Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΥΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ


Το περιστατικό συνέβη πρόσφατα στο Βόρειο Τέξας.
Μια γυναίκα πήγε για βαρκάδα μια Κυριακή, παίρνοντας μαζί της μερικά αλουμινένια κουτάκια με αναψυκτικό, τα οποία έβαλε μέσα στο ψυγειάκι του σκάφους. Τη Δευτέρα διεκομίσθη στο νοσοκομείο και εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Την Τετάρτη απεβίωσε.

Η νεκροψία κατέδειξε ότι πέθανε από λεπτοσπείρωση. Η πηγή της εντοπίστηκε στο κουτάκι του αναψυκτικού από το οποίο ήπιε απευθείας. Δοκιμές απεκάλυψαν ότι η αλουμινένια συσκευασία του αναψυκτικού ήταν μολυσμένη από ούρα αρουραίου, που προκάλεσαν τη λεπτοσπείρωση.

Τα ούρα αρουραίου περιέχουν τοξικές και άλλες θανατηφόρες ουσίες. Είναι επιτακτικό να πλένετε καλά το άνω μέρος όλων των αλουμινένιων συσκευασιών αναψυκτικών, πριν πιείτε από αυτά. Τα κουτάκια αυτά συνήθως αποθηκεύονται σε αποθήκες και στη συνέχεια μεταφέρονται και παραδίδονται στα καταστήματα λιανικής πώλησης χωρίς να έχουν καθαριστεί.

Μία μελέτη απέδειξε ότι το άνω μέρος
όλων των κουτιών αλουμινίου από αναψυκτικά είναι περισσότερο μολυσμένα ακόμη και από τις δημόσιες τουαλέτες (!), όντας γεμάτα από μικρόβια και βακτηρίδια. Γι' αυτό, λοιπόν, πλύνετέ τα με άφθονο νερό πριν τα βάλετε στο στόμα σας ή χρησιμοποιείστε καλαμάκι για να αποφύγετε οτιδήποτε μοιραίο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε εδώ ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί ολοι για το φόνο του παιδιού και το χαμό που γίνεται μιλούν και γράφουν (Blogs,τηλεοράσεις, εφημερίδες, καθένας)και δεν ένοιωσες την ανάγκη να αναφερθείς στο θέμα??
Πως θα αποκτήσει το blog σου ενδιαφέρον, και μάλιστα όταν λες ότι θα γράφεις για διάφορα σημαντικά θέματα, ότι αγαπάς την Ελλάδα κλπ. Μεγάλη σου παράλειψη, εκτός και αν δεν το θεωρείς σημαντικό, οπότε πάω πάσο αλλά δεν θέλω να το πιστέψω. Μάλιστα απευθύνεσαι και σε νέους ανθρώπους. Κρίμα.

Dimitris Andrikopoulos είπε...

Φίλε μου έχεις δίκιο και ευχαριστ΄β για το μήνυμά σου.
Απλά περιμένω για να γράψω την τοποθέτησή μου με ψυχραιμία και όχι υπό το βάρος της οργής για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στον τόπο μας.
Θέλω να αποκτήσω πρώτα μία σφαιρική και ολοκληρωμένη άποψη και σύντομα θα αναρτήσω τις θέσεις μου.

Related Posts with Thumbnails