Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Το κορυφαίο βίντεο του 2009


Πιθανότατα θα το έχετε ξαναδεί. Το είχα ανεβάσει πέρυσι στο μπλογκ μου και έχει ανέβει και σε άλλα πολλά μπλογκ, ελληνικά και ξένα.
Εχω παρακολουθήσει εκατοντάδες ενδιαφέροντα και συγκινητικά βίντεο, όμως κανένα δεν μου προκάλεσει τόση μεγάλη συγκίνηση όσο το συγκεκριμένο. Οσες φορές κι αν το δω, δακρύζω...
Δεκατρία εκατομμύρια μοναδικά κλικ στο youtube, ένας πραγματικά τεράστιος αριθμός αν αναλογιστούμε επίσης ότι το βίντεο έχει βγει εκατοντάδες φορές στο youtube με ξεχωριστή μουσική επένδυση κάθε φορά, με διαφορετική χρονική διάρκεια κτλ.
Αυτό δείχνει ότι η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού της γης είναι άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι απέναντι στα ζώα και παράλληλα και προς τον άνθρωπο. Η καλοσύνη, τα ισχυρά συναισθήματα και η ανθρωπιά κυριαρχούν, αλλά δυστυχώς είναι η κακία, οι εικόνες βασανισμού και κακοποίησης αυτές που μας μένουν χαραγμένες στο υποσυνείδητο με συνέπεια αυτές να συζητάμε τις περισσότερες φορές.
Θυμίζω περιληπτικά την ιστορία: Το 1969 δύο φίλοι είχαν αγοράσει από τα Harrods του Λονδίνου ένα μικρό λιονταράκι ονόματι Κρίστιαν. Δύο χρόνια αργότερα όμως αυτό μεγάλωσε και κατέστρεφε το εσωτερικό του σπιτιού. Δεν μπορούσε πλέον να ζήσει εκεί. Αποφάσισαν να το αφήσουν ελεύθερο στο φυσικό του περιβάλλον, στην Κένυα. Τους είχε λείψει όμως το λιονταράκι και μετά από δέκα μήνες πήραν την απόφαση να ταξιδέψουν 5.000 χιλιόμετρα να το δουν ξανά από κοντά. Είχε περάσει όμως αρκετός καιρός από τότε που το αποχωρίστηκαν και οι ειδικοί τους είπαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση το λιοντάρι να τους θυμάται, διότι δέκα μήνες στα ζώα ισοδυναμούν με πολλά χρόνια στον άνθρωπο. Είχαν δίκιο; Τους θυμόταν ο Κρίστιαν; Δείτε τη συνέχεια στο βίντεο...



Στο δεύτερο βίντεο μπορείτε να δείτε ολόκληρο το απόσπασμα από το ταξίδι των δύο φίλων στην Κένυα. Συγκλονίζει επίσης το γεγονός ότι η σύντροφος του Κρίστιαν, μία εξ ολοκλήρου άγρια λιονταρίνα, όχι μόνο δεν επιτείθεται στον άνθρωπο, αλλά χαρίζει και αυτή την τρυφερότητα και την αγάπη της στους πρώην ιδιοκτήτες του συντρόφου της γνωρίζοντας ότι εκείνος έχει δεχτεί τους δύο ανθρώπους χωρίς επιφύλαξη και φόβο.

3 σχόλια:

george είπε...

Dhmhtrh einai pragmati apithano video, apo ta kalutera pou exw dei pote.

Ανώνυμος είπε...

Eleipsa liges meres logw giortwn kai sigentrwsewn alla vlepw pws esi exeis valei polla pragmata.Den perimena kati ligotero sigkinitiko me ti nea xronia!Einai mia istoria anepanalipti kai osoi to exoyn dei sigoura sigkinountai. episis xairomai poy to moirazese mazi mas kai mas dixnis kai poso evaisthitopoimenos kai kalos antrwpos eisai!

Tha eyxithw mia xronia kali kai xaroymeni se esena,stin pirewtisa,ston Gianni+tin Anna alla kai olous pou se diavazoyn. kai ayti tin xronia na mas valeis poly omorfa pragmata.kai eyxomai na megalwsei h parea soy!

Kalimera se oloys.
Nikos Defes

Ανώνυμος είπε...

Συντάσσομαι μαζί σου. Σπάνιες στιγμές που δύσκολα θα αντικρίσει κανείς.
Φύση αντάρτισσα, υπέροχοι άνθρωποι άρα αγέρωχο και το ζωϊκό βασίλειο.
Υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται να αγκαλιάσουν τα θηρία, ωστόσο τα ίδια τα θηρία αγκαλιάζουν τους ανθρώπους.a.g

Related Posts with Thumbnails