Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Ενας Λιθουανός ήρωας καταζητείται από την αστυνομία


Ορισμένες υποθέσεις μέσα μια κοινωνία είναι υπεράνω νόμου. Μερικές φορές η ηθική είναι πιο δυνατή και δίκαιη από κάθε νόμο. Η υπόθεση του Λιθουανού Ντράσιους Κέντις είναι μία από αυτές.
Τα κυκλώματα παιδεραστών -και στην Ελλάδα- αποτελούνται και από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, δημοσιογράφους, δικαστές, ιατρούς, πολιτικούς, δικαστές κ.α. Για το λόγο αυτό είναι πολύ δύσκολη η σύλληψη μελών των κυκλωμάτων παιδοφιλίας, ίσως της πιο απεχθούς και καταδικαστέας πράξης στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Στην Λιθουανία, πριν από μερικά χρόνια ένα μικρό, ανήλικο κοριτσάκι αποκάλυψε στον πατέρα της ότι υπέστη βιασμό από έναν πολιτικό και έναν δικαστή. Εκείνος παρακολούθησε τους δύο υπόπτους και ηχογράφησε τις συνομιλίες τους από τις οποίες αποδεικνυόταν ότι ήταν ένοχοι.
Εστειλε τις κασέτες στην δικαιοσύνη και στα Μ.Μ.Ε της χώρας. Μετά από ένα σχεδόν χρόνο ο φάκελος έκλεισε και οι δύο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν. Μια κοπέλα βιάστηκε και ο πατέρας του έψαχνε δικαιοσύνη σε ένα διεφθαρμένο κράτος. Τον έπνιγε το δίκιο του και αποφάσισε να πάρει το νόμο στα χέρια του. Αφού είδε ότι η δικαιοσύνη της Λιθουανίας δεν ήθελε την σύλληψη των δύο δραστών, ο Ντράσιους Κέντις τους ακολούθησε και τους σκότωσε. Σήμερα καταζητείται ως δολοφόνος. Μεγάλα κινήματα έχουν δημιουργηθεί σε όλη την Ευρώπη υπέρ του Ντράσιους. Στη χώρα του είναι ένας εθνικός ήρωας. Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε θα δείτε τα πρόσωπα των ενόχων.

5 σχόλια:

Anna είπε...

Μπράβο, Δημήτρη. Η γραφή σου, για ακόμη μία φορά, μεταφέρει επιτυχώς το μήνυμα ότι η παγκόσμια δικαιοσύνη δεν είναι ικανή να τιμωρήσει τα τέρατα-παιδεραστές. Βιάζουν το σώμα και την ψυχή των πιο αθώων και τρυφερών πλασμάτων και είτε δεν τιμωρούνται ποτέ είτε η τιμωρία τους είναι δυσανάλογα μικρή σε σχέση με την απάνθρωπη πράξη τους. Η αυτοδικία είναι ο μόνος τρόπος άμεσης τιμωρίας. Το μόνο που αξίζει, σε αυτούς τους τερατόμορφους και την παρέα τους, είναι ο αργός, βασανιστικός και εξευτελιστικός θάνατος. Το βρωμερό πτώμα τους να παρουσιάζεται βασανισμένο και εξευτελισμένο στον κόσμο, μήπως και νοιώσουν φόβο οι επίδοξοι βιαστές. Τα τέρατα πρέπει να μάθουν ότι δεν θα ξεφύγουν από την τιμωρία. Να παρακαλάνε να πεθάνουν γιατί αυτό θα είναι η πιο ήπια τιμωρία και η λύτρωση τους.
Νοιώθω τον πόνο και την αγωνία του Λιθουανού πατέρα και είμαι μαζί του. Πιστεύω όμως ότι θα έπρεπε να παραδοθεί στις αρχές και να ενώσει τη φωνή του με τη φωνή της παγκόσμιας κοινότητας για να τρομάξουν τα τέρατα και να εξαφανιστούν!

Ανώνυμος είπε...

mpravo Dimitri pou xanauigis to 8ema!
gia akomh mia fora mia periptwsh adynamias apodosis dikaiosinis!
giati kapoios na ginetai aytos poy ua timwrei ta terata alla na ton kinigoun?den einai autos o eglhmatias!!
as min parado8ei pote as krivete k eimai sigouros oti se opoia porta k na xtipisei panta 8a vriskei katafugio!
Ua simfwnisw me thn Anna k marese tosxolio tis kai to simeio poy anaferei na parakalane na pe8anoun.exei dikio.mono auto tous axizei.


Nikos Defes

Ανώνυμος είπε...

peiraiwtisa stin prohgoumeni anartisi tou dimitri gia to idio uema gia viasmous k poines eiixes grapsei sygklonistika!
---pisteyw dimitri to 8ymasai opws k osoi eixan afisei sxolia tote---

xarises mas akoma ena tetoio sxolio!

Nikos Defes

Ανώνυμος είπε...

Aυτός ο ανθρωπος καταζειτειται ως δολοφόνος;
επειδη σκοτωσε αυτους που... σκοτωσαν το ιδιο του το παιδι;ακομα και να τον πιασουν και να τον δικασουν πρεπει να τον αθωωσουν!
δυο ανθρωποι υποτιθεται υψηλα ισταμενα προσωπα εκαναν το χειροτερο και είναι λογικο να παρει το νομο στα χερια του
Και για μας ειναι ηρωας!
Αννα πολυ ωραίο το σχολιο σου. Εχεις δικιο!
Νικο συμφωνουμε μαζι σου σε αυτο που ζητας.Δημητρη ευχαριστούμε που μεσα απο το μπλογκ σου μαθαμε για αυτη την ιστορια.

Γιαννης+Αννα

Ανώνυμος είπε...

exete dikio paidia.
kai egw na pw mpravo pali ston Dhmhtri gia to thema poy gnwstopoiise.


Nikos Defes

Related Posts with Thumbnails