Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΠΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Συχνά ακούμε ότι η τηλεόραση κάνει κακό και αποβλακώνει. Ξέρουμε όμως γιατί; Γνωρίζουμε τον λόγο; Μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί η τηλεόραση μάς σκοτώνει σιγά - σιγά;
Όσο περισσότερο καθόμαστε μπροστά στην οθόνη, τόσο γρηγορότερα επέρχεται σε κατάσταση υπνωτισμού το υποσυνείδητό μας, με αποτέλεσμα να δέχεται κάθε άποψη και ιδέα που πλασάρεται μέσω της τηλεόρασης. Επίσης, οι σκηνές βίας εμφυτεύονται στον εγκέφαλό μας με αποτέλεσμα να γινόμαστε επιθετικοί και γκρινιάρηδες.
Όταν βλέπουμε για πολλές ώρες τηλεόραση και ειδικότερα τα ψυχαγωγικά προγράμματα, ο εγκέφαλός μας παύει να σκέφτεται, δεν προβληματιζόμαστε και δεχόμαστε άβουλα ότι μας πλασάρουν. Όταν δεν σκέφτεσαι και δεν βάζεις τον εγκέφαλο να δουλέψει, καις τα κύτταρά σου και γερνάς πιο γρήγορα. Εσύ, το σώμα σου και ο νους σου.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΞΗΓΟΥΝ ΟΛΑ:



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ολα τα παραπανω μπορειτε να τα παρατηρησετε απλα αν βρισκετε κοντα σε ενα παιδακι μερικων μηνων ακομα. ειναι απιστευτο. κλαινε και χτυπιονται γιατι πεινανε ή νυσταζουν και μολις ξεκινησουν οι διαφημισεις υπνοτιζονται.
πως καθονται τα παιδια φρονιμα? τους ανοιγουμε την τηλεοραση. γιατι των περισσοτερων απο εμας κοντευει να γινει μπροκολο? γιατι ειδαμε πολυ τηλεοραση για να κατσουμε φρονιμα.....ηταν η πετρουλα και μολις τελειωσε κι εμεις χειροκροταμε.

Related Posts with Thumbnails