Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΔΥΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Δύο σπάνια βίντεο - ντοκουμένα. Μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στο παγκόσμιο αθλητισμό με δεκάδες νεκρούς της Λίβερπουλ και από από την άλλη μία συγκινητική στιγμή με τους φίλους της Μίλαν να κάνουν κάτι αυθεντικό, κάτι που βγαίνουν από την καρδιά τους και συγχρόνως κάτι εξαιρετικά συγκινητικό.
Στις 15 Απριλίου 1989, ενενήντα έξι φίλοι της Λίβερπουλ βρήκαν τραγικό θάνατο στις εξέδρες του γηπέδου "Χίλσμπορο" στο Σέφιλντ, κατά τη διάρκεια ημιτελικού αγώνα κυπέλλου μεταξύ Λίβερπουλ και Νότιγχαμ. Αιτία του δυστυχήματος ήταν ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός φιλάθλων που βρέθηκαν μέσα σε μια θύρα του γηπέδου. Οι εξέδρες στην συγκεκριμένη θύρα χωρούσαν πολύ λιγότερο κόσμο από όσους βρέθηκαν εκεί, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς να ποδοπατηθεί και να πεθάνει από ασφηξία. Εκτός των 96 νεκρών, τραυματίστηκαν και 766 άτομα.
Τέσσερις ημέρες αργότερα, σε ημιτελικό κυπέλλου Πρωταθλητριών στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", μεταξύ Μίλαν και Ρεάλ, ο διαιτητής σφύριξε στο 3,06 λεπτό ενός λεπτού σιγή για να τιμήσει τα θύματα. Στο ίδιο λεπτό είχε διεκοπή ο αγώνας της Λίβερπουλ με την Νότιγχαμ. Ξαφνικά, και ενώ το ματς έχει διεκοπή, οι Ιταλοί φίλαθλοι αρχίζουν -ως ένδειξη σεβασμού- να λένε ρυθμικά τον ύμνο της Λίβερπουλ, το τραγούδι που οι Αγγλοι φίλοι των "κόκκινων" τραγουδούν σε κάθε παιχνίδι της αγαπημένης τους ομάδας, "You' ll never walk alone".
Δείτε πρώτα το βίντεο - ντοκούμεντο από την καταστροφή του "Χίλμπορο" και στη συνέχεια το τραγούδι των φίλων της Μίλαν.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλο παιδια

σπυρος είπε...

το θυμαιμαι το περιστατικό. ειχαμε παθει σοκ τοτε. ειχε γινει συνοστισμος στη θυρα

Ανώνυμος είπε...

polu sigkinitika video.

Nikos Defes.

Related Posts with Thumbnails