Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΤΗΣ ΑΡΝΗΣ ΤΟ ΝΕΡΟ


Το 2006 οι ελληνικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί έπαιξαν περίπου 8.500 φορές το τραγούδι της Ελενας Παπαρίζου, "Ζιγκολό". Την ίδια χρονιά, σε πείσμα του καταναλωτισμού και της παγκοσμιοποίησης, ο Σταύρος Σιόλας έγραφε τους στίχους και μελοποιούσε το τραγούδι "Της Αρνης το νερό", το οποίο ερμήνευσε ο ίδιος κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης. Ενα εξαιρετικό τραγούδι, από τα κορυφαία των τελευταίων 10 ετών με έντονο το ελληνικό στοιχείο και την παράδοση, πλημμυρίζει από πάθος και υπερηφάνεια. Τόσο δυνατό που φέρνει και δάκρυα στα μάτια (Ο μύθος λέει πως αν πιεις νερό από την Αρνη, ξεχνάς όσους αγάπησες). Τα Μ.Μ.Ε. ελάχιστα αναφέρθηκαν σε αυτό, αν και ο τόπος μας έχει τόση ανάγκη από ποιότητα και αυθεντική Ελλάδα. Ανεβάζω αυτό το τραγούδι, είτε για να το θυμηθούμε ξανά, είτε για να το ακούσουμε για πρώτη φορά. Μπράβο στον Σταύρο Σιόλα, ο οποίος έχει γράψει και ερμηνεύσει κι άλλα πανέμορφα τραγούδια που μπορείτε να βρείτε στο youtube...
Λίγα χρόνια αργότερα, η ελληνική τηλεόραση μας έδειξε για 3 λεπτά μία από τις καλύτερες φωνές που έχουν περάσει από τα μουσικά ριάλιτυ. Ο Βασίλης Παχής ερμήνευσε εξαιρετικά το "Της Αρνης το νερό" και κέρδισε τα εύσημα της κριτικής επιτροπής για τη μοναδική του φωνή και ερμηνεία. Ωστόσο, δεν κατάφερε ούτε να προκριθεί στον τελικό, αφού αποδείχτηκε περίτρανα ότι η φωνή δεν είναι το βασικό κριτήριο για να ξεχωρίσει σήμερα ένας νέος καλλιτέχνης. Και δυστυχώς το περιστατικό αυτό, είναι μια μικρογραφία όλων των επαγγελμάτων στη σημερινή ελληνική κοινωνία. Παρακολουθείστε τα δύο βίντεο.




Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ...


... για τους Ελληνες σε όλο τον κόσμο. Σε ένα μικρό βιντεάκι, ολόκληρη η Ελλάδα που αγαπάμε. Μακρυά από βία, εγκληματικότητα, εσωτερική διχόνοια, ανθελληνισμό, ψευτο-προοδευτισμό και παγκοσμιοποίηση.
Η Ελλάδα με τη θάλασσα, τον ήλιο, τα νησιά, τα βουνά, τις παραδόσεις, τα μνημεία, το μπουζουκάκι...



Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Είσαι εξυπνότερος από ένα χιμπατζή; (εγώ όχι πάντως...)


Οι ερευνητές στο Ινστιτούτο Max Planck στη Γερμανία καταγράφουν τις ευρηματικές προσπάθειες ενός θηλυκού χιμπατζή να πάρει ένα απρόσιτο φιστίκι από τον πάτο από ένα σωλήνα.


Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Yianni, Reflections of Passion

Mία από τις καλύτερες επανεκτελέσεις του "Reflection of Passion". Πανέμορφη μουσική που συνέθεσε ο συμπατριώτης μας, Yianni. Πιάνο παίζει ένα νεαρό παιδί από τη Ρωσία. Δείτε με πόση μαεστρία και χάρη τα δάχτυλά του χαϊδεύουν τα πλήκτρα, σαν το πρόσωπο μιας γυναίκας που αγαπάει δίχως όρια...


Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Feel the joy of giving...


Kατ' αρχήν να σας ευχαριστήσω θερμά για τα όμορφα σχόλιά σας και στο facebook και στο email για το προηγούμενό μου άρθρο σχετικά με τα αξέχαστα παιδικά μας χρόνια http://axion-esti.blogspot.com/2011/02/blog-post_28.html Επίσης, χαίρομαι που γελάσατε με το βίντεο - καραόκε. Καλό το παρελθόν, αναγκαία τα τραγούδια, οι γιορτές και η διασκέδαση, αλλά να μην ξεχνάμε το αληθινό νόημα της ζωής, να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και να καταπολεμάμε την αδικία, όπου κι αν την συναντάμε. Δείτε σας παρακαλώ αυτό το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ. Ο προβληματισμός που θα σας μείνει στο τέλος είναι απαραίτητος για όλους μας.



Related Posts with Thumbnails