Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι " VOCA PEOPLE"

Σας φέρνουμε αποκλειστικά για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέσω βίντεο τους "VOCA PEOPLE". Παρακολουθείστε όλο το βίντεο και απολαύστε τους.

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Ασθενοφόρο ζώων !


Κάποτε θεωρούσαμε τη χώρα μας την πιο ανεπτυγμένη της Μεσογείου και των Βαλκανίων.
Ωστόσο, δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία κάνει όλο και περισσότερα βήματα πίσω, ενώ οι άλλες χώρες πραγματοποιούν βήματα προόδου.
Η ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας, η Κωνσταντινούπολη, την οποία είχα την τύχη και χαρά να επισκεφτώ πριν μερικά χρόνια είναι πλέον πιο ανεπτυγμένη από την Ελλάδα. Δεν αναφέρομαι στην Ανατόλια, αλλά στην Πόλη, καθώς και στα παράλια της Μικράς Ασίας. Θα επαναλάβω ένα πολύ επιτυχημένο απόφθεγμα του Ινδού ηγέτη, Γκάντι: "Η ηθική πρόοδος ενός λαού, διακρίνεται από την αγάπη και τον σεβασμό που δείχνει προς τα ζώα".
Αν λάβουμε σοβαρά υπόψη μας την δήλωση αυτή, τότε η ηθική μας πρόοδος είναι ανύπαρκτη.
Την ίδια στιγμή, κυκλοφορεί στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης εδώ και καιρό ασθενοφόρο για ζώα βοηθώντας στην προστασία, περισυλλογή και περίθαλψή τους. Δείτε το βίντεο:

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Ομορφότερη χώρα, χειρότερο κράτος



Είμαστε μία πανέμορφη χώρα, από τις πιο όμορφες στον κόσμο, με ένα ανύπαρκτο κράτος, τριτοκοσμικό, μεσαιωνικό.
Καίγονται δάση, δέντρα, ζώα και το περιβάλλον γενικότερα, για να χτιστούν βίλες για τα λαμόγια.



Αυτό συμβαίνει διότι στη χώρα μας επικρατεί και βασιλεύει ο τραμπουκισμός, το βύσμα και η αφιλαλληλία, δηλαδή η έλλειψη ενδιαφέροντος όχι μόνο για τους άλλους, αλλά και για το ίδιο το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.





Παρακολουθήσαμε εικόνες στην τηλεόραση από βίλες με πισίνες μέσα στα δάση του Διονύσου και του Αγίου Στεφάνου, ενώ όποιος ανηφορίσει με το τελεφερίκ προς την Πάρνηθα θα δει στα δεξιά του δεκάδες σπίτια χτισμένα μέσα στο δάσος.


Θα μπορούσε να είχε ψηφιστεί στη βουλή εδώ και δεκάδες χρόνια, από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, νόμος που θα αναφέρει ότι όποιος χτίσει σπίτι στα καμμένα καταδικάζεται σε τουλάχιστον 5 χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή. Δεν έχει γίνει ακόμα και δεν θα γίνει ποτέ. Ωστόσο, αν συλληφθεί για παράδειγμα υιός ενός πολιτικού, την επόμενη ημέρα είναι πολύ πιθανό να ψηφιστεί νόμος που θα αθωώνει τον συλληφθέντα.
Οτι ήμασταν για τον κόσμο πριν 3.000 χρόνια, είμαστε ακριβώς το αντίθετο σήμερα και έχουμε όλοι ευθύνη για αυτό.



(Οσον αφορά στην σημερινή κυβέρνηση, είναι η χειρότερη όλων των εποχών. Αναποτελεσματική στα επεισόδια του Δεκεμβρίου, στις πυρκαγιές του 2007 και 2009, σε όλα τα σκάνδαλα SIEMENS, Βατοπέδι κτλ και εξαιτίας της ζούμε την χειρότερη εποχή του νεοελληνικού κράτους. Aκόμα χειρότεροι οι Οικολόγοι Πράσινοι του Τρεμόπουλου, οι οποίοι μπήκαν στην Ευρωβουλή, πήραν τους ευρωμισθούς τους και τώρα κάθονται στον καναπέ τους τρώγοντας σουβλάκια και βλέποντας από την τηλεόραση τις πυρκαγιές και το κάψιμο του περιβάλλοντος και των ζώων. Οικολόγοι της πλάκας! Εκμετάλλευση στο έπακρο του όρου "οικολόγοι".)

Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

O ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !

Στην Λα Πας (σ.σ. Η ειρήνη), πρωτεύουσα της Βολιβίας, χώρα της Λατινικής Αμερικής, σε υψόμετρο 4.000 μέτρων συναντάμε τον πιο επικίνδυνο δρόμο του πλανήτη μας.
Πέρυσι, μετά και το τελευταίο θανατηφόρο δυστύχημα το ΥΠΕΧΩΔΕ της χώρας πήρε την απόφαση να μετατραπεί σε... μονόδρομο!

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΚΛΕΜΜΕΝΑ...

Ενα ξεχωριστό τραγούδι, από τα καλύτερα των κορυφαίων δεκαετιών το οποίο δυστυχώς δεν προβλήθηκε τόσο όσο θα του άξιζε. Αναφέρεται στις χαμένες πατρίδες, στην Πόλη και στους εκατομμύρια Ελληνες που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους. Τραγουδάει ο Νότης Σφακιανάκης σε μουσική του Χριστόφορου Γερμενή και στίχους Ντιάνας Τζόβολου. Κλεμμένα...

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Ένα βράδυ με την Μπόκα και συνέντευξη με την αργεντίνικη τηλεόραση







Στο άκουσμα του ονόματός της νιώθεις δέος. Μια από τις πιο δημοφιλής ομάδες στον πλανήτη βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες στην Ελλάδα. O λόγος για την Μπόκα Τζούνιορς, η οποία βρίσκεται από χθες στην Αθήνα στo πλαίσιο του φιλικού αγώνα του Σαββάτου με την ΑΕΚ.

Η αγαπημένη ομάδα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα πραγματοποιεί εδώ και μερικές εβδομάδες την περιοδεία της στην Ευρώπη. Εκτός όμως από τις προπονήσεις και τα συνεχόμενα φιλικά παιχνίδια, άπαντες στον αργεντίνικο σύλλογο, είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν από την καθημερινή... ρουτίνα.

Έτσι σύσσωμη η αποστολή της Μπόκα αποφάσισε να πάει να δειπνήσει προς... παραλία μεριά και συγκεκριμένα στο γνωστό εστιατόριο «Oro Toro» που σημαίνει «Χρυσός Ταύρος» και βρίσκεται στην Λεωφόρο Βάρης.

Το ρολόι έδειχνε 21:40 και εκείνη την ώρα κατέφθασε έξω από το εστιατόριο το πούλμαν που μετέφερε τα μέλη της διοίκησης της Μπόκα Τζούνιορς και το προπονητικό τιμ. Επικεφαλής αυτών ο πρόεδρος της ομάδας Χόρχε Αμολ Αμεάλ, επίσης μία από τις ζωντανές μορφές του αργεντίνικου ποδοσφαίρου και παράλληλα τεχνικός του συλλόγου, Αλφιο Μπαζίλε, καθώς και ο τεχνικός διευθυντής και πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής, Κάρλος Μπιάνκι.

Πέντε λεπτά αργότερα, έφτασε και το δεύτερο πούλμαν που μετέφερε τους ποδοσφαιριστές των «σεϊνέσες». Ανάμεσά τους και τα μεγάλα αστέρια της ομάδας με κεντρικό πρόσωπο, το μεγάλο αρχηγό, Χουάν Ραμόν Ρικέλμε, αλλά και τον... μάχιμο 35αρη πλέον, Μάρτιν Παλέρμο.

Μερικά ακόμη μεγάλα ονόματα της Μπόκα είναι ο διεθνής τερματοφύλακας Ρομπέρτο Αμποντανσιέρι, ο Ούγκο Ιμπάρα, ο Νικόλας Γκαϊτάν, ο Φεντερίκο Ινσούα και ο Σεμπαστιάν Μπατάλια.

Αξιο αναφοράς ότι άπαντες οι ποδοσφαιριστές και προπονητές των «σεϊνέσες» (σ.σ. σημαίνει Γενοβέζοι στην τοπική διάλεκτο της Γένοβας) μας χαιρέτησαν με χειραψία, γεγονός το οποίο αποδεικνύει την απλότητα και ταπεινότητά τους.

Στη συνέχεια, τόσο οι ποδοσφαιριστές όσο και το τεχνικό επιτελείο μπήκαν στο χώρο του εστιατορίου και πήραν θέσεις στα τραπέζια.

Το κλίμα που επικρατούσε ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο και όλοι δήλωναν εντυπωσιασμένοι από το χώρο και τις υπηρεσίες του εστιατορίου.



Ευχάριστος ήταν και ο τεχνικός της ομάδας, Αλφιο Μπαζίλε, ο οποίος «χαρίστηκε» για μερικές ώρες στους παίκτες του και τους επέτρεψε να πιούν και... ορισμένα ποτηράκια λευκό κρασί.

Πέρα από τα ορεκτικά και τις σαλάτες, αυτό που περίμεναν όλοι, ήταν το περίφημο κρέας της Αργεντινής, «Black Angus». Αλλωστε, στο Μπουένος Αϊρες και γενικότερα σε όλη τη χώρα, το εν λόγω κρέας είναι ίσως το καλύτερο στον κόσμο.

Από εκεί και πέρα, αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Μαρτίν Παλέρμο, ο οποίος είχε πολλά κέφια και πείραζε συνεχώς τον συμπατριώτη του Ρομπέρτο Αμποντανσιέρι με τον οποίο κάθονταν στο ίδιο τραπέζι.

Αφού λοιπόν όλοι έφαγαν και κάπως χαλάρωσαν, στη συνέχεια δέχτηκαν... επίθεση από τους θαμώνες του εστιατορίου, οι οποίοι επιθυμούσαν ένα αυτόγραφο ή μια φωτογραφία με τα αγαπημένα τους ινδάλματα. Εκτός από τους Ελληνες, στο εστιατόριο υπήρχαν και αρκετοί Αργεντίνοι που βρήκαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα αστέρια της ομάδας του Μπουένος Αϊρες.

Ο Ρικέλμε έγινε ...αντικείμενο λατρείας όχι μόνο από τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, αλλά και από το γυναικείο πληθυσμό του μαγαζιού. Αρκετές κοπέλες τον περικύκλωσαν και ζητούσαν αυτόγραφα. Μάλιστα, επειδή κάποιες από αυτές δεν είχαν χαρτί, προέτρεψαν τον Αργεντίνο σούπερ σταρ να τους υπογράψει ή στο χέρι ή στην πλάτη! Ωστόσο, ο Ρικέλμε αρνήθηκε να υπογράψει στο χέρι της και της ζήτησε να ψάξει να βρει κάποιο χαρτί, το οποίο και εκείνη τελικά έκανε.

Στο χώρο του εστιατορίου υπήρχε και ένας πιτσιρικάς ο οποίος φόραγε μπλουζάκι με το σήμα της Μπόκα Τζούνιορς και πήγε σχεδόν σε όλους τους ποδοσφαιριστές για να υπογράψουν πάνω στη φανέλα.

Γενικά το κλίμα που επικρατούσε ήταν κάτι παραπάνω από καλό, με τους ποδοσφαιριστές να μένουν ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία στη χώρα μας, αλλά και από το κρέας, το οποίο όπως τόνισαν κάποιοι από τους παίκτες, ήταν το ίδιο νόστιμο με αυτό της Αργεντινής.

Bρεθήκαμε στο «Οro Toro», πήραμεε αυτόγραφα και βγάλαμε φωτογραφίες μαζί με τους Ρικέλμε και Παλέρμο. Τέτοια μεγάλα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου δεν έρχονται κάθε μέρα στην Ελλάδα...

Στις 00:30 περίπου, έφτασε η ώρα της αποχώρησης, με τους παίκτες να αποχωρούν για το πούλμαν. Παρ' όλα αυτά, ο τεχνικός της Μπόκα, Αλφιο Μπαζίλε έμεινε για ακόμη μισή ώρα μαζί με κάποια μέλη του τεχνικού επιτελείου και όντας εντελώς χαλαροί είπαν και κάποια Αργεντίνικα τραγούδια. Την πανέμορφη αυτή βραδιά, άπαντες στη Μπόκα θα την θυμούνται για πολύ καιρό...

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

XAMOΣ ΣΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΗ


To Α και το Ω σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου είναι η παρουσία των φιλάθλων. Οσο πιο θερμή και ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα, τόσο περισσότερο συναρπάζει το παιχνίδι.
Μην ξεχνάμε ότι προπονητές, ποδοσφαιριστές και πρόεδροι έρχονται και φεύγουν, αλλά οι οπαδοί είναι πάντα εκεί.
Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι από το παιχνίδι του Αρη με την Μπόκα Ζούνιορς (0-1). Το "Χαριλάου" γέμισε από 25.000 φιλάθλους, αρκετή ώρα πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα. Ρεκόρ δεκαπενταετίας. Σπάνια θα δούμε θαυμάσουμε ατμόσφαιρα σε Ευρωπαϊκό γήπεδο.
Οποια ομάδα κι αν υποστηρίζουμε, αν είμαι αγνοί φίλαθλοι του αθλητισμού τότε ανατριχιάζουμε από το κλίμα που επικράτησε στον αγώνα και δίνουμε απλόχερα τα ειλικρινή συγχαρητήρια στον κόσμο του Αρη. Το παρόν έδωσαν και περίπου 200 Αργεντινοί οπαδοί, οι οποίοι κάθισαν μαζί με τους φίλους των κιτρινόμαυρων στην θύρα 3 του γηπέδου.
(ιδιαίτερα μην χάσετε τα στιγμιότυπα στο 03:15 και 07:37)

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

OΛΟΚΛΗΡΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ !

Στις 2/10/1959, ο καθηγητής Ξενοφών Ζολώτας ενώπιον συνέδρων της Διεθνούς Τραπέζης Ανασυγκροτήσεως και Αναπτύξεως στην Ουάσιγκτον, εκφώνησε τη δεύτερη ομιλία του σε αγγλική υποτίθεται γλώσσα, αλλά με εξαίρεση λίγων συνδέσμων, άρθρων και προθέσεων σε γλώσσα ελληνική! (η πρώτη ομιλία είχε πραγματοποιηθεί στις 26/9/1957)



Kyrie It is Zeus' anathema on our epoch and the heresy of our economic method and policies that we should agonize between the Skylla of numismatic plethora and the Charybdis of economic anaemia. It is not my idiosyncracy to be ironic or sarcastic but my diagnosis would be that politicians are rather cryptoplethorists.
Although they emphatically stigmatize numismatic plethora, they energize in through their tactics an practices. Our policies should be based more on economic and less on political criteria.
Our gnomon has to be a metron between economi strategic and philanthropic scopes. In an epoch characterized by monopolies, oligopolies, monpsonies, monopolistic antagonism and polymorphous inelasticities, our policies have to be more orthological, but this should not be metamorphosed into plethorophobia, which in endemic among academic economists. Numismatic symmetry should not antagonize economic acme.
A greater harmonization between the practices of the economic and numismatic archons is basic. Parallel to this we have to synchronize and harmonize more and more our economic and numismatic policies panethnically.
These scopes ara more practicable now, when the prognostics of the political and economic barometer an halcyonic. The history of our didimus organization on this sphere has been didactic and their gnostic practices will always be a tonic to the polyonymous and idiomorphous ethnical economies. The genesis of the programmed organization will dynamize these policies. Therefore, I sympathize, although not without citicism one or two themes with the apostles an the hierarchy of our organs in their zeal to program orthodox economic and numismatic policies.
I apologize for having tyranized you with my Hellenic phraseology. In my epilogue I emphasize my eulogy to the philoxenous autochtons of this cosmopolitan metropolis and my enconium to you Kyrie, the stenographers
. --

(Κύριοι, Είναι "Ζευς ανάθεμα" στην εποχή μας και αίρεση της οικονομικής μας μεθόδου και της οικονομικής μας πολιτικής το ότι θα φέρναμε σε αγωνία την Σκύλλα του νομισματικού πληθωρισμού και τη Χάρυβδη της οικονομικής μας αναιμίας. Δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μου να είμαι ειρωνικός ή σαρκαστικός αλλά η διάγνωσή μου θα ήταν ότι οι πολιτικοί είναι μάλλον κρυπτοπληθωριστές.
Αν και με έμφαση στιγματίζουν τον νομισματικό πληθωρισμό, τον ενεργοποιούν μέσω της τακτικής τους και των πρακτικών τους. Η πολιτική μας θα έπρεπε να βασίζεται περισσότερο σε οικονομικά και λιγότερο σε πολιτικά κριτήρια.
Γνώμων μας πρέπει να είναι ένα μέτρο μεταξύ οικονομικής, στρατηγικής και φιλανθρωπικής σκοπιάς. Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από μονοπώλια, ολιγοπώλια, μονοπωλιακό ανταγωνισμό και πολύμορφες ανελαστικότητες, οι πολιτικές μας πρέπει να είναι πιο ορθολογιστικές, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να μεταμορφώνεται σε πληθωροφοβία, η οποία είναι ενδημική στους ακαδημαϊκούς οικονομολόγους.
Η νομισματική συμμετρία δεν θα έπρεπε να ανταγωνίζεται την οικονομική ακμή. Μια μεγαλύτερη εναρμόνιση μεταξύ των πρακτικών των οικονομικών και νομισματικών αρχόντων είναι βασική.
Παράλληλα με αυτό, πρέπει να εκσυγχρονίσουμε και να εναρμονίσουμε όλο και περισσότερο τις οικονομικές και νομισματικές μας πρακτικές πανεθνικώς. Αυτές οι θεωρήσεις είναι πιο εφαρμόσιμες τώρα, που τα προγνωστικά του πολιτικού και οικονομικού βαρομέτρου είναι χάλκινα.
Η ιστορία της δίδυμης οργάνωσης σε αυτήν την σφαίρα είναι διδακτική και οι γνωστικές τους εφαρμογές θα είναι πάντα ένα τονωτικό στις πολυώνυμες και ιδιόμορφες εθνικές οικονομίες. Η γένεση μιας προγραμματισμένης οργάνωσης θα ενισχύσει αυτές τις πολιτικές.
Γι' αυτόν το λόγο αντιμετωπίζω με συμπάθεια, αλλά όχι χωρίς κριτική διάθεση, ένα ή δύο θέματα με τους αποστόλους της ιεραρχίας των οργάνων μας στον ζήλο τους να προγραμματίσουν ορθόδοξες οικονομικές και νομισματικές πολιτικές.
Απολογούμαι που σας τυράννησα με την ελληνική μου φρασεολογία. Στον επίλογό μου δίνω έμφαση στην ευλογία μου, προς τους φιλόξενους αυτόχθονες αυτής της κοσμοπολίτικης μητρόπολης καθώς και το εγκώμιό μου προς εσάς, κύριοι στενογράφοι.)

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Eνας αητός

Σε λίγες μέρες έρχεται η 15η Αυγούστου. Μία από τις σημαντικότερες γιορτές του ελληνισμού. Ενα υπέροχο δημοτικό τραγούδι με την ευχή ποτέ να μην ξεχνάμε τις ρίζες και την ιστορία μας και ευελπιστώντας όλοι να χορέψουν ή έστω να ακούσουν δημοτικά αυτές τις ημέρες.

Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΘΕ 1η ΚΑΙ 15 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ

Με σκοπό να τιμήσω την ποιοτική μουσική, ελληνική και ξένη, θα αναρτώ κάθε 1η και 15 του μηνός ορισμένα από τα κορυφαία τραγούδια του παγκόσμιου, μουσικού πενταγράμμου.
Επιθυμία μου είναι να προσθέσω και εγώ ένα μικρό λιθαράκι στην εξάπλωση της ελληνικής μουσικής σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας.
Όσον αφορά στην ξένη, επιθυμώ να γνωρίσει ο κόσμος τα "διαμάντια" της ξένης μουσικής, ιδιαίτερα της δεκαετίας του '60 και '70, των δύο πιο δημιουργικών δεκαετιών από πλευράς σύνθεσης τραγουδιών.
Η σημερινή μου επιλογή είναι το τραγούδι "Αν είσαι πλάι μου" του Δημήτρη Μητροπάνου, σε στίχους Γιώργου Κορδελά και μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Απολαύστε αυτό το αριστούργημα.

Related Posts with Thumbnails