Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Ένα βράδυ με την Μπόκα και συνέντευξη με την αργεντίνικη τηλεόραση







Στο άκουσμα του ονόματός της νιώθεις δέος. Μια από τις πιο δημοφιλής ομάδες στον πλανήτη βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες στην Ελλάδα. O λόγος για την Μπόκα Τζούνιορς, η οποία βρίσκεται από χθες στην Αθήνα στo πλαίσιο του φιλικού αγώνα του Σαββάτου με την ΑΕΚ.

Η αγαπημένη ομάδα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα πραγματοποιεί εδώ και μερικές εβδομάδες την περιοδεία της στην Ευρώπη. Εκτός όμως από τις προπονήσεις και τα συνεχόμενα φιλικά παιχνίδια, άπαντες στον αργεντίνικο σύλλογο, είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν από την καθημερινή... ρουτίνα.

Έτσι σύσσωμη η αποστολή της Μπόκα αποφάσισε να πάει να δειπνήσει προς... παραλία μεριά και συγκεκριμένα στο γνωστό εστιατόριο «Oro Toro» που σημαίνει «Χρυσός Ταύρος» και βρίσκεται στην Λεωφόρο Βάρης.

Το ρολόι έδειχνε 21:40 και εκείνη την ώρα κατέφθασε έξω από το εστιατόριο το πούλμαν που μετέφερε τα μέλη της διοίκησης της Μπόκα Τζούνιορς και το προπονητικό τιμ. Επικεφαλής αυτών ο πρόεδρος της ομάδας Χόρχε Αμολ Αμεάλ, επίσης μία από τις ζωντανές μορφές του αργεντίνικου ποδοσφαίρου και παράλληλα τεχνικός του συλλόγου, Αλφιο Μπαζίλε, καθώς και ο τεχνικός διευθυντής και πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής, Κάρλος Μπιάνκι.

Πέντε λεπτά αργότερα, έφτασε και το δεύτερο πούλμαν που μετέφερε τους ποδοσφαιριστές των «σεϊνέσες». Ανάμεσά τους και τα μεγάλα αστέρια της ομάδας με κεντρικό πρόσωπο, το μεγάλο αρχηγό, Χουάν Ραμόν Ρικέλμε, αλλά και τον... μάχιμο 35αρη πλέον, Μάρτιν Παλέρμο.

Μερικά ακόμη μεγάλα ονόματα της Μπόκα είναι ο διεθνής τερματοφύλακας Ρομπέρτο Αμποντανσιέρι, ο Ούγκο Ιμπάρα, ο Νικόλας Γκαϊτάν, ο Φεντερίκο Ινσούα και ο Σεμπαστιάν Μπατάλια.

Αξιο αναφοράς ότι άπαντες οι ποδοσφαιριστές και προπονητές των «σεϊνέσες» (σ.σ. σημαίνει Γενοβέζοι στην τοπική διάλεκτο της Γένοβας) μας χαιρέτησαν με χειραψία, γεγονός το οποίο αποδεικνύει την απλότητα και ταπεινότητά τους.

Στη συνέχεια, τόσο οι ποδοσφαιριστές όσο και το τεχνικό επιτελείο μπήκαν στο χώρο του εστιατορίου και πήραν θέσεις στα τραπέζια.

Το κλίμα που επικρατούσε ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο και όλοι δήλωναν εντυπωσιασμένοι από το χώρο και τις υπηρεσίες του εστιατορίου.



Ευχάριστος ήταν και ο τεχνικός της ομάδας, Αλφιο Μπαζίλε, ο οποίος «χαρίστηκε» για μερικές ώρες στους παίκτες του και τους επέτρεψε να πιούν και... ορισμένα ποτηράκια λευκό κρασί.

Πέρα από τα ορεκτικά και τις σαλάτες, αυτό που περίμεναν όλοι, ήταν το περίφημο κρέας της Αργεντινής, «Black Angus». Αλλωστε, στο Μπουένος Αϊρες και γενικότερα σε όλη τη χώρα, το εν λόγω κρέας είναι ίσως το καλύτερο στον κόσμο.

Από εκεί και πέρα, αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Μαρτίν Παλέρμο, ο οποίος είχε πολλά κέφια και πείραζε συνεχώς τον συμπατριώτη του Ρομπέρτο Αμποντανσιέρι με τον οποίο κάθονταν στο ίδιο τραπέζι.

Αφού λοιπόν όλοι έφαγαν και κάπως χαλάρωσαν, στη συνέχεια δέχτηκαν... επίθεση από τους θαμώνες του εστιατορίου, οι οποίοι επιθυμούσαν ένα αυτόγραφο ή μια φωτογραφία με τα αγαπημένα τους ινδάλματα. Εκτός από τους Ελληνες, στο εστιατόριο υπήρχαν και αρκετοί Αργεντίνοι που βρήκαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα αστέρια της ομάδας του Μπουένος Αϊρες.

Ο Ρικέλμε έγινε ...αντικείμενο λατρείας όχι μόνο από τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, αλλά και από το γυναικείο πληθυσμό του μαγαζιού. Αρκετές κοπέλες τον περικύκλωσαν και ζητούσαν αυτόγραφα. Μάλιστα, επειδή κάποιες από αυτές δεν είχαν χαρτί, προέτρεψαν τον Αργεντίνο σούπερ σταρ να τους υπογράψει ή στο χέρι ή στην πλάτη! Ωστόσο, ο Ρικέλμε αρνήθηκε να υπογράψει στο χέρι της και της ζήτησε να ψάξει να βρει κάποιο χαρτί, το οποίο και εκείνη τελικά έκανε.

Στο χώρο του εστιατορίου υπήρχε και ένας πιτσιρικάς ο οποίος φόραγε μπλουζάκι με το σήμα της Μπόκα Τζούνιορς και πήγε σχεδόν σε όλους τους ποδοσφαιριστές για να υπογράψουν πάνω στη φανέλα.

Γενικά το κλίμα που επικρατούσε ήταν κάτι παραπάνω από καλό, με τους ποδοσφαιριστές να μένουν ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία στη χώρα μας, αλλά και από το κρέας, το οποίο όπως τόνισαν κάποιοι από τους παίκτες, ήταν το ίδιο νόστιμο με αυτό της Αργεντινής.

Bρεθήκαμε στο «Οro Toro», πήραμεε αυτόγραφα και βγάλαμε φωτογραφίες μαζί με τους Ρικέλμε και Παλέρμο. Τέτοια μεγάλα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου δεν έρχονται κάθε μέρα στην Ελλάδα...

Στις 00:30 περίπου, έφτασε η ώρα της αποχώρησης, με τους παίκτες να αποχωρούν για το πούλμαν. Παρ' όλα αυτά, ο τεχνικός της Μπόκα, Αλφιο Μπαζίλε έμεινε για ακόμη μισή ώρα μαζί με κάποια μέλη του τεχνικού επιτελείου και όντας εντελώς χαλαροί είπαν και κάποια Αργεντίνικα τραγούδια. Την πανέμορφη αυτή βραδιά, άπαντες στη Μπόκα θα την θυμούνται για πολύ καιρό...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εisai arrwstia andrikopoule!
Pws tous tsakizeis etsi!

Ανώνυμος είπε...

ela re bokaki!!!

Ανώνυμος είπε...

ela mwrh trelaaaaa

Ανώνυμος είπε...

Τι δημοσιογραφάρα είσαι εσύ!

Ε. Α

Ανώνυμος είπε...

den se xalase!


ner.

Ανώνυμος είπε...

mpravo. Pri.

Ανώνυμος είπε...

Eλα κ το εβδομο σχολιο που ειναι ίδιο με τα άλλα φυσικα, πάντα τετοια!
Τετοιες συνεντευξεις να παιρνεις κ να δινεις!

ΑΝ.
Χ
ΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

to profil sou einai apaixto!!!
kai esi eisai enas apaixtos paiktis!!!
a.g

Ανώνυμος είπε...

Mpravo re megale, panta tetoia

Ανώνυμος είπε...

se poia perioxi einai to gipedo??

Related Posts with Thumbnails