Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Αλλο το κράτος κι άλλο η Ελλάδα...


Φίλοι, είναι άλλο πράγμα ένα κράτος - "οίκος ανοχής" και μια κοινωνία χωρίς αξίες και χαρακτήρα κι άλλο η Ελλάδα. Ορισμένοι ισχυρίζονται με αφέλεια: "Δεν νοιάζομαι για την Ελλάδα, δεν την αγαπάω, διότι δεν μου προσφέρει τίποτα. Τα πάντα είναι χάλια εδώ".

Λάθος, η Ελλάδα σου προσέφερε τη θαλασσά της, τον ήλιο της, την ιστορία της, τα νησιά της, τα βουνά της, τη μουσική της, τις παραδόσεις της, τις μεγάλες προσωπικότητές της... Αυτό που δεν σου προσφέρει τίποτα είναι το αναξιόπιστο κράτος και η διεφθαρμένη κοινωνία, όχι η Ελλάδα. Είναι πολύ επιπόλαιο να λέμε "Ντρέπομαι που είμαι Ελληνας", με αφορμή όλα τα άσχημα που συμβαίνουν στην κοινωνία μας.
Δείτε το βίντεο και θα θυμηθείτε γιατί η Ελλάδα είναι ευλογημένη χώρα. Και είναι αμαρτία να την απορρίπτουμε. Η Ελλάδα δεν μας φταίει σε τίποτα, ας μην την πυροβολούμε...


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γεια σου! γραφουμε απο την Γερμανια. Ειμαστε Ελληνες που ζουμε πανω απο 30 χρονια εδω. ποναμε και στεναχωριωμαστε για ολα οσα βλεπουμε να συμβαινουν στην Ελλαδα, αλλα παρολα αυτα μας λειπει πολυ. Απο την αλλη, ειμαστε πολυ χαρουμενοι που υπαρχουν ανθρωποι σαν εσενα. εισαι μια ελπιδα για το αυριο... ΣΠΥΡΟΣ, ΣΟΦΙΑ, ΝΙΚΟΣ

Tina είπε...

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή υπάρχουμε κάποιοι που περιμένουμε με αγωνία να δούμε αν θα τα καταφέρουμε να πάμε πάλι στο νησί μας. Να ξαναδούμε τα μέρη που παίζαμε παιδιά, να μυρίσουμε τον αλλιώτικο αέρα. Να βρούμε φίλους , γνωστούς , συγγενείς. Να απολαύσουμε την ομορφιά.

Εμείς της άγονης γραμμής ζούμε πάντα με το άγχος του να υπάρχει καράβι να καταφέρουμε να φτάσουμε στο νησί μας ,έστω και το ξημέρωμα.
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να φτάνεις στο νησί και να βλέπεις τον ήλιο να βγαίνει από τη θάλασσα. Εκείνη την ώρα είναι σα να μπορείς να μιλήσεις με το Θεό που έφτιαξε αυτόν τον απίστευτο κόσμο.Στην πρωινή δροσιά προσευχόμαστε να μας αξιώσει ο Θεός και του χρόνου να είμαστε όλοι εκεί.

Εύχομαι σε όλους καλές θάλασσες να τους πάνε και καλά γλέντια στα νησιά.

Ωραία η ανάρτησή σου φίλε. Με ταξίδεψε και με συγκίνησε.

Related Posts with Thumbnails