Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Φασισμός, τραμπουκισμός και αναρχία στη χώρα που κάποτε γέννησε τη δημοκρατία...


Μπήκα να ανεβάσω φωτογραφίες sto facebook από τις διακοπές μου και διαβάζω ότι δολοφονήθηκε ο Σωκράτης Γκιόλιας, ο οποίος είναι εκ των ιδρυτών της πρώτης σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδας στην Ελλάδα, του τρωκτικού (troktiko.blogspot.com). Επαθα σοκ, στεναχωρήθηκα και απογοητεύτηκα επιβεβαιώνοντας ότι ζούμε στη χώρα των τραμπούκων, της αναρχίας και του φασισμού. Εγραψε πράγματα που τον ενοχλούσαν και αναντιώθηκε σε κουκουλοφόρους και τρομοκράτες και αυτοί τον δολοφόνησαν. Πώς κατάντησε έτσι η χώρα μας; Οι τρομοκρατικές ομάδες είχαν απειλείσει με δολοφονίες μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικούς και δημοσιογράφους. Αλλά, όσο λαμόγιο κι αν είναι ένας πολιτικός, η λύση δεν είναι να τον σκοτώσεις. Τότε γίνεσαι χειρότερος από αυτόν. Πόσώ μάλλον το να δολοφονήσεις έναν δημοσιογράφο όπως ο Σωκράτης Γκιόλας, ένας αληθινός και αυθεντικός επαναστάσης, αφού το τρωκτικό ήταν μια επανάσταση στο χώρο της ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας δίνοντας βήμα και λόγο σε κάθε απλό Ελληνα που είχε ίντερνετ στο σπίτι του. Η δολοφονία αυτή παραπέμπει σε άτομα ψυχανόμαλα, οι οποίοι παραμένουν ελεύθεροι και επικίνδυνοι. Ας γνωρίζουν λοιπόν πως ο Γκιόλιας βοήθησε να γίνει η κοινωνία μας καλύτεροι μέσω του τρωκτικού, αφού έβγαιναν στην επιφάνεια σκάνδαλα, λαμογιές και απατωνιές που χωρίς αυτό ενδεχομένως να έμεναν για πάντα στο σκοτάδια. Μακάρι οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι να μην φοβηθούν από τη δολοφονία αυτή και να συνεχίσουν το ειλικρινές και αξιόλογο έργο τους προς το δρόμο της καθαρότητας, του δικαίου και της διαφάνειας (όσοι καθαροί και έντιμοι δημοσιογράφοι έχουν μείνει). Ενδεχομένως να μην είναι πλέον η οικονομική κρίση αυτή που θα μας αναγκάζει να μεταναστεύουμε, αλλά η κατάντια της κοινωνίας μας... Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σωκράτη και στους φίλους του, αλλά πάνω από όλα στην εγγυμονούσα σύζυγό του και το παιδί που άφησε πίσω...

3 σχόλια:

angela είπε...

Kai na fantasteis oti olos o kosmos exei ws protupo dimokratias tin ELLADA! Megali ntropi na min uparxei se autin tin xwra i eleutheria LOGOU! Dld ti? Tha kataliksoume na fovomaste na topothetoumaste stos aisxos pou mas perivalei?? Na menoume siwpiloi stin diafthora pou mas perivalei? E, as mas fimwnoun tote otan genniomaste na teleiwneoume! Eleos! Opoios tolma na erevnei k ksemprostiazei, na kserei oti i meres tou einai metrimenes... Osoi tolmiroi, proselthete...

Tina είπε...

Απίστευτη φρίκη και θλίψη.

Εύχομαι μόνο να βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι, αν και πολύ φοβάμαι πως οι ηθικοί αυτουργοί είναι μεγαλομούρες στην σκατοκοινωνία μας και πως κανένας Αστυνομικός κι Εισαγγελέας ή άλλος δημοσιογράφος θα τολμήσει να αποκαλύψει και να δοθεί παραδειγματική τιμωρία, ώστε να μη φάνε κι αυτών οι μούρες τους χώμα.

Μακάρι να δικαιωθεί ο συγχωρεμένος και να ησυχάσει η ψυχή του.

Κουράγιο και τύχη σε όσους άφησε πίσω του.

Τουλάχιστον τα παιδιά του αν και δυστυχώς δε θα τον έχουν,θα λένε υπερήφανα ποιος ήταν ο πατέρας τους.

Κάτι τέτοιες στιγμές πολύ λυπάμαι που δεν υπάρχει αρκετή τιμωρία για κάτι τέτοια άνανδρα αποβράσματα.

Η σκέψη μου είναι στη γυναίκα του που κυοφορεί. Καλή λευτεριά της εύχομαι και μακάρι όποιος την έφερε σε τέτοια θέση να τον δει να τιμωρείται με τον χειρότερο τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

oi trampoukoi kai oi anarxofasistes kanoun koumanto sthn Ellada. 20 xronia gia na vroume th 17 Noembrh kai alla tosa gia na vroume tous upoloipous tromokrates.

Related Posts with Thumbnails