Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

H EΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΕΚ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ

Με αφορμή την προηγούμενη ανάρτηση και τις εκατοντάδες επισκέψεις που δέχτηκε και το ενδιαφέρον που δείξατε, θυμήθηκα ένα ανεπανάληπτο γεγονός για το οποίο οι Σέρβοι πάντα θα μας ευγνωμονούν και ιδιαίτερα την ομάδα της ΑΕΚ.
Στις 4 Απριλίου 1999, κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών από το ΝΑΤΟ και την Αμερική του Μπιλ Κλίντον, η ΑΕΚ με απόφαση της τότε διοίκησης Μελισσανίδη πήρε την γενναία απόφαση να δώσει φιλικό αγώνα στο Βελιγράδι με την Παρτιζάν για να τιμήσει τα θύματα και για να στείλει μήνυμα παύσης του πολέμου. Εκείνη την περίοδο η κατάσταση ήταν τόσο τραγική που το γήπεδο δεν γέμισε, αφού οι περισσότεροι δεν έβγαιναν από τα σπίτια τους λόγω φόβου.
Ωστόσο, εκείνοι που έδωσαν το παρών ήταν τόσο ενθουσιασμένοι και ευγνώμονες με την κίνηση των Ελλήνων που δεν έβλεπαν την ώρα να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και να αγκαλιάσουν τους παίκτες των δύο ομάδων. Πράγματι, αρκετά λεπτά πριν την ολοκλήρωση των 90 λεπτών της αναμέτρησης οι φίλαθλοι εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο με σημαίες και πανό και των δύο ομάδων (βλ. 2.16). Εκείνη την περίοδο όλος ο πλανήτης ήταν με το μέρος του ΝΑΤΟ, διότι φοβόντουσαν τις αντιδράσεις των Η.Π.Α σε περίπτωση που θα εναντιωνόντουσαν στις επιθυμίες της Αμερικής. Ωστόσο, η Ελλάδα -αναφέρομαι στον λαό και όχι στην τότε κυβέρνηση Σημίτη- στάθηκε στο πλευρό των Σέρβων νιώθοντας στο πετσί τους την αδικία της δολοφονίας χιλιάδων αμάχων, παιδιών, γυναικών και ανδρών. Γεγονός που έδειξε ότι μπορούμε, αν επιθυμούμε, να αντισταθούμε στις επιθυμίες των μεγάλων δυνάμεων και όχι να γινόμαστε κόλακες και πιόνια τους. Οι Σέρβοι δεν ξεχνούν και πάντα θα μας ευγνωμονούν που τους συμπαρασταθήκαμε, τη στιγμή που όλος ο κόσμος ήταν εναντίον τους.
Υπάρχουν πολλά βίντεο στο διαδίκτυο, αλλά και γεγονότα που αποδεικνύουν ότι οι σχέσεις Σέρβων και Ελλήνων είναι κάτι παραπάνω από αδελφικές. Και αν εξαιρέσουμε τα αδέλφια μας Ελληνοκυπρίους, οι οποίοι έχουν την ίδια γλώσσα, ήθη και έθιμα, παραδόσεις, θρησκεία, εθνικό ύμνο, μουσική, τραγούδια κτλ κτλ με την Ελλάδα και αρκετοί εκ των οποίων (από προσωπική εμπειρία) αγαπούν την Ελλάδα περισσότερο και από ορισμένους Ελληνες της Ελλάδας, τότε μπορούμε να σημειώσουμε με σιγουριά πως οι Σέρβοι αποτελούν τον λαό που περισσότερο μας εκτιμά και μας σέβεται παρόλα τα στραβά και τα ανάποδά μας...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eισαι μεγαλος φιλε μου!
τι μας θυμισες τωρα...Ανατριχιασα!

Filadelfia21 είπε...

^^^Arrwstainw gia partu sou^^^
^^^Sti skepasti kai pantou^^^

VASKAN είπε...

MONO EΣΥ ΑΕΚΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΣΥ...

Ανώνυμος είπε...

H psixi twn Ellhnwn exei tetoia dinami,o Ellhnas opws mas exei dixei k h istoria,den fovotan k den fovi8ike.
distixws oxi oloi sto sinolo alla k mono pou iparxoun an8rwpoi poy agnooun ton ipoti8emeno 'dinato' gia to kalo twn sina8rwpwn einai megali ipo8esh1me autin tin anartisi sou mas to 8imizis Dimitri k pali na se sigxarw!
ekei pou trexoun mesa sto gipedo me tis simaiew einai akrws anatrixiastiko!
me sigkinises prwi prwi!


(Dimitri h peiraiwtisa den 8a afisei sxolio?)

Kalhmera.Nikos Defes.

Πειραιώτισσα είπε...

Θα κάνω μια μικρή αναφορά στην ψυχή των Ελλήνων...
Σε αυτή την σπίθα που κρύβουμε μέσα μας και η οποία γίνεται «φωτιά», όταν διαπιστώσουμε αδικία σε βάρος ανθρώπων και πόσο μάλλον σε βάρος ολόκληρων λαών!
Μπορεί να έχουμε τα στραβά και τα ανάποδά μας, έχουμε όμως και τόσα θετικά ως λαός και με μια απλή αφορμή, μπορούμε να τα χαρίζουμε γενναιόδωρα! Χωρίς δεύτερη σκέψη ή φόβους που προσπαθούν να μας «φορτώσουν» τρίτοι...
Δεν θέλω να αναφερθώ σε εθνοκτόνα σχέδια των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, ούτε σε ελληνικές πολιτικές αποφάσεις, μα θα σταθώ στο μεγαλείο του ανθρώπου...
Στην συμπαράσταση, στο άπλωμα χεριού σε μια πραγματική στιγμή ανάγκης...
Ειναι τόσο συγκινητικό να βλέπεις την χαρά αυτών των ανθρώπων να ξεχειλίζει μέσα από τις εκφράσεις τους... Να τρέχουν στον αγωνιστικό χώρο, κρατώντας σημαίες, θέλοντας να πουν με τον τρόπο τους, το ευχαριστώ!
Τέλος, θα κλείσω με κάτι, που νομίζω θα συμφωνήσετε μαζί μου... (πάντα με αφορμή την ανάρτηση και ως συνέχεια της σκέψης μου).
Ο αθλητισμός και η μουσική έχουν την δύναμη να ενώνουν τον κόσμο! Οι συγκινήσεις που προσφέρουν είναι τόσο δυνατές και αξεπέραστες, μπορούν να μετατρέψουν διαφορετικούς λαούς σε αδέλφια...
Ο αθλητισμός πάντα εξέφραζε την ανθρώπινη θέληση, το πνεύμα άμιλλας και συνεργασίας...
Η μουσική είναι η «κοινή» γλώσσα όλων μας, η γλώσσα που την καταλαβαίνουν όλοι αφού μιλάει στις καρδιές μας....


(Νίκο, σε ευχαριστώ που εκφράζεις ανοιχτά την επιθυμία σου για σχόλιό μου, με τιμά! Απλά το ότι γνωρίζω τον Δημήτρη, δεν σημαίνει ότι μπορώ να «φλυαρώ» καθημερινά!)

Πειραιώτισσα

Ανώνυμος είπε...

FLYAREIS??????
Ti einai ayto twra?den to dexomai!
Esy milas ousiastika topo8etise me axioprepia!
Dimitri se parakalw kai egw apo thn pleura mou,pisteuw pws kai esi den uewreis pws fluari i pirewtisa.
xarin tis gnwrimias sas 8elw na pisteuw pws den prepi na aistuanete asxima an uelei na afinei sxolia.8a prepi na afisis tin apantisi sou kai esi giati nomizw epivalete na vlepoume sxolia tis ---den ipe kaneis gia ka8e mera alla na ta exoume---

k na kleisw k na pw pws xarika k me auto to sxolio.oi lexeis pou xrisimopiises itan oi idanikes,syndiases me armonia atulitiko paixnidi k minima tis praxis aytis twn Ellinwn.

Nikos Defes.

Dimitris Andrikopoulos είπε...

Aγαπητε Νικο κατ αρχην να σε ευχαριστησω για τα σχολια σου και να επισημανω οτι ειναι τιμη που μου εκφραζεις την αποψη σου και τις υγιεις ιδεες σου και τοποθετησεις στο μπλογκ μου.
Οσον αφορα στην Πειραιωτισσα, οχι δεν φλυαρει, απλα γραφοντας αυτο εκφραζει την ταπεινοτητα της.
Οχι μονο δεν φλυαρει, αλλα οτι γραφει ειναι εποικοδομητικο και προσφερει προβληματισμο. Οσοι απο εμας διαβαζουμε τα σχολια της γινομαστε ολο και περισσοτερο καλυτεροι ανθρωποι.

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν πολυασχολουμαστε με τα αθλητικα(δλδ με συγκεκριμενες ομαδες)αλλα υποστηριζουμε καργα την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ,θα αφησουμε και εδω σχολιο γιατι μασ συγκινησε αυτη η κινηση της ΑΕΚ.Τα συναισθηματα που βγαινουν ειναι ανθρωπινα και νομιζω οι παντες μπορουν να συγκινηθουν με κατι τετοιο!
Να μεινουμε κ στην Πειραιωτισσα γιατι από οτι βλεπουμε εδω η κοπέλα εχει πολυ καλο κ βαθυ σχολιο για αθλητισμο-μουσικη.Οποτε δικιο εχει ο Νικος που ζητα σχολιο της αλλα και ο Δημητρης με αυτα που γραφει για εκεινη.
Ωραια "μαχη" αυτη και μπαινουμε και εμεις στο παιχνιδι!

Σας ευχαριστουμε και εις το επανειδειν.

Γιάννης+Αννα

Πειραιώτισσα είπε...

Ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα όμορφα λέτε...
Αλλά νομίζω πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Δημήτρη, που με το blog του και τις ψαγμένες αναρτήσεις του, καταφέρνει και μας... κινητοποιεί! Και αυτό είναι πολύ ευχάριστο και αισιόδοξο... !
Δημήτρη, αν και νομίζω είσαι υπερβολικός, σε ευχαριστώ ιδιαιτέρως για όσα λες για μένα!
Παιδιά, "ραντεβού" σε επόμενη ανάρτηση, έτσι για δείξουμε ότι μπορούμε με τις φωνές μας να κάνουμε καλύτερο και ουσιαστικότερο το διαδίκτυο!

Ανώνυμος είπε...

Καλα λεμε οτι η Πειραιςτισα δειχνει ομορφος ανθρωπος!ευχαριστει τον κατοχο του blog
παραπανω μιλα με ομορφα λογια για μας!
Ξερετε πολλους ανθρωπους να το κανουν αυτο σ΄ήμερα κ μαλιστα χωρίς να σε ξερουν?
Πειραιωτισα μα δινεις ραντεβου αλλα ο Δημητρης εβαλε νεα αναρτηση αλλα δεν σε είδαμε...

Γιάννης+Αννα

Ανώνυμος είπε...

Να όλη η γνωστη παρεα!
Εφω να σας πω πως πραγματικα μου αρεσε
αυτο που βγαινει μεσα απο την κινηση της ομαδας.
Η ανθρωπιά,
η υποστήριξη!
Δημήτρη,
πολυ καλό το κειμενο σου εδω
και εισαι σωστος που λες πως αν το θελουμε μπορουμε να αντισταθουμε στις μεγαλες δυνάμεις!
Σθενος και πίστη να υπάρχει
Πειραιώτισσα μαρεσε αυτο που λες σωστα πως η μουσικη και ο αθλητισμος ενώνουν κόσμο (και δεν φλυαρείς!)
Γιαννη+Αννα πραγματι μπορουν να συγκυνηθουν οι παντες.


Iωαννης Gr

Related Posts with Thumbnails