Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

NTOKOYMENTO! Πόσο πουλάει η ίδια εταιρία καυσίμων τη βενζίνη στην Ελλάδα και πόσο στην Αμερική. Πόσο κοστίζουν στις ΗΠΑ τα διόδια.



Για τρεις περίπου εβδομάδες, τον περασμένο Σεπτέμβριο βρέθηκα στις Η.Π.Α. και συγκεκριμένα σε τρεις πολιτείες, Καλιφόρνια, Αριζόνα και Νεβάντα.
Συνολικά οδήγησα περίπου 4.000 χλμ. Σε κανένα σημείο δεν συνάντησα διόδια και όπως ενημερώθηκα, στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν διόδια σε πολύ λίγα σημεία και ανά πολλά μίλια. Οχι όπως εδώ όπου για την απόσταση Αθήνα - Θεσσαλονίκη πρέπει να πληρώσουμε διόδια 6 - 7 φορές και σε δρόμους καρμανιόλα! Όσον αφορά στη βενζίνη, όπως μπορείτε να δείτε από τη φωτογραφία που τράβηξα στις 10 Σεπτεμβρίου, το ένα γαλόνι έκανε 3,69 δολάρια
Το ένα γαλόνι Αμερικής ισοδυναμεί σύμφωνα με το http://wiki.answers.com/ με 3,78 λίτρα, ενώ το ένα ευρώ ισοδυναμεί σήμερα με 1,43 δολάρια.
Ως εκ τούτου, το ένα λίτρο βενζίνης στην Αμερική κοστίζει 0,97 δολάρια, δηλαδή 0,67 ευρώ, όταν στην Ελλάδα το ένα λίτρο βενζίνης στην ίδια εταιρία κοστίζει 1,133 ευρώ !!

Η βενζίνη στην Ελλάδα είναι 100 % πιο ακριβή από ότι στην Αμερική, όταν στη χώρα μας σύμφωνα με τα βιβλία της C.I.A. ο μέσος μισθός είναι 2,400 δολάρια (1650 ευρώ) και στην Αμερική 3.600 δολάρια (2500 ευρώ). Και χωρίς διόδια...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mas doulevoyn oloi stin Ellada fainetai kai den kanoume tipota gia auto! Bravo, pantws. Wraio reportaz.

Ανώνυμος είπε...

Uparxoun diodia sthn Amerikh

Ανώνυμος είπε...

Η διαφορά είναι ότι στην Αμερική οι φόροι καυσίμων είναι μηδαμινοί, αντίθετα με την Ευρώπη. Όσο για τα διόδια υπήρχαν περισσότερα λίγες δεκαετίες πρίν, όχι τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Καλή η σελίδα σου Δημήτρη. Ο εξυπνάκιας με τις εξηγήσεις για τις τιμές και τα 500 έθνη είμαι.
Να διορθώσεις τo Tudo (εκτός εάν είναι πορτογαλλικά).
Βάζω στοίχημα ότι μπερδeύεις ιταλικά με ισπανικά. Κακός συνδιασμός.

Ανώνυμος είπε...

Παλιώτερα οι τιμές , οταν ήμουν εγώ ήταν απιστευτα χαμηλές. Οι tιμές poy syna;nthsew έιναι υψηλές για τα αμερ.δεδομένα. Οικολογικοί Φόροι ανέβασαν την τιμή.
Τα διόδια ειναι σε ομοσπονδιακό επιπεδο. Οι δρόμοι έγιναν με ομοσπονδιακά κεφάλαια και όχι με αναθέσεις σε ιδωτικές c. Οι σιδηρόδρομοι έγιναν με p.
>Επρεπε να ταξιδε΄ψεις με τραίνο.

Dimitris Andrikopoulos είπε...

Tudo sobre a Grecia είναι στην πορτογαλική γλώσσα και σημαίνει
"Ολα σχετικά με την Ελλάδα".
Κάτι που δεν είναι εντελώς αλήθεια διότι αναφέρομαι και σε γεγονότα εκτός του τόπου μας.
Ευχαριστώ πάντως για την παρατήρηση.

Related Posts with Thumbnails