Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Κεντέρης, Σίδνεϊ... Η έκπληξη του αιώνα στον παγκόσμιο στίβο.

Είναι κρίμα που μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του Κλασσικού Αθλητισμού ξεχάστηκε τόσο γρήγορα. Ενας λευκός να αφήσει πίσω επτά μαύρους σε ένα αγώνισμα που εκ φύσεως οι μαύροι είναι ανώτεροι. Αυτός ο λευκός ήταν ο Κώστας Κεντέρης και όλος ο ελληνισμός είχε τότε ανατριχιάσει. Σήμερα ξεχάστηκε αφού η απόφαση του Κεντέρη και της Θάνου να μην παρευρεθούν στο αντιντόπινγκ κοντρόλ του Ολυμπιακού χωριού στους Αγώνες του 2004 έδωσε το ερέθισμα σε πολλούς να πιστέψουν πως ο Κώστας ήταν ντοπέ και τότε, αλλά και στους Αγώνες του Σίδνεϋ. Ωστόσο, ποτέ δεν αποδείχτηκε -έστω στην Αυστραλία- ότι ο Κεντέρης είχε πάρει αναβολικά.
Κανείς δεν έχει γράψει ποτέ σε εφημερίδα και ποτέ δεν έχει υποθεί στην τηλεόραση, αυτό που θα γράψω τώρα και αυτό που όλοι οι Ελληνες έχουν πει σχετικά με τη νίκη του Κώστα Κεντέρη: "Ακόμα κι αν τότε ο Κεντέρης πήρε αναβολικά, υπήρχε περίπτωση να μην είχαν πάρει αναβολικά και οι μαύροι συναθλητές του; ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ! Ολοι είχαν πάρει".
Ωστόσο, αγαπητοί φίλοι αν θέλουμε να είμαστε αξιοπρεπείς, αν θέλουμε να δώσουμε το καλό παράδειγμα στα παιδιά μας, αν θέλουμε όλοι να ζούμε σε έναν καλύτερο κόσμο, τότε τα αναβολικά σε κάθε αγώνισμα, σε κάθε άθλημα πρέπει να καταργηθούν... Δεν πρέπει να υφίσταντο ούτε σαν ιδέα... Οταν παίρνεις αναβολικά για να κερδίσεις, είναι σαν να κλέβεις για να αποκτήσεις χρήματα... Εχοντας γράψει όλα όσα ήθελα, μπορείτε πλέον να ανοίξετε τη φωνή και να δείτε την κούρσα. Οι σφυγμοί της καρδιάς σας θα αυξηθούν...



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

α ρε Κεντερη, αυτη η μαλ... να μην ειχε γινει στο ολυμπιακο χωριο και σημερα θα σε ειχαν αγαλμα...

Related Posts with Thumbnails