Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Κύριε Ραν, Αυστραλέ φιλέλληνα, εσύ δεν γεννήθηκες Ελληνας, αλλά έγινες Ελληνας!


Μπορεί ορισμένα ελληνικά κόμματα της Ελληνικής ή Ευρωπαϊκής Βουλής όπως ο Συνασπισμός και οι Οικολόγοι Πράσινοι ή ακόμα και οργανώσεις όπως το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι με πρόεδρο τον Γρηγόρη Βαλιάνατο να υποστηρίζουν την ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας και να χαρακτηρίζουν τα Σκόπια ως Μακεδονικό κράτος με επίσημη γλώσσα τα μακεδονικά, όμως ευτυχώς που υπάρχουν και οι ξένοι για να προασπίζονται τα ελληνικά συμφέροντα και την ιστορία της χώρας μας. Διότι οι ίδιοι οι Ελληνες αδιαφορούμε προ πολλού για τον τόπο μας, χάθηκαν τα ιδανικά και οι αξίες, την ίδια στιγμή που ορισμένοι από εμάς μάχονται για την βεβήλωση της ιστορίας και των παραδόσεών μας ακολουθώντας τις "εντολές" της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων. Δηλαδή, εμείς οι ίδιοι ακολουθούμε τις εντολές του Κίσινγκερ το 1996 προς τους Αμερικανούς πολιτικούς και επιχειρηματείες για τη διάλυση του ελληνικού κράτους: "Ο λαός των Γκρεκών είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευθή. Γι' αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθή να συμμορφωθή. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας"

Διαβάστε:

Η ΠΓΔΜ απειλεί να καταψηφίσει την υποψηφιότητα της Αυστραλίας για μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας (Σ.Α.) του ΟΗΕ, αν η κυβέρνηση Ραντ δεν λάβει μέτρα εναντίον του πολιτειακού πρωθυπουργού της Νότιας Αυστραλίας, Μάικ Ραν.
Η κυβέρνηση των Σκοπίων φέρεται βαθύτατα ενοχλημένη με τον κ. Ραν, ο οποίος κατηγόρησε την ΠΓΔΜ για «κλοπή της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού».
Ο πρέσβης της ΠΓΔΜ στην Αυστραλία, Πέρο Στογιανόβσκι (Pero Stojanovski), δήλωσε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις αλλά και συγγνώμη.
«Θα εξαρτηθεί από το τι θα μας απαντήσει η Καμπέρα, αν θα ψηφίσουμε την υποψηφιότητα της Αυστραλίας για μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», απάντησε ο κ. Στογιανόβσκι σε σχετική ερώτηση.

Ο ίδιος ο κ. Ραν είναι πάντως ανένδοτος. «Πιστεύω αυτά που λέω και δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη», τονίζει. Μια μέρα νωρίτερα, ο κ. Ραν ανέφερε: «Εγώ θα μιλώ για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κανείς δεν θα με φιμώσει, γιατί είναι κάτι που το πιστεύω». Ο κ. Ραν, εδώ και χρόνια, υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τις ελληνικές θέσεις για τη Μακεδονία και την Κύπρο, προκαλώντας την οργή κατοίκων της Αυστραλίας που προέρχονται από την Τουρκία και την ΠΓΔΜ. Πρόσφατα κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ ως «υποκινητή προβλημάτων με τον πλέον επικίνδυνο τρόπο».

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_11/02/2010_323468

4 σχόλια:

σπυρος είπε...

ετσι ειναι φιλαρακο! και ολα αυτα τα τελευταια δεκα χρονια.

Ανώνυμος είπε...

"Εγώ θα μιλώ για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κανείς δεν θα με φιμώσει, γιατί είναι κάτι που το πιστεύω".

Ευχαριστουμε ΚΥΡΙΕ Ραν!


Γιάννης+Αννα

Ανώνυμος είπε...

Megaluteroi anthellines oi Ellhnes!

Ανώνυμος είπε...

xeirokrotima gia esena dimitri gia tin topothetissi soy kai ston kyrio Ran!

Nikos Defes.

Related Posts with Thumbnails