Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Η ιστορία της Σάντρα

Σας παραθέτω την συγκλονιστική ιστορίας της Σάντρα όπως την αφηγείται η Βάσω Χαζημανώλη. Δείτε και τις ανατριχιαστικές φωτογραφίες:



Έτσι παραλάβαμε την SANDRA... όπως εμφανίζεται στις πρώτες φωτογραφίες.



Ζούσε σε ένα χωριό των Σερρών και σε ηλικία 4 μηνών άρχισε να παραμορφώνεται. Όταν έγινε ενός έτους με ειδοποίησαν και μου την έφεραν.

Σοκαρίστηκα. Σαπίλα, μυρωδιά ψόφιου... σχεδόν χαλασμένο και το μάτι. Και άρχισε ο αγώνας για να την σώσουμε. Έγιναν 4 βιοψίες εδώ και στο εξωτερικό. Κάθε μία με διαφορετικό αποτέλεσμα. μάλλον καρκίνος, καλύτερα ευθανασία για να μην υποφέρει.


Αλλά η SANDRA που εγώ έβλεπα κάθε μέρα, ήταν ένα θηρίο, έτρωγε μεγάλες ποσότητες φαγητού, με αυτό το στόμα έκοβε τα σύρματα των περιφράξεων για να γυρνάει ελεύθερη στο χώρο. Αν είχε καρκίνο ένα χρόνο τώρα πως είναι δυνατόν να ζει και να είναι τόσο πολύ ζωηρή; Κάτι με έκανε να μην συμφωνώ. Μετά από νοσηλεία σχεδόν ενός μήνα η SANDRA μετακόμισε στο Καταφύγιο. Καμία μεταβολή εκτός του ότι έπαψε να μυρίζει σαπίλα μετά τις τόσες αντιβιώσεις.
Τελικά βρήκα γιατρό στην Γερμανία που θα αναλάμβανε αυτή την πραγματικά δυσκολότατη επέμβαση, πάντα με κίνδυνο να κοιμίσουν την SANDRA κατά την διάρκεια του χειρουργείου εάν κάτι δεν ήταν αναστρέψιμο. Αφαιρέθηκε μάζα βάρους 2 κιλών.



Μετά την επέμβαση τοποθετήθηκε σωληνάκι για να φεύγουν τα υγρά. Άρχισε να μεταμορφώνεται προς το καλύτερο. Υιοθετήθηκε στην Γερμανία από ελληνική οικογένεια που συμπτωματικά κατάγεται από τις Σέρρες και ζει σαν βασίλισσα.



Υ.Γ. Σχόλιο από Αξιον Εστι: Συγχαρητήρια στην Βάσω που έκανε αγώνα για να σωθεί το σκυλί. Αν δεν ήταν εκείνη, σίγουρα θα το είχαν υποβάλλει σε ευθανασία διότι πίστευαν ότι είχε καρκίνο. Συγχαρητήρια επίσης στους Γερμανούς γιατρούς για τις ικανότητές τους.

5 σχόλια:

Νατάσα είπε...

Εκπληκτικό! Μάθημα ζωής!

Ανώνυμος είπε...

siglonistiko!!! i dinami tis thelisis kai tis antropias!!!

Laplace είπε...

αυτοι ειναι οι πραγματικοι φιλοζωοι!
μπραβο στην Βασω!
καλησπερες

Ανώνυμος είπε...

Πω,πω βραβειο στην κοπελα που εσωσε το σκυλακι!
Η αγαπη της το εσωσε!
Μας συγκινισε πολυ!


Γιάννης+Αννα

Ανώνυμος είπε...

Είστε σπουδαίοι άνθρωποι, με όλη τη σημασία των λέξεων. Σας θαυμάζω ειλικρινά κι ας μην σας έχω γνωρίσει ποτέ, κάνατε μια υπέροχη πράξη και είστε πραγματικά άξιοι συγχαρητηρίων από όλους.
Τ.Χ.

Related Posts with Thumbnails