανατώσεις ένα ζώο για να φας, πάντα όμως λαμβάνοντας υπόψη να μην υποστεί πόνο και άλλο να σκοτώσεις απλά επειδή δεν το συμπαθείς. Επιπλέον, όσον αφορά στους λαούς που τρώνε σκύλους είναι επίσης τελείως ξεχωριστό να θανατώνεις μια κότα για να φας, με το να σκοτώσεις ένα σκυλάκι το οποίο κλαίει, χαίρεται, έχει συναισθήματα και μπορεί να σου είναι πιστό και να βρίσκεται στο πλάι σου μέχρι και την τελευταία σου αναπνοή). Για αυτό μην υποτιμάτε τέτοιο περιστατικά, να τα καταγγέλλεται και να επιπλήττεται τα άτομα που θα δείτε ή που μαθαίνετε πως προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις. Οσον αφορά στο βίντεό μας, παρακολουθήστε το ολόκληρο και θα αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τα ζώα...

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ενα από τα καλύτερα τραγούδια του Μάνου Ξυδούς


Αναμφίβολα ο Μάνους Ξυδούς έγραψε για τους Πυξ - Λαξ πολλά τραγούδια που έμειναν στην ιστορία ως διαχρονικά. Εξαιρετικά κομμάτια όπως τα Μπορείς, Με στέλνεις, Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ, Επαψες αγάπη να θυμίζεις, Η εικόνα του χειμώνα, Αστην να λέει, Πούλα με κ.α. Ωστόσο, κατά τη προσωπική μου άποψη το καλύτερό του τραγούδι ερμηνεύτηκε από τον κορυφαίο εν ζωή λαϊκό Ελληνα τραγουδιστή, τον Δημήτρη Μητροπάνο. Απολαύστε το:
Υ.Γ Σε ευχαριστούμε...

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Το STAND BY ME, από ομάδα μαθητών με προβλήματα οράσεως.


To STAND BY ME, γραμμένο και τραγουδισμένο από τον Βen Ε. Κing είναι ένα από τα ομορφότερα τραγούδια όλων των εποχών. H εκτέλεση που θα ακούσετε (και στα φωνητικά, αλλά και στα όργανα) προέρχεται από μια ομάδα με σοβαρά προβλήματα όρασης, ορισμένοι εκ των οποίων είναι ολικώς τυφλοί. Η ομάδα αυτή σπουδάζει στο "Royal National College for the Blind", που εδρεύει στο Χέρεφορντ της Αγγλίας.
http://www.rncb.ac.uk/

Related Posts with Thumbnails