Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Gianna Jessen, επιζήσαντας από έκτρωση.


Σήμερα, στις 01.28 το πρωί της Παρασκευής είχα την τύχη να βρω ένα από βίντεο που μου έκοψε την ανάσα. Η Gianna Jessen, αν όλα πήγαιναν όπως είχαν σχεδιάσει οι γιατροί και οι βιολογικοί της γονείς, σήμερα δεν θα ζούσε. Είχαν αποφασίσει να υποβάλλουν σε έκτρωση το έμβρυο στο οποίο θα μεγάλωνε η Gianna. Ωστόσο, κάτι δεν πήγε καλά και η Gianna επέζησε. Σήμερα, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και με τους λόγους που εκπονεί, λόγους όπως αυτόν που θα παρακολουθήσετε, μεταδίδει το μήνυμα ότι η έκτρωση είναι λάθος. Επιθυμία της είναι να αποτρέψει τις γυναίκες και τις περισσότερες φορές και τους άνδρες που εξαναγκάζουν τις γυναίκες σε άμβλωση, να μην μπουν στην διαδικασία αυτή.
Επίσης, σκοπός των ομιλιών της, αλλά και της συγκεκριμένης ανάρτησης δεν είναι να κάνει τις εκατομμύρια γυναίκες που υπέβαλαν το έμβρυο τους σε έκτρωση να νιώσουν άσχημα για την πράξη τους, αλλά να αντιληφθούν το λάθος τους και να μην το επαναλάβουν.
Η παραδοχή μιας λάθος πράξης και η συγχώρεση είναι αρετές.
Κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι κάνουν λάθη, ακόμα και αυτό το λάθος που έχει να κάνει με την απόφαση να στερηθεί μια ζωή. Το κακό ξεκινάει από τη στιγμή που δεν αντιλαμβανόμαστε ή δεν θέλουμε να καταλάβουμε το λάθος που κάναμε και το επαναλαμβάνουμε. Αναμφίβολα το θέμα της έκτρωσης είναι ένα άκρως λεπτό θέμα.
Εγώ προσωπικά ως άνδρας, κρατάω τη φράση στο τρίτο λεπτό (3.00) του δεύτερου βίντεο και θα κάνω κάθε προσπάθεια να ακολουθήσω την συμβουλή της, μία συμβουλή ζωής.



10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

einai pragmati polu endiaferousa h omilia ths kai ths aksizoun sygxaritiria pou thelei na didaksei ston kosmo to swsto

Ανώνυμος είπε...

Yparxi periptwsh ginaika pou to xei kanei kai na min exei metaniwsei?alla distixws kai na exis metaniwsei o ponos aytos den feugei pote kai gia kanena logo.
mporei na mi thes na prokaleseis me aytin soy tin anartisi ma sigoyra tha prokaleseis asxhmes mhnmes se polles ginaikes.
kalo einai na dixnonte gia paradeigma ma pws mia ginaika poy metaniwnei meta apo ayto tha inai hremh?

Anna είπε...

To video με τη Gianna είναι σοκαριστικό. Ποτέ δεν έχω ακούσει να έχει επιβιώσει έμβρυο μετά από άμβλωση. Η κοπέλα εντελώς δικαιολογημένα είναι απόλυτα εναντίον της άμβλωσης. Εγώ, ως γυναίκα και ως μητέρα, το μόνο που επιθυμώ είναι να μην αναγκαστώ ποτέ να επιλέξω την άμβλωση. Όμως, κατανοώ τις γυναίκες που αποφασίζουν να μην φέρουν στον κόσμο μία ζωή. Είμαι σίγουρη ότι έχουν πολύ σοβαρούς λόγους. Καμία γυναίκα δεν πάει με ελαφριά την καρδιά της να κάνει αυτή την αποτρόπαια πράξη. Είναι όμως αναφαίρετο δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν στην αρχή της κυήσεως τους αν πρέπει να δώσουν ζωή. Το θέμα της άμβλωσης είναι τεράστιο και χρειάζονται πολλές σελίδες για να ακούσει κάποιος και τις δύο πλευρές. Μπράβο Δημήτρη, που αν και άντρας, είχες την ευαισθησία και αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτή τη γυναικεία πληγή.

evi είπε...

"Αναφαίρετο δικαιωμα των γυναικων να αποφασιζουν αν θα δώσουν ζωή";Νομίζω ότι μιλάτε ετσι γιατί μάλλον δεν ειδατε το βιντεακι με την Gianna Jessen.Δεν μπορώ να το εξηγησω αλλιώς. Φρίτω να το λέει αυτό μία γυναίκα που 'εχει ήδη παιδιά. Θα σκοτώνατε ποτέ κάποιο από τα παιδιά που έχετε ήδη; Η μήπως καλύτερα να ρωτήσουμε για το "αναφαίρετο δικαίωμα επιλογής του να δωσει μια γυναίκα ζωή" τις χιλιάδες των γυναικών που κάνουν ουρές και πληρώνουν εκατομμύρια σε κλινικές εξωσωματικών (με ανυπολόγιστες επιπτωσεις στην υγεια τους);Ή μήπως αυτές είναι γυναίκες δεύτερης διαλογής και δεν μπορούν να έχουν αυτό το δικαίωμα επιλογής; Και ποιος θα τις κατατάξει σε αυτή τη λίστα β' διαλογής αυτές τις γυναίκες; Μήπως οι "προικισμένες" με το δικαίωμα να δώσουν ζωη; Φρίτω που ομολογούνται τέτοιες απόψεις τόσο επιπόλαια και παρουσιάζονται ελαφρά τη καρδία. Και μας λυπάμαι σαν φύλο. Εμάς που ο Θεός μας έκανε κοινωνούς σ αυτό το θαύμα της γέννησης της ζωής.Και λυπάμαι και τους άντρες που ανέχονται από τις γυναίκες τους να σκοτώνουν τα παιδιά τους. Γιατί αυτοί είναι πιο δειλοί από τις γυναίκες αυτές.Και ανάξιοι να λέγονται άντρες αφού δεν μετρούν τον ανδρισμό τους στην αρένα της ζωής. Γιατί ένα παιδί είναι η ίδια η ζωή. Και φυσικά πάνω απ όλα υπάρχει ο Θεός. Γιατί εκείνος μόνο μπορεί να επιτρέψει σε μία γυναίκα να κυοφορήσει και σε έναν αντρα να τεκνοποιήση. Ως εκ τούτου και εφόσον μόνο Αυτός μπορεί να δώσει μία τέτοια ευλογία, πλανάσθαι πλάνην οικτράν εαν νομίζετε εσείς γυναίκες οτι έχετε και δικαίωμα επί της αποφάσεως της γέννησης ενος παιδιού.
Ελπίζω ο ιδιοκτήτης του blog, o οποίος φαίνεται να εχει ευαισθησία στο θέμα αυτό, και εφόσον δείχνει την ευρύτητα του νου να δημοσιευει στο blog του απόψεις που απενοχοποιούν ελαφρά τη καρδία τη δολοφονία ενός αγένητου παιδιού, και με το σεβασμό που αρμόζει στους επισκέπτες που τιμούν το blog του, να εχει την αξιοπρέπεια να δημοσιεύσει το σχόλιό μου που αποτελεί κραυγή της αγανάκτησής μου, εκφράζοντας πιστεύω (και ελπίζω)πολλές νέες κοπέλες.
Και θεωρώντας ότι πρέπει να δηλώσω την ταυτότητά μου σε ό,τι αφορά στο θέμα αυτό, είμαι 26 ετών, δασκάλα, δεν έχω ακόμα παιδιά και ελπίζω να με ευλογήσει ο Θεός και να αποχτήσω σύντομα.
ευχαριστω πολυ που με αναγνώσατε.

Ανώνυμος είπε...

Η ηθικη σου καθοριζεται απο θρησκευτικες πεποιθησεις που αλλοι
μπορει να μην μοιραζονται. Γιατι θα πρεπει ολοι να εχουν τις δικες
σου ηθικες και θρησκευτικες αξιες ?

Δεχομαι το δικαιωμα να φέρουν στον κοσμο οσα παιδια θέλουν μερικοί απο αυτα ισως καταδικασμενα, λογω της ανεπαρκειας τους να τα φροντίσουν σωστα.Εδώ κολλάει και το αναφαίρετο δικαίωμα.. Γιατι δεν δεχεσαι και εσυ το δικαιωμα μου να ΜΗΝ το κάνουν ?

Η άμβλωση δεν ξέρω εάν πρέπει να είναι ποινικό αδίκημα , πιστεύω όμως ότι είναι σίγουρα μία ανήθικη πράξη με την έννοια της έλλειψης σεβασμού στο μυστήριο της Ζωής και της Δημιουργίας. Ο άνθρωπος δεν διαφέρει απο τα ζώα μόνο με την Λογική του (που επίσης ορισμένα ζώα πχ οι πίθηκοι και τα δελφίνια διαθέτουν έστω και ελάχιστη, αλλά από την αίσθηση του δέους απέναντι στο μεγαλείο του Σύμπαντος και της Δημιουργίας. Αυτό το αίσθημα είναι και η βάση του αισθήματος της θρησκευτικότητας.
a.g

Anna είπε...

Δημήτρη, θα ήθελα να απαντήσω στην αναγνώστρια του μπλογκ σου με το όνομα Evi. Ο λόγος της είναι πύρινος και «η κραυγή αγανάκτησης» εναντίον των γυναικών που αποφασίζουν να μη φέρουν ένα παιδί στον κόσμο δείχνει ότι είναι ένας ευαίσθητος άνθρωπος. Καταρχήν, πρέπει να ξεκαθαρίσω τη θέση μου ότι είμαι εναντίον της άμβλωσης. Όμως ποτέ στη ζωή μου δεν κατηγόρησα οποιαδήποτε γυναίκα που αναγκάστηκε να κάνει αυτή την πράξη. Και αναφέρω τη λέξη «αναγκάστηκε» γιατί είμαι σίγουρη ότι καμία γυναίκα δεν αποφασίζει να διακόψει την κύηση της χωρίς να το έχει σκεφτεί πολύ καλά και χωρίς να έχει πολύ σημαντικό λόγο.
Πέραν τούτων, θέλω να πω στην Evi, και σε όσους θα διαβάσουν το θέμα της άμβλωσης, ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Είναι εύκολο να καταδικάσουμε και να στείλουμε στην πυρά τις γυναίκες που έκαναν άμβλωση χωρίς να σκεφτούμε όλες τις παραμέτρους. Μήπως θα πρέπει, πριν να αρχίσουμε τους αφορισμούς, να θέσουμε στον εαυτό μας ερωτήματα όπως 1) τι θα έκανα αν ήταν ιατρικά αποδεδειγμένο ότι το παιδί που θα φέρω στον κόσμο θα είναι διανοητικά και σωματικά ανάπηρο και τη σύντομη ζωή του θα την περάσει χωρίς να έχει καμία επαφή με τον κόσμο. Θα προτιμούσα να ικανοποιήσω το δήθεν μητρικό ένστικτο μου ή θα προχωρούσα σε διακοπή της κυήσεως? 2) τι θα έκανα αν θα ήταν ιατρικά επιβεβαιωμένο ότι θα φέρω ένα παιδί στον κόσμο που θα ζήσει ελάχιστες μέρες και αυτές οι μέρες του θα είναι βασανιστικές, καθότι θα πρέπει, αμέσως μόλις γεννηθεί, να χειρουργηθεί και να ζει μόνο με οξυγόνο και σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ένα παιδί που δεν θα επιτρέπεται ούτε να του πιάσω το χεράκι, λόγω της βαριάς του ασθένειας, ένα παιδί που θα είναι καταδικασμένο να γεννηθεί μόνο για να πονάει? 3) τι θα έκανα, αν τώρα που έχω δύο παιδιά, σε περίπτωση εγκυμοσύνης, αν μου έλεγε ο γιατρός ότι αν γεννήσω, θα πεθάνω ή θα πάθω μία βαριά αναπηρία που θα με εμποδίσει να μεγαλώσω τα παιδιά μου? Θα ξέχναγα τα παιδιά μου και θα έλεγα ας πεθάνω, αρκεί να μην κάνω άμβλωση? 4) τι θα έκανα αν είχα μία 12χρονη κόρη και έμενε έγκυος από βιασμό, θα επέλεγα να της καταστρέψω τη ζωή αφήνοντας την να κυοφορήσει το παιδί του βιαστή της? Και τι γίνεται αν ο βιαστής είναι ο πατέρας της? Και τι γίνεται αν η δωδεκάχρονη ήταν διανοητικά άρρωστη και ήταν ανίκανη να αντιληφθεί τον βιασμό? Τι θα έκανα στις παραπάνω περιπτώσεις? Τι λεει ο Θεός? Ποιο είναι μεγαλύτερο αμάρτημα?
Οι γυναίκες έχουν κάνει μεγάλους αγώνες για να διαθέτουν το σώμα τους όπως αυτές θέλουν και όπως τους αξίζει. Έχουν κάνει μεγάλο αγώνα για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα τους να προβαίνουν νόμιμα σε διακοπή της κυήσεως τους, όταν αυτό απαιτεί η ζωή τους. Με τον αγώνα τους κατάφεραν σε παγκόσμιο επίπεδο, σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου, να μη θεωρείται η άμβλωση ποινικό αδίκημα υπό προϋποθέσεις. Το ίδιο ισχύει και στην Ελλάδα, όπου η τεχνητή διακοπή της κυήσεως δεν είναι πλέον ποινικό αδίκημα σε περίπτωση που γίνει μέχρι τη δωδέκατη εβδομάδα της κυήσεως, με τη συναίνεση της εγκύου από γιατρό μαιευτήρα –γυναικολόγο με τη συμμετοχή αναισθησιολόγου, σε οργανωμένη νοσηλευτική μονάδα. Με την αποποινικοποίηση της αμβλώσεως έπαψαν να πεθαίνουν οι γυναίκες που σαν ένα κομμάτι ωμό κρέας σφάζονταν σε παράνομα ιατρεία από «κομπογιανίτες».
Το δικαίωμα των γυναικών να ορίζουν τη ζωή τους θεωρώ ότι δεν δικαιούμαι να το κατηγορώ.

Ανώνυμος είπε...

Δυο λεξεις θα πούμε μόνο και δεν θα μπουμε σε "αντιδικίες".
Γιατί αλλο ειναι το ζήτημα.Ανατριχίλα και σεβασμος!
Ειλικρινα Δημητρη δεν ειμαστε σε θεση να εκφρασουμε πλατυτερα την γνωμη μας εχουμε σοκαριστεί και κλεινουμε λεγοντς πως η ζωη ειναι Θειο δωρο!

Γιαννης+ Αννα

Ανώνυμος είπε...

Me kathilwsan ta video
me kathilwsan ta sxolia
Dimitri pragmatika kaneis tromeri doyleia,oyte kan san skepsi den perase pote ayto apo to myalo moy.
se eyxaristw gia ayto to syglonistiko.
oi gynaikes poy afisan sxolia me afinoyn afwno.einai thema poy ponaei kai mono aytes tha mporoysan na milisoyn me toso dimati fwni.
mpravo se oles sas,mma na thimaste edw den antidikoyme opws swsta lene oi filoi Giannis kai Anna, alla na simetexoyme energa se ena toso tromero blog!

Dimitri kai pali mpravo!
Perimena edw sxolio tis peirewtisas,einai eyasthito thema!


Nikos Defes.

Ανώνυμος είπε...

Είδα κάπως αργά αυτό το βίντεο και τα σχόλια που το ακολουθούν(είναι Ιούνιος). Είμαι γυναίκα 35 ετών, άτεκνη και προτιμώ να σταθώ κάπου στη μέση των δυο απόψεων. Η ζωή είναι ένα δώρο που χαρίζεται σε όλους μας, σίγουρα. Οι ανατολικές θρησκείες λένε πως μια ψυχή που έρχεται σε μια κοιλιά διαλέγει η ίδια τους γονείς της για να βιώσει μέσα από αυτήν την ενσάρκωση κάποιες ωφέλιμες εμπειρίες. Σε περίπτωση διακοπής της κύησης (είτε άμβλωσης είτε αποβολής) λοιπόν πιστεύεται πως οι συμφωνία αυτή μεταξύ ψυχών για κάποιο λόγο ανακαλείται και η ψυχή ψάχνει να γεννηθεί αλλού. Δεν ξέρω αν αυτή η θεωρία μπορεί να ισχύει. Για ποιό πράγμα όμως μπορούμε να είμαστε φανατικά σίγουροι; Για την ευτυχία ίσως; Και τί γίνεται όταν δεν μπορούμε να την προσφέρουμε; Θα ήθελα κι εγώ ένα παιδάκι από τον άντρα που αγαπώ αλλά δυστυχώς δεν βρίσκομαστε ακόμα σε θέση να του προσφέρουμε ούτε τα απαραίτητα. Κάνω λοιπόν λάθος που δεν το φέρνω στον κόσμο ή είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα μου να γίνω μητέρα, με το έτσι θέλω; Μήπως με το να λέμε ότι μια τυχαία εγκυμοσύνη είναι "Θέλημα Θεού" αποποιούμαστε τις ευθύνες μας; Ευχαριστώ, Ξένια.

Ανώνυμος είπε...

Η ομιλία της Gianna Jessen δεν είναι μονό μια συγκλονιστική ομιλία στην οποία περιγράφει το θαύμα της γέννησης της, την κακία του κόσμου και όλων μας, αλλά είναι μια υπέροχη ομολογία πίστεως. "Είμαι η κόρη του Θεού", λεει. Ποιος, ποια, μπορεί με παρρησία να πει αυτό;
Μπέρνχαρντ, Τήνος

Related Posts with Thumbnails