Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010

Θα τον ξαναβρείς στον παράδεισο φιλαράκο...


Ο σκύλος αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα αφοσίωσης και πίστης στον κόσμο που ζούμε. Είναι πολλά τα παραδείγματα και ένα από αυτό το συγκεκριμένο, άκρως συγκινητικό βίντεο. Δυστυχώς, στην κοινωνία μας υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που πετούν φόλες και βασανίζουν ζώα. Τι καλό να περιμένουμε λοιπόν από τον τόπο μας; Αν δεν σεβόμαστε τα ανήμπορα, αθώα και ανυπεράσπιστα αυτά πλάσματα πώς να σεβαστούμε τον συνάνθρωπό μας και την ίδια μας τη χώρα;
Παράλληλα, το σύστημα δεν βοηθάει, το κράτος και οι κυβερνήσεις είναι απόντες. Από τις λίγες φορές που συνελήφθη κάποιος που κακομεταχειρίστηκε βάναυσα ένα σκυλί (σ.σ. στην Ελούντα της Κρήτης του έβγαλε στην κυριολεξία τα μάτια http://www.gopetition.com/petition/40581.html), αλλά η εισαγγελέας τον άφησε εκτός φυλακής.
Αν είχαν βγάλει τα μάτια του παιδιού της θα έβγαζε την ίδια απόφαση; Οχι βέβαια. Κάποιος με αφέλεια θα πει ότι άλλο άνθρωπος και άλλο το σκυλί. Σε αυτό το σχόλιο υπάρχουν τρεις απαντήσεις:
1) Αυτό τι σημαίνει, ότι επειδή δεν ήταν άνθρωπος το θύμα, δεν είναι το ίδιο ανατριχιαστική και απεχθής πράξη;
2) Οποιος βασανίζει τα ζώα, έχει τόσο κακία μέσα του που άνετα θα μπορούσε να κάνει το ίδιο και σε άνθρωπο. Ως εκ τούτου, είναι το ίδιο επικίνδυνος και προσωπικά θεωρώ πως είναι πολύ περισσότερο επικίνδυνος διότι όποιος κάνει κακό σε άνθρωπο συνήθως έχει και μια αιτία ή ένα λόγο εκδίκησης. Σε ζώο δεν έχει κανέναν λόγο ή αιτία.
3) Πολλοί, βλέποντας τη μικροψυχία των ανθρώπων έχουν φτάσει στο σημείο να λένε
"Αγαπώ περισσότερο τα ζώα, από τους ανθρώπους". Ετσι, για αυτούς ο άνθρωπος δεν είναι ανώτερος από έναν σκύλο... Και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει μετά από όλα αυτά που βλέπουμε και ζούμε καθημερινά γύρω μας.

(Σημ. Ενδεχομένως, μετά την κατακραυγή των φιλόζωων για το συγκεκριμένο περιστατικό τελικά να οδηγηθεί στη φυλακή και να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο ένοχος.Γιατί πρέπει να γίνει ολόκληρος ντόρος όμως απλά για να γίνει το οφθαλμοφανές και λογικό;)


1 σχόλιο:

lina είπε...

:(( ta pio pista onta ston planiti mas

Related Posts with Thumbnails