Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

James Galea, τα μαγικά του πόκερ

Aν σας αρέσει το πόκερ ή έστω γνωρίζετε τους κανόνες, τότε το βίντεο αυτό θα σας ενθουσιάσει και εκπλήξει ευχάριστα. Είναι πράγματι εντυπωσιακό. Πρωταγωνιστής ο Αυστραλός James Galea, από την Μελβούρνη της Αυστραλίας, την τρίτη πόλη με τους περισσότερους Ελληνες στον κόσμο μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

ΔΥΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Δύο σπάνια βίντεο - ντοκουμένα. Μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στο παγκόσμιο αθλητισμό με δεκάδες νεκρούς της Λίβερπουλ και από από την άλλη μία συγκινητική στιγμή με τους φίλους της Μίλαν να κάνουν κάτι αυθεντικό, κάτι που βγαίνουν από την καρδιά τους και συγχρόνως κάτι εξαιρετικά συγκινητικό.
Στις 15 Απριλίου 1989, ενενήντα έξι φίλοι της Λίβερπουλ βρήκαν τραγικό θάνατο στις εξέδρες του γηπέδου "Χίλσμπορο" στο Σέφιλντ, κατά τη διάρκεια ημιτελικού αγώνα κυπέλλου μεταξύ Λίβερπουλ και Νότιγχαμ. Αιτία του δυστυχήματος ήταν ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός φιλάθλων που βρέθηκαν μέσα σε μια θύρα του γηπέδου. Οι εξέδρες στην συγκεκριμένη θύρα χωρούσαν πολύ λιγότερο κόσμο από όσους βρέθηκαν εκεί, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς να ποδοπατηθεί και να πεθάνει από ασφηξία. Εκτός των 96 νεκρών, τραυματίστηκαν και 766 άτομα.
Τέσσερις ημέρες αργότερα, σε ημιτελικό κυπέλλου Πρωταθλητριών στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", μεταξύ Μίλαν και Ρεάλ, ο διαιτητής σφύριξε στο 3,06 λεπτό ενός λεπτού σιγή για να τιμήσει τα θύματα. Στο ίδιο λεπτό είχε διεκοπή ο αγώνας της Λίβερπουλ με την Νότιγχαμ. Ξαφνικά, και ενώ το ματς έχει διεκοπή, οι Ιταλοί φίλαθλοι αρχίζουν -ως ένδειξη σεβασμού- να λένε ρυθμικά τον ύμνο της Λίβερπουλ, το τραγούδι που οι Αγγλοι φίλοι των "κόκκινων" τραγουδούν σε κάθε παιχνίδι της αγαπημένης τους ομάδας, "You' ll never walk alone".
Δείτε πρώτα το βίντεο - ντοκούμεντο από την καταστροφή του "Χίλμπορο" και στη συνέχεια το τραγούδι των φίλων της Μίλαν.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΑΓΑΠΗ

Κύριε Ραν, Αυστραλέ φιλέλληνα, εσύ δεν γεννήθηκες Ελληνας, αλλά έγινες Ελληνας!


Μπορεί ορισμένα ελληνικά κόμματα της Ελληνικής ή Ευρωπαϊκής Βουλής όπως ο Συνασπισμός και οι Οικολόγοι Πράσινοι ή ακόμα και οργανώσεις όπως το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι με πρόεδρο τον Γρηγόρη Βαλιάνατο να υποστηρίζουν την ύπαρξη Μακεδονικής μειονότητας και να χαρακτηρίζουν τα Σκόπια ως Μακεδονικό κράτος με επίσημη γλώσσα τα μακεδονικά, όμως ευτυχώς που υπάρχουν και οι ξένοι για να προασπίζονται τα ελληνικά συμφέροντα και την ιστορία της χώρας μας. Διότι οι ίδιοι οι Ελληνες αδιαφορούμε προ πολλού για τον τόπο μας, χάθηκαν τα ιδανικά και οι αξίες, την ίδια στιγμή που ορισμένοι από εμάς μάχονται για την βεβήλωση της ιστορίας και των παραδόσεών μας ακολουθώντας τις "εντολές" της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων. Δηλαδή, εμείς οι ίδιοι ακολουθούμε τις εντολές του Κίσινγκερ το 1996 προς τους Αμερικανούς πολιτικούς και επιχειρηματείες για τη διάλυση του ελληνικού κράτους: "Ο λαός των Γκρεκών είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευθή. Γι' αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθή να συμμορφωθή. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας"

Διαβάστε:

Η ΠΓΔΜ απειλεί να καταψηφίσει την υποψηφιότητα της Αυστραλίας για μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας (Σ.Α.) του ΟΗΕ, αν η κυβέρνηση Ραντ δεν λάβει μέτρα εναντίον του πολιτειακού πρωθυπουργού της Νότιας Αυστραλίας, Μάικ Ραν.
Η κυβέρνηση των Σκοπίων φέρεται βαθύτατα ενοχλημένη με τον κ. Ραν, ο οποίος κατηγόρησε την ΠΓΔΜ για «κλοπή της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού».
Ο πρέσβης της ΠΓΔΜ στην Αυστραλία, Πέρο Στογιανόβσκι (Pero Stojanovski), δήλωσε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις αλλά και συγγνώμη.
«Θα εξαρτηθεί από το τι θα μας απαντήσει η Καμπέρα, αν θα ψηφίσουμε την υποψηφιότητα της Αυστραλίας για μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», απάντησε ο κ. Στογιανόβσκι σε σχετική ερώτηση.

Ο ίδιος ο κ. Ραν είναι πάντως ανένδοτος. «Πιστεύω αυτά που λέω και δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη», τονίζει. Μια μέρα νωρίτερα, ο κ. Ραν ανέφερε: «Εγώ θα μιλώ για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κανείς δεν θα με φιμώσει, γιατί είναι κάτι που το πιστεύω». Ο κ. Ραν, εδώ και χρόνια, υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τις ελληνικές θέσεις για τη Μακεδονία και την Κύπρο, προκαλώντας την οργή κατοίκων της Αυστραλίας που προέρχονται από την Τουρκία και την ΠΓΔΜ. Πρόσφατα κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ ως «υποκινητή προβλημάτων με τον πλέον επικίνδυνο τρόπο».

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_11/02/2010_323468

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Η ΑΘΗΝΑ... ΠΑΛΙΑ!

...και συγκεκριμένα, το 1900. Σπάνια και πολύ ενδιαφέρουσα φωτογραφία! (κάντε κλικ πάνω της για να την δείτε καλύτερα)

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΟΤΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΝΙΩΘΩ-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ

Ομολογώ ότι άκουσα αυτό το τραγούδι για πρώτη φορά σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου. Είναι ένα ακόμα μαργαριτάρι από την καρδιά της Κρήτης. Πιστεύω ότι οι στίχοι του αντικατοπρίζουν την απόλυτη αγάπη.

Gianna Jessen, επιζήσαντας από έκτρωση.


Σήμερα, στις 01.28 το πρωί της Παρασκευής είχα την τύχη να βρω ένα από βίντεο που μου έκοψε την ανάσα. Η Gianna Jessen, αν όλα πήγαιναν όπως είχαν σχεδιάσει οι γιατροί και οι βιολογικοί της γονείς, σήμερα δεν θα ζούσε. Είχαν αποφασίσει να υποβάλλουν σε έκτρωση το έμβρυο στο οποίο θα μεγάλωνε η Gianna. Ωστόσο, κάτι δεν πήγε καλά και η Gianna επέζησε. Σήμερα, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και με τους λόγους που εκπονεί, λόγους όπως αυτόν που θα παρακολουθήσετε, μεταδίδει το μήνυμα ότι η έκτρωση είναι λάθος. Επιθυμία της είναι να αποτρέψει τις γυναίκες και τις περισσότερες φορές και τους άνδρες που εξαναγκάζουν τις γυναίκες σε άμβλωση, να μην μπουν στην διαδικασία αυτή.
Επίσης, σκοπός των ομιλιών της, αλλά και της συγκεκριμένης ανάρτησης δεν είναι να κάνει τις εκατομμύρια γυναίκες που υπέβαλαν το έμβρυο τους σε έκτρωση να νιώσουν άσχημα για την πράξη τους, αλλά να αντιληφθούν το λάθος τους και να μην το επαναλάβουν.
Η παραδοχή μιας λάθος πράξης και η συγχώρεση είναι αρετές.
Κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι κάνουν λάθη, ακόμα και αυτό το λάθος που έχει να κάνει με την απόφαση να στερηθεί μια ζωή. Το κακό ξεκινάει από τη στιγμή που δεν αντιλαμβανόμαστε ή δεν θέλουμε να καταλάβουμε το λάθος που κάναμε και το επαναλαμβάνουμε. Αναμφίβολα το θέμα της έκτρωσης είναι ένα άκρως λεπτό θέμα.
Εγώ προσωπικά ως άνδρας, κρατάω τη φράση στο τρίτο λεπτό (3.00) του δεύτερου βίντεο και θα κάνω κάθε προσπάθεια να ακολουθήσω την συμβουλή της, μία συμβουλή ζωής.



Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Σ Υ Γ Κ Λ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Ο !


Συγγνώμη που δεν υπάρχουν υπότιτλοι. Πιστεύω πάντως ότι οι περισσότεροι μπορείτε να καταλάβετε το νόημα. Σε αφήνει με ανοικτό το στόμα. Ιδιαίτερα η αντίδραση των κατοίκων που δείχνουν να μην καταλαβαίνουν τι είναι το σωστό και υγιές...



(troktiko.blogspot.com)

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΜΕΡΑ!


Σίγουρα θα σας πάει καλά η μέρα αν παρακολουθήσετε το βίντεο και ανοίξετε τον ήχο στα ηχεία σας !
(Tα ακυλιά στο βίντεο είναι εκπαιδευμένα με την "μέθοδο του καθρέφτη (mirror method)", δηλαδή τα τετράποδα μιμούνται τα κινήσεις και την συμπεριφορά των αφεντικών τους.
Ως εκ τούτου, είναι καλό να γνωρίζουμε πως αν εμείς ως αφέντικα των σκύλων μας είμαστε επιθετικοί, τότε θα έχουμε επιθετικά σκυλιά, αν είμαστε ήρεμοι και φιλήσυχοι, το ίδιο θα είναι και τα σκυλιά μας.
Related Posts with Thumbnails