Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΙΣ Η.Π.Α


Προβλήθηκε μόνο μία φορά στο μουσικό κανάλι MTV. Aπαγορεύτηκε από την κυβέρνηση της Αμερικής.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σαφώς και την "έφαγε το σκοτάδι" τη διαφήμιση. Σε όλο τον πλανήτη η επικρατούσα τάση είναι : " δε βλέπω, δεν ακούω , δεν ξέρω" . τίποτα να μη μας στεναχωρήσει και διαταράξει τον ύπνο μας....Λες και η ασθένεια και ο πόνος και οι δυσκολίες είναι μόνο για τους δίπλα... Σε εμάς δε θα χτυπήσουν την πόρτα ποτέ.
Εμείς πρέπει να καθόμαστε ήσυχοι στον καναπέ μας και να τρωγοπίνουμε και να μην μας ενοχλούν δυσσάρεστα... Δεν είμαστε άνθρωποι πια , είμαστε πελάτες για όλους. Ακόμα και για τα κανάλια και για τις κυβερνήσεις. Κανένας πια δε θέλει να στεναχωρεί τον πελάτη.
Κι εμείς στρέφουμε το βλέμμα αλλού και βουλώνουμε τα αυτάκια μας.

Επειδή όμως κάποτε θα έρθει και η σειρά μας... μόλις μας βρει καμιά συμφορά, τότε τρέχουμε να κινητοποιήσουμε και τους υπόλοιπους να μας βοηθήσουν και διαμαρτυρόμαστε που μας άφησαν στο έλεος του Κυρίου. Τότε επίσης θυμόμαστε και γινόμαστε και πιστοί, οποιασδήποτε θρησκείας και ξεκινάμε να ζητάμε ρουσφέτια από οποιουσδήποτε Θεούς και Αγίους..."κάνε με καλά, βοήθησέ με κι εγώ Αν γίνω καλά...θα πάω να βοηθήσω και τους άλλους και θα ενημερώσω πως υπάρχουν κίνδυνοι" ....

Όνειρα γλυκά εύχομαι σε όλους μας...


Τίνα

Ανώνυμος είπε...

Apagoreumeni alla esi tin vrikes kai mpravo poy tin vazeis edw gia na tin doyme oloi!
Oloi mas mporoyme na enadiwthoume se ka8e tromokratia pou apeilei tin zwi mas!
an exoyme oloi thn skepsh pws etsi o kosmos mas 8a ginei kaliteros pws ta paidia mas tha zizoun se enan kosmo kalitero,tote polla mporoyn na ginoun
kapoioi 8elisan na xilwsoun afti tin diafimisi gia na prospa8isoun na epireasoun tin skepsi mas thn nootropia mas ma 8elw na pisteuw pws iparxoun an8rwpoi pou noiazonte k prospa8oyn gia ena kalitero avrio....
Dimitri h Tina mhpws einai i Pirewtisa?Ki an oxi mhpws mporeis na mou peis pote tha grapcei?
---Akoma ki an den einai marese to sxolio.mia mikri paratirisi omws. den einai olos o kosmos volepsakias.to oti 8eloun na mas katef8inoyn nai---

(isws ginomai koyrastikos ma pairnw to 8arros epeidi gnwrizeste alla kai giati einai wraio na ginete sizitisi metaxi mas panw se afta poy vazeis).

Kalimera se olous

Nikos Defes

Anna Oikonomaki είπε...

Κάθε φορά που διαβάζω ό,τι γράφεις στην ιστοσελίδα σου, νοιώθω μεγάλη ευχαρίστηση γιατί διαπιστώνω ότι είσαι πολύ "ψαγμένος" και δεν κάνεις τίποτα τυχαίο. Η σημερινή ανάρτηση με την απαγορευμένη διαφήμιση είναι ανατριχιαστική. Όχι γιατί δεν ξέρουμε όλοι μας, τι συμβαίνει στον κόσμο. Ξέρουμε πολύ καλά ότι -εκτός από τον καλομαθημένο και κανακεμένο εαυτούλη μας- υπάρχουν συνάνθρωποι μας οι οποίοι δεν έχουν αυτά που εμείς θεωρούμε αυτονόητα. Δεν έχουν σπίτι, δεν έχουν κρεββάτι, δεν έχουν φαγητό και κυρίως δεν έχουν κάποιον να τους νοιάζεται. Οι κούτες από χαρτόνι είναι το σπίτι τους, το κρεββάτι τους, η παρέα τους. Το φαγητό τους είναι τα αποφάγια από τα σκουπίδια. Πεθαίνουν στους δρόμους από τις αρρώστιες και τις κακουχίες.
Δεν σκεφτόμαστε ότι η φτώχια και οι αρρώστιες μας αφορούν όλους. Μπορεί αύριο να κτυπήσουν την πόρτα μας. Υπάρχει ο εφιάλτης της φτώχιας, της εξαθλίωσης, της πείνας και της ανίατης αρρώστιας μπροστά μας και εμείς αντί να βλέπουμε τη δυστυχία των συνανθρώπων μας κυνηγάμε χαζά όνειρα.
Και βέβαια οι κυβερνήσεις θέλουν να μας μετατρέψουν σε αμνούς, να μην βλέπουμε, να μην ακούμε, να μην μιλάμε, να μην συμπονάμε τον συνάνθρωπο μας. Η σιωπή μας, τους βολεύει. Ας ξυπνήσουμε, ας επαναστατήσουμε!

Ανώνυμος είπε...

Εννοείται πως δεν είναι όλος ο κόσμος βολεψάκιας. Και εννοείται πως υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται σοβαρά και αθόρυβα, έχοντας ως αρχή τους το κάνε το καλό και μην το πεις ούτε στον ευατό σου.

Δυστυχώς όμως αυτοί δε διαφημίζονται. Το παράδειγμά τους και τα έργα τους δε γίνονται πάντα γνωστά.

Επίσης κάποιες φορές ο μοναχικός τους αγώνας τους γίνεται βάρος. Είναι πολύ δύσκολο να παλεύεις μόνος. Και τότε έρχονται και κάτι "σειρήνες"... που προσπαθούν να τους πείσουν πως δεν υπάρχει λόγος να τα κάνουν όλα αυτά, γιατί ένας μόνο ή λίγοι δε θα κάνουν τη διαφορά. Πως πρέπει να πάρουν παράδειγμα από τους βολεψάκιες και τους "έξυπνους" που την περνάν ζωή και κότα κτλ κτλ...
Και τότε μπορεί από κούραση κι απογοήτευση να παραιτηθούν κι αυτοί και να ακολουθήσουν την επικρατούσα τάση.... : Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει....
και το μια ζωή την έχουμε...

Βέβαια, μια ζωή την έχουμε, αυτό λέω κι εγώ. Το θέμα είναι όταν θα έρθει αυτή η ώρα που η ζωή θα λήξει, γιατί είναι αναπόφευκτο, τι θα έχει καταγραφεί στο "βιογραφικό" μας, πώς θα φύγουμε και πως θα μας θυμούνται.

Δεν κατακρίνω κανέναν από όσους αποφάσισαν να βολευτούν και για οποιονδήποτε λόγο και με οποιονδήποτε τρόπο αποφάσισαν να επιβιώσουν. Όπως μπορεί ο καθένας για να περνάει τη μέρα.

Απλώς λέω πως όσοι έχουν αποφασίσει να μην βολευτούν και να παλέψουν να ξέρουν πως δεν το κάνουν για το τίποτα. Πως υπάρχουμε και κάποιοι που τους αναγνωρίζουμε και τους θαυμάζουμε και τους ευχαριστούμε που δίνουν ένα ξεχωριστό νόημα στη λέξη "άνθρωπος".

( Νίκο, αν η Τίνα που αναφέρεσαι πριν είμαι εγώ, δεν είμαι από τον Πειραιά, αλλά κατά σύμπτωση ο άντρας μου είναι από τα Καμίνια.Εγώ είμαι από την Ηλιούπολη.)

Τίνα

Dimitris Andrikopoulos είπε...

Φίλε Νίκο, η Τίνα δεν είναι η Πειραιώτισσα. Είναι καλά από υγεία, απλά έχει πολύ καιρό να μπει στο ίντερνετ. Ελπίζω να ξαναμπεί σύντομα.

Ανώνυμος είπε...

Kalimera Tina.na sai kala kai poy apantises kai poy simmetexis energa sto blog toy Dimitri.Axizei!
Dimitri soy eipa kai parapanw.
kai egw elpizw telika na mpei sintoma...

Nikos Defes

Related Posts with Thumbnails