Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Γιατί δεν πρέπει να αγοράζουμε ζωάκια από PET SHOP (video)

Συνεχώς ακούμε ότι δεν πρέπει να αγοράζουμε σκυλιά ή άλλα ζώα από τα PET SHOPS, αλλά ορισμένοι δεν ξέρουμε για ποιον λόγο. Στο άρθρο αυτό θα εξηγήσω με λίγα λόγια γιατί η πώληση ζώων είναι απαράδεκτη και κατακριτέα και αποφέρει ψυχικά προβλήματα, αλλά και πρόωρο θάνατο στα ζώα.
Τα σκυλιά που πωλούνται σε PET SHOPS μεγαλώνουν σε εκτροφεία ζώων. Είναι όλα στοιβαγμένα μέσα σε πολύ μικρά κλουβιά όπου κουνιούνται ελάχιστα. Τους δίνεται ελάχιστο νερό και πολύ κακής ποιότητας τροφή. Τα κλουβιά σπάνια καθαρίζονται με αποτελέσμα τα σκυλιά να μεγαλώνουν μέσα σε ακαθαρσίες, βρομιές και αρρώστιες. Τα προβλήματα που κουβαλούν είναι πολλά και τις περισσότερες φορές ένα σκυλάκι που θα αγοραστεί από PET SHOP θα ζήσει πολύ λιγότερα χρόνια σε σχέση με τα 15 χρόνια που είναι ο μέρος όρος θνησιμότητάς τους.
Αγοράζοντας από τα PET SHOPS καλλιεργούμε όλη αυτή την κατάσταση. Ως εκ τούτου, η λύση είναι να επιλέγουμε ένα από τα εκατοντάδες καταφύγια ζώων που έχουν δημιουργήσει φιλόζωοι σε όλη την Ελλάδα ή να καταφύγουμε σε μια από τις φιλοζωικές εταιρείες. Οι φιλόζωοι μεταχειρίζονται πολύ καλύτερα τα ζώα και τους προσφέρουν καλύτερες συνθήκες μέχρι να επιλεγούν από μια άξια οικογένεια. Επιπλέον, είναι κρίμα να αγοράζουμε από τα PET SHOPS όταν η χώρα μας είναι γεμάτη από χιλιάδες αδέσποτα... Κλείνοντας, να επισημάνω ότι ένας από τους βασικούς τρόπους για την αποφυγή του πολλαπλασιασμού των αδέσποτων και ως εκ τούτου ο θάνατός τους από φόλες ή δυστυχήματα είναι η στείρωση, η οποία δεν επιφέρει το 2010 κανένα αρνητικό αντίκτυπο στο σκυλί. Και τώρα μπορεί να δείτε το βίντεο για του λόγου το αληθές των παραπάνω...1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και για τα ψάρια τι γίνεται

Related Posts with Thumbnails