Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Ενδεχομένως το I.Q. του συγκεκριμένου παπαγάλου να ξεπερνάει το αντίστοιχο ενός παιδιού 2-3 ετών. Δείτε το εκπληκτικό βίντεο.

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Breathless στα ελληνικά. To δημοφιλέστερο βίντεο του μήνα στην Ελλάδα.

Είναι το πιο δημοφιλές βίντεο του μήνα σε όλη την Ελλάδα. Δεν θα μπορούσα να μην το βάλω, αφού και γέλιο προκαλεί, αλλά και όμορφα νιώθουν οι συμπατριώτες μας βλέποντας ότι μόνο η ελληνική μουσική και το μπουζούκι μπορούν να μετατρέψουν ακόμα και μια μπαλάντα, όπως το "Breathless" σε ένα κομμάτι με ξέφρενο ρυθμό, γεμάτο κέφι και ζωντάνια. Και το έχουμε ανάγκη...



Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Το πείραμα της Ουάσινγκτον...

Το γεγονός ότι συνέβη είναι φυσιολογικό. Αυτό που θα πρέπει να μας προβληματίσει είναι "γιατί έγινε;". Το πείραμα έλαβε χώρα στο μετρό της Ουάσινγκτον στις 12 Ιανουαρίου 2007.

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Sara Carbonero en Grecia (Μacedonia - Salónica) - Η Σάρα Καρμπονέρο στην Ελλάδα (Μακεδονία - Θεσσαλονίκη)

Η Σάρα Καρμπονέρο, Ισπανίδα δημοσιογράφος και σύντροφος του διεθνούς τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης, Ικερ Κασίγιας αναδείχτηκε από το αμερικάνικο περιοδικό FHM ως η πιο σέξυ ρεπόρτερ στον κόσμο! Εγκυρες πηγές λένε πως η Σάρα δέχτηκε πρόταση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για να ποζάρει γυμνή για το εξώφυλλο του «Playboy».
Η 26χρονη Ισπανίδα θα γίνει εξώφυλλο σε τέσσερις χώρες της Λατινικής Αμερικής (Βραζιλία, Μεξικό, Αργεντινή και Βενεζουέλα) καθώς και της Ισπανίας. Εξού και η αμοιβή του ενός εκατομμυρίου. Βέβαια δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν αποδέχθηκε την πρόταση... Για να δούμε, θα κρατήσει τα προσχήματα; Α! Ξέχασα το σημαντικότερο... Την συνάντησα στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της αναμέτρησης ΑΡΗΣ - Ατλέτικο (1-0) !

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Bridge over troubled water - Elvis Presley

Toν Ιανουάριο του 1970 στο Λος Αντζελες o Πολ Σάιμον των "Σάιμον εντ Γκαρφάνκελ" έγραψε το πανέμορφο τραγούδι "Bridge over troubled water". Απευθύνεται στη γυναίκα του, Πέγκυ Χάρπερ. Στην πέμπτη παράγραφο γράφει:
Sail on Silver Girl, Sail on by,
Your time has come to shine
All your dreams are on their way 

Γράφοντας "Silver Girl" μιλάει για τη γυναίκα του, η οποία όταν έβγαλε τις πρώτες γκρίζες τρίχες στα μαλλιά της έγινε έξαλλη. Και ο Πωλ για να της κάνει πλάκα την αποκαλούσε "Silver Girl", δηλαδή το "Ασημένιο κορίτσι". Τον Ιούλιο του 1970 ηχογραφήθηκε από τον Ελβις Πρίσλεϋ. Οταν ο Πωλ Σάιμον άκουσε τον Ελβις να το τραγουδάει ζωντανά σε συναυλία στο Λας Βέγκας, εκείνος δήλωσε: "Αυτό ήταν! Τώρα πλέον μπορούμε να αποσυρθούμε!"
To 1971 το "Bridge over troubled water" κέρδισε 5 Γκράμι και έμεινε για πολλές εβδομάδες στην κορυφή των τσαρτς στην Αμερική και συγχρόνως στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΕΛΑΡΑ ΖΕΙΣ!

Σαν σήμερα το 2001 έφυγε από τη ζωή, αλλά παραμένει αιωνίως ζωντανός με τα τραγούδια του ένας από τους συγκλονιστικότερους τραγουδιστές του πλανήτη μας, ο Στέλιος Καζαντζίδης. Ανάμεσα στα "πολυτελή κοσμήματα" της ποιοτικής ελληνικής μουσικής και του πολιτισμού του τόπου μας ο Στελάρας έμεινε ταπεινός, ειλικρινής και αυθεντικός μέχρι να αφήσει και την τελευταία του αναπνοή. Ακόμα και στις τελευταίες του στιγμές, η φωνή του προκαλούσε δάκρυα, δέος και μια γλυκιά μελαγχολία και σε ολόκληρο τον ελληνισμό. Είμαστε περήφανοι ως Ελληνες για το παρελθόν μας και για τις πολλές μυθικές προσωπικές που έχουν βγάλει τα χώματα της πατρίδας μας. Μία από αυτές είναι και ο Στέλιος Καζαντζίδης.



Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

"Ηλιος - Θεός", Βασίλης Σκουλάς

Τα ξένα τραγούδια από τις περασμένες δεκαετίες που ανεβάζουμε στα προφίλ μας είναι πράγματι πολύ όμορφα. Ωστόσο, με το ποιοτικό ελληνικό τραγούδι τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί. Ευλογημένοι, μαγευτικοί ήχοι και μελωδίες. Σε ένα μόνο τραγούδι, το "Ηλιος - Θεός", ακούγονται τα όργανα: μαντόλα, ούτι, μαντολίνο, βιολί, μπουζούκι, φλάουτο, καλίμπα, τούμπα, ακουστική κιθάρα και μπάσο. Τα περισσότερα τραγούδια που μας "πλασάρουν" σήμερα τα Μ.Μ.Ε. παίζονται είτε από υπολογιστές, είτε από ηλεκτρική κιθάρα. Το "Ηλιος-Θεός" γράφτηκε το 1995 από τους Μιχάλη Νικολούδη και Πάρη Μίτσο, οι οποίοι συνδυάζουν στη μουσική και στους στίχους, την πλούσια ελληνική παράδοση, με το Φως, τη θάλασσα, τον άνεμο και την αλμύρα.

ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟΙ, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΚΥΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΛΦΙΝΙ

Tα δύο πιο έμπιστα, συναισθηματικά, ευαίσθητα και έξυπνα ζώα στον πλανήτη μας είναι πιθανότατα ο σκύλος και το δελφίνι. Πλέον, είναι και φίλοι! Eνα από τα ομορφότερα βίντεο που έχω ανεβάσει (προηγείται πάντα αυτό με το λιοντάρι http://axion-esti.blogspot.com/2008/08/most-moving-video-of-all-time.html)

 

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟΝ ΗΧΟ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ. ΣΤΙΓΜΕΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ...







Αλλο το κράτος κι άλλο η Ελλάδα...


Φίλοι, είναι άλλο πράγμα ένα κράτος - "οίκος ανοχής" και μια κοινωνία χωρίς αξίες και χαρακτήρα κι άλλο η Ελλάδα. Ορισμένοι ισχυρίζονται με αφέλεια: "Δεν νοιάζομαι για την Ελλάδα, δεν την αγαπάω, διότι δεν μου προσφέρει τίποτα. Τα πάντα είναι χάλια εδώ".

Λάθος, η Ελλάδα σου προσέφερε τη θαλασσά της, τον ήλιο της, την ιστορία της, τα νησιά της, τα βουνά της, τη μουσική της, τις παραδόσεις της, τις μεγάλες προσωπικότητές της... Αυτό που δεν σου προσφέρει τίποτα είναι το αναξιόπιστο κράτος και η διεφθαρμένη κοινωνία, όχι η Ελλάδα. Είναι πολύ επιπόλαιο να λέμε "Ντρέπομαι που είμαι Ελληνας", με αφορμή όλα τα άσχημα που συμβαίνουν στην κοινωνία μας.
Δείτε το βίντεο και θα θυμηθείτε γιατί η Ελλάδα είναι ευλογημένη χώρα. Και είναι αμαρτία να την απορρίπτουμε. Η Ελλάδα δεν μας φταίει σε τίποτα, ας μην την πυροβολούμε...


Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΛΕΠΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΑΛΛΟ... ΜΑΤΙ

Aν θέλετε δείτε όλο το βίντεο από την αρχή μέχρι το τέλος για να αντιληφθείτε το πραγματικό νόημα. Είναι αντικειμενικά πολύ καλό και χρήσιμο, ειδικά στις μέρες μας όταν γκρινιάζουμε για το παραμικρό και παίρνουμε τα πάντα τις μετρητοίς...



Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

EKΘΕΣΗ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΤΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ;"


«Θεέ μου, ἀπόψε σοῦ ζητάω κάτι ποὺ τὸ θέλω πάρα πολύ. Θέλω νὰ μὲ κάνεις τηλεόραση! Θέλω νὰ πάρω τὴ θέση τῆς τηλεόρασης ποὺ εἶναι στὸ σπίτι μου. Νὰ ἔχω τὸ δικό μου χῶρο. Νὰ ἔχω τὴν οἰκογένειά μου γύρω ἀπὸ ἐμένα. Νὰ μὲ παίρνουν στὰ σοβαρὰ ὅταν μιλάω. Θέλω νὰ εἶμαι τὸ κέντρο τῆς προσοχῆς καὶ νὰ μὲ ἀκοῦνε οἱ ἄλλοι χωρὶς διακοπὲς ἢ ἐρωτήσεις. Θέλω νὰ ἔχω τὴν ἴδια φροντίδα ποὺ ἔχει ἡ τηλεόραση ὅταν δὲν λειτουργεῖ. Ὅταν εἶμαι τηλεόραση, θἄχω τὴν παρέα τοῦ πατέρα μου ὅταν ἔρχεται σπίτι ἀπὸ τὴ δουλειά, ἀκόμα κι ἂν εἶναι κουρασμένος. Καὶ θέλω τὴ μαμά μου νὰ μὲ θέλει ὅταν εἶναι λυπημένη καὶ στενοχωρημένη, ἀντί νὰ μὲ ἀγνοεῖ… Θέλω τ΄ ἀδέλφια μου νὰ μαλώνουν γιὰ τὸ ποιὸς θὰ περνάει ὧρες μαζί μου. Θέλω νὰ νοιώθω ὅτι ἡ οἰκογένειά μου ἀφήνει τὰ πάντα στὴν ἄκρη, πότε – πότε, μόνο γιὰ νὰ περάσει λίγο χρόνο μὲ μένα. Καὶ τὸ τελευταῖο, κάνε με ἔτσι ὥστε νὰ τοὺς κάνω ὅλους εὐτυχισμένους καὶ χαρούμενους. Θεέ μου, δε ζητάω πολλά. Θέλω μόνο νὰ γίνω σὰν μιὰ τηλεόραση!»
Τὴ δασκάλα ποὺ τὴν διάβασε (καθὼς βαθμολογοῦσε) τὴν ἔκανε νὰ κλάψει. Ὁ σύζυγός της ποὺ μόλις εἶχε μπεῖ στὸ σπίτι, τὴ ρώτησε: «τὶ συμβαίνει;» Αὐτὴ ἀπάντησε: «Διάβασε αὐτὴ τὴν ἔκθεση, τὴν ἔχει γράψει ἕνας μαθητής μου». Ὁ σύζυγος εἶπε: «Τὸ καημένο τὸ παιδί. Τὶ ἀδιάφοροι γονεῖς εἶναι αὐτοί!» Τότε αὐτὴ τὸν κοίταξε καὶ εἶπε: «Αὐτὴ ἡ ἔκθεση εἶναι τοῦ γιοῦ μας!..»

Πως έφτασε η Ελλάδα ως εδώ και πως θα ανακάμψει...

Τραγικές στιγμές και απαράδεχτες δηλώσεις των πολιτικών μας στην σημερινή Ελλάδα.

Mας παρακολουθούν...

Ανοίξτε τον ήχο. Διαφήμιση της Δ.Ο.Υ. Πενσιλβάνια στις Η.Π.Α.

ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ... ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ...


Tα πρώτα 10 λεπτά αφού έχουμε πιει ενα κουτάκι ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ:
10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας. Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης. Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας...

20 λεπτά:
Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης.. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος.
40 λεπτά:
Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Οι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.
45 λεπτά:
Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.
60 λεπτά:
Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης τη νεφρική αποβολή του ασβεστίου.
70 λεπτά:
Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι. Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο που διαφορετικά θα πήγαινε στα κόκκαλά σας, καθώς επίσης το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό...
80 λεπτά:
Δεδομένου ότι η αναστάτωση μέσα σας πεθαίνει, θ' αρχίσετε να έχετε στέρηση ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, ουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke, μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει ισχυρά κόκκαλα και δόντια.

Πληροφοριακά:
Ο μέσος όρος pH των αναψυκτικών, π.χ. Coke & Pepsi είναι 3.4. Αυτή η ποσότητα οξύ είναι αρκετά δυνατή να διαλύσει δόντια και κόκαλα! Το σώμα μας σταματάει να χτίζει τα κόκαλα περίπου στην ηλικία των 30. Μετά από αυτή την ηλικία αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο μέσα από τα ούρα μας, εξαρτώμενο όμως πάντα από την οξύτητα του φαγητού που λαμβάνει. Το διαλυμένο ασβέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα, στα νεφρά με αποτέλεσμα την δημιουργία της πέτρας στα νεφρά.
Τα αναψυκτικά δεν έχουν καθόλου φυσικά στοιχεία (σε αντίθεση με τις βιταμίνες και το φυσικό νερό). Έχουν περισσότερη ζάχαρη, υψηλότερη οξύτητα και χρωστικά. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα αναψυκτικό μετά από κάθε γεύμα.

Το αντίκτυπο;
Το σώμα μας έχει μία ενδεικτική τιμή 370 για την λειτουργία της χώνευσης των ενζύμων. Η θερμοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ μικρότερη από 37, μερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία των ενζύμων και να δημιουργεί stress στο χωνευτικό μας σύστημα κι αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό.. Στην πραγματικότητα το φαγητό ζυμώνεται. Το ζυμωμένο φαγητό προκαλεί δυσοσμία, αέρια, αποσύνθεση και δημιουργεί τοξικά, τα οποία απορροφούνται από τα έντερα, κι έτσι περνάνε μέσα στο αίμα απ' όπου διοχετεύεται σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η εξάπλωση των τοξικών βοηθάει στην δημιουργία διαφόρων αρρωστιών.
Related Posts with Thumbnails