Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Αποθέωση για τον κόσμο της Ανόρθωσης



«Δημήτρη, μας αποκάλεσαν Τουρκόσπορους, αλλά είμαστε Ελληνες ρε γαμώτο!», με δάκρυα στα μάτια ο αγαπητός φίλος και συνάδελφος Ελληνοκύπριος δημοσιογράφος Δώρος Δημητρίου εξέφραζε τη λύπη και απογοήτευσή του για την αντιμετώπιση που έτυχε η αποστολή και οι φίλαθλοι της Ανόρθωσης από μικρή μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού.
Οι φίλαθλοι της Ανόρθωσης θα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για όλους εμάς τους Ελληνες της Ελλάδας, αφού η παρουσία τους στο Στάδιο Καραϊσκάκη συνοδεύτηκε από εκατοντάδες Ελληνικές σημαίες. Παράλληλα, μετά το τέλος της αναμέτρησης και οι 1.500 Κύπριοι φίλαθλοι τραγουδούσαν τον εθνικό μας ύμνο. Κάτι που δεν κάνουν ποτέ οι φίλαθλοι των Ελληνικών συλλόγων και που αποδεικνύει είτε μας αρέσει, είτε όχι, ότι ένας μεγάλος αριθμός Κυπρίων αγαπάει την Ελλάδα περισσότερο και από εμάς τους Ελληνες της Ελλάδας και το αποδεικνύουν με τις πράξεις τους. Η αμάθεια και η έλλειψη μόρφωσης και γνώσης έχουν ως αποτέλεσμα να πιστεύουν αρκετοί Ελληνες ότι οι Ελληνοκύπριοι τρέφουν μεγάλη αντιπάθεια για την Ελλάδα. Αυτό ισχύει σε ένα πολύ μικρό ποσοστό των Κυπρίων (ιδιαίτερα στις τάξεις της άκρας αριστεράς), διότι η συντριπτική πλειονότητα νιώθει ισχυρά συναισθήματα για την Ελλάδα.
Οσον αφορά στην απαράδεκτη υποδοχή και επίθεση από λίγους φίλους του Ολυμπιακού, καλό θα ήταν να επικρατεί η λογική και το σωστό και να μην επηρεάζονται οι πολλοί από τους λίγους ανεγκέφαλους βλάκες, οι οποίοι έχουν ως μόνο όπλο τη ψυχολογία του όχλου. Δηλαδή, επειδή η αντίπαλη ομάδα κέρδισε θα πρέπει σώνει και καλά να φάει ξύλο;; Εάν ο Ολυμπιακός κέρδιζε μέσα στη Λάρνακα, υπήρχε περίπτωση να γίνονταν τα επεισόδια; Οχι βέβαια…
Πόσο όμορφο ήταν αλήθεια το συναίσθημα όταν στο τέλος της αναμέτρησης οι φίλοι των ερυθρολεύκων χειροκρότησαν τους παίκτες της Ανόρθωσης παραδέχοντας την πανάξια πρόκρισή τους.
Οπως οι φίλοι του Ολυμπιακού χειροκρότησαν εχθές τους παίκτες της Ανόρθωσης, όπως οι φίλοι του Παναθηναϊκού χειροκροτούσαν πέρυσι τον Ριβάλντο και οι φίλοι της ΑΕΚ τον Καραγκούνη στο φιλικό με την Μπενφίκα, έτσι θα πρέπει να ενεργούν όλοι οι φίλαθλοι. Επιπλέον, θα πρέπει οι πολλοί να αρχίζουν να απομακρύνουν τα παράσιτα και τα αποβράσματα των γηπέδων, οι οποίοι ως επί τω πλείστον αποτελούν συγχρόνως και τα αποβράσματα της κοινωνίας μας.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ημουν στο γήπεδο. Πράγματι οι Κύπριοι τραγούδησαν τον εθνικό μας ύμνο μόλις τέλειωσε ο αγώνας. Εμείς ποτέ δεν τον έχουμε τραγουδήσει στο Καραϊσκάκη, μόνο κόντρα στην Γαλατά στη Ριζούπολη.

Ανώνυμος είπε...

Kai oi filoi tou APOEL agapame tin Ellada kai niwthoume Ellines. Den to anafereis.

Dimitris Andrikopoulos είπε...

Το γνωρίζω φίλε μου. Οπως επίσης και οι φίλαθλοι του Απόλλωνα Λεμεσσού. Δεν το αναφέρω επειδή έγραψα το κείμενο με αφορμή το παιχνίδι της Ανόρθωσης. Μάλιστα οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ έχουν στην κατοχή τους τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Oute oi vazeloi oyte ta xanoume tragoudoun ton ethniko mas umno.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τα γραφόμενά σου!

Ανώνυμος είπε...

EXAIRETIKOS O TROPOS GRAFHS SOU!
PANTA PROSEGMENA TA KEIMENA SOU!
MPRAVO SOU!

Ανώνυμος είπε...

file m anorthosi wspou to kormi na liwsei


MAXHTEC

Related Posts with Thumbnails