Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΤΗΛΕΠΑΙΧΝΙΔΙ - ΤΟ 1992 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΓΚΛΙΓΚΟΡΟΦ ΠΑΡΑΔΕΧΟΤΑΝ ΟΤΙ Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ





Δυστυχώς χάνουμε το παιχνίδι με την ιστορία μας απέναντι σε ένα σλαβικό κράτος που ίδρυσε το 1944 ως έκτο κράτος της Γιουγκοσλαβίας ο ηγέτης των Γιουγκοσλάβων, Τίτο. Τον Σεπτέμβριο του 1991, λίγο μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, η ΠΓΔΜ ορίστηκε ως ανεξάρτητο κράτος.
Απέναντι σε αυτό το σχεδόν νεογέννητο σλαβικό κράτος, το οποίο καμία σχέση έχει με τον Μέγα Αλέξανδρο, όπως παραδέχτηκε το 1992 μέχρι και ο ίδιος ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκλιγκόροφ, δεχτήκαμε ταπεινωτική ήττα, αφού πλέον ο Μέγας Αλέξανδρος δεν χαρακτηρίζεται από τους ξένους ως Ελληνας! Αυτός που είχε ελληνικό όνομα, που ομιλούσε την ελληνική, που πίστευε στην τότε επικρατούσα ελληνική θρησκεία, το δωδεκάθεο, αυτός που δέχτηκε ελληνική παιδεία και που διέδωσε την ελληνικό πολιτισμό στα βάθη της Ασίας, ο υιός του Φιλίππου και μαθητής του Αριστοτέλη, δεν θεωρείται πλέον Ελληνας! Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κακής εξωτερικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων στο Μακεδονικό ζήτημα.
Φταίμε και εμείς ως Ελληνες πολίτες που το 1992 βγαίναμε κατά εκατομμύρια στους δρόμους και φωνάζαμε πως η "Μακεδονία είναι Ελλάδα" και σήμερα ούτε που ασχολούμαστε.
Πριν το 1990 λοιπόν, όλη η υφήλιος γνώριζε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Ελληνας, δεν υπήρχε ούτως ή άλλως άλλη επιλογή!
Σήμερα, κάτι λιγότερο από 20 χρόνια μετά, ο Ελληνας στρατηλάτης, αλλάζει μεταθάνατον την εθνικότητά του και ο τόπος μας χάνει ένα κομμάτι της ιστορίας του.
Και το πόσο ταπεινωτική είναι η ήττα μας, φαίνεται από το γεγονός ότι ακόμα και ο Πρόεδρος των Σκοπιών παραδεχόταν το 1992 ότι η χώρα του δεν έχει καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο! Αραγε το βίντεο αυτό με τη δήλωση του Γκλιγκόροφ το έχει δείξει η Μπακογιάννη στον Σίμιτς... ;

(Παρεπιπτόντως, ο Αγγλος παρουσιαστής του τηλεπαιχνιδιού, αναφέρει συγκεκριμένα: " Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Ελληνας, ήταν Μακεδόνας, αφού γεννήθηκε στην Πέλλα!!"
Η Πέλλα, επαρχία της Ελλάδας μέχρι και σήμερα με πρωτεύουσα την Εδεσσα. Και ηλίθιος και αμόρφωτος! Δεν ήξερε, δεν ρώταγε;;")

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Emas toy Ellinew toy exwterikou to gegonos ayto mas ponaei idiaitera.

Related Posts with Thumbnails