Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Η νύχτα του Λευτέρη




Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πολύ σπουδαίους Ελληνες. Αυτούς οι οποίοι είναι άξιοι πρεσβευτές των προγόνων μας. Χάρη στην προσφορά στον πολιτισμό ανθρώπων και προσωπικοτήτων όπως ο σημαντικός αυτός στιχουργός, εμείς οι απλοί Ελληνες νιώθουμε περήφανοι για τον τόπο μας.
Το βράδυ της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου άνηκε ολοκληρωτικά στον Λευτέρη Παπαδόπουλο. Περισσότεροι από 55.000 συμπατριώτες μας βρέθηκαν στις εξέδρες του Ο.Α.Κ.Α γιορτάζοντας τα 50 χρόνια προσφοράς στην ποίηση, στα τραγούδια και στον πολιτισμό μας.



Τραγούδησαν οι Αλεξίου, Αρβανιτάκη, Ασλανίδου, Γλυκερία, Κούτρας, Μαχαιρίτσας, Μητροπάνος, Μητσιάς, Νταλάρας, Πάριος, Πρωτοψάλτη, Ρέμος, Σαββόπουλος, Τερζής, Τσανακλίδου, Φαραντούρη και Χατζηγιάννης.
Μεγάλος απών, ο Γιάννης Πουλόπουλος, ο οποίος ερμήνευσε εκατοντάδες τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου, αλλά για άγνωστη αιτία έχει επιλέξει να βρίσκεται πολύ μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας. Εξαιρετική η ομιλία ενός ακόμη τεράστιου Ελληνα, του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος συνεργάστηκε σε αρκετά τραγούδια με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο.



Εγραψε σχεδόν 1200 αθάνατα τραγούδια. Δυστυχώς, δεν έχουμε την δυνατότητα να τα επισυνάψουμε στο άρθρο. Επιλέξαμε πέντε από τα τραγούδια αυτά. Αριστουργήματα. Διαμάντια της παγκόσμιας μουσικής. Αν δεν έχετε ανακαλύψει τη μαγεία των στίχων του Λευτέρη Παπαδόπουλου, θερμή μου παράκληση να ακούσετε με προσοχή τα πέντε αυτά τραγούδια. Θα είναι η αφορμή να ψάξετε για τα υπόλοιπα, να βυθιστείτε μέσα στην μαγεία της υπέροχης ελληνικής μουσικής και να απολαύσετε τέχνη.



Λευτέρη, αν μας διαβάζεις τώρα, σε ευχαριστούμε που με τους στίχους σου έκανες την ζωή μας ομορφότερη...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ακουμε τις τραγουδαρες που εβαλες του ΠΑπαδοπουλου,γραφουμε τα σχολια μας.αυτα ειναι1

Γιαννης+Αννα

Related Posts with Thumbnails