Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ, ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ! Σχόλια...

"Φίλε Νότη σου ανοίγω την καρδιά μου, είσαι από τις λίγους καλλιτέχνες του 21ου αιώνα που δεν τραγουδάει μόνο για αγάπες. Τραγούδησες για την μάνα (Η Στέλλα η Σμυρνιά), τον χαμένο σου αδελφό (Αδελφέ μου) , την Πόλη και τις χαμένες πατρίδες (Τα κλεμμένα), τα ναρκωτικά (Σώμα μου), την Ελλάδα (Πατρίδα μου), την σημερινή κοινωνία (Πρόβατα), τα άσχημα πρότυπα (Εξαρτημένε καλλιτέχνη), τον υιό (Της ζωής μου το στολίδι), την νοσταλγία (Η Μπαλάντα των Χριστουγέννων), τα άστεγα παιδάκια (Αγγελούδι). Μακάρι για τον λόγο αυτό να εκτιμούσαν όλοι τα τραγούδια αυτά, αλλά και το γεγονός ότι ορισμένοι (λίγοι) δεν εκτιμούν τα τραγούδια σου, αυτό τους δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία, διότι η κοινωνία μας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να έχουμε μεγάλες απαιτήσεις από την κοινωνία μας."

Πρόσφατα έφυγε από κοντά του ο αδελφός του. Ακούστε το τραγούδι και διαβάστε τους στίχους από το κομμάτι "Αδελφέ μου" και ακούστε και άλλα δύο υπέροχα τραγούδια από τον τελευταίο δίσκο του.

Αδελφέ μου,δεν σε ξέχασα ποτέ μου,
αδελφέ μου,πες του φίλου σου του ανέμου να φυσήξει
και σα φύλλο στον αέρα να σε ρίξει...
Αδελφέ μου,πες στον κλέφτη το Θεό πως μου'χεις λέιψει
κι ώρες ώρες η χαρά μού φέρνει θλίψη...
Φιλαράκι μου,καλέ μου,αδελφέ μου ...

Να σε σώσω δεν κατάφερα, η αρρώστια σ' είχε σβήσει
και στον νου μου πάλι τα 'φερα, όλα αυτά που είχαμε ζήσει..
Νύκτες όμορφες και έναστρες, με χιλιάδες κόσμο γύρω,
όμως σ' έχασα αδελφάκι μου και δεν έχω που να γείρω...

Αδελφέ μου..

Αδελφέ μου,τι μπορώ να κάνω τώρα πια για σένα..
Μόνο λόγια να σου πω τραγουδισμένα
στων αγγέλων τον ουράνιο σκοπό..
Αδελφέ μου,μια συγγνώμη τη χρωστάω στην ψυχή σου,
ήμουν άδικος πολλές φορές μαζί σου,
μα δεν πρόλαβα ποτέ μου να στο πω..

Να σε σώσω δεν κατάφερα,η αρρώστια σ'είχε σβήσει
και στον νου μου πάλι τα'φερα, όλα αυτά που είχαμε ζήσει..
Νύκτες όμορφες και έναστρες, με χιλιάδες κόσμο γύρω,
όμως, σ' έχασα, αδελφάκι μου και δεν έχω που να γείρω...







7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

apisteutos diskos. axios

yiannis είπε...

apo tous kaluterous diskous twn teleutaiwn dekaetiwn. bravo mitsara

;-) είπε...

Mπράβο Μητσάρα και από εμένα!
Το 1ο και το 3ο, πιο δυναμικά κομμάτια. (Ως γενικότερο άκουσμα).
Το 2ο έχει ιδιαίτερη, ξεχωριστή μουσική... Ταξιδιάρικη!

;-)

Anna είπε...

συμφωνώ απολύτως με την τοποθέτηση σου σχετικά με το Σφακιανάκη και τη δουλειά του. Είναι άξιος λαϊκός τραγουδιστής και λατρεμένος από τον κόσμο. Αυτά τα τρία καινούργια τραγούδια αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα της δουλειάς του. Επιλέγει πάντα τι θα τραγουδήσει και μας έχει καλομάθει να περιμένουμε από αυτόν, ξεχωριστα τραγούδια πλούσια σε μηνύματα κοινωνικά, πολιτικά ή ερωτικά. Με το δικό του αντρίκιο τρόπο μιλάει άμεσα στον κόσμο, που τον αποθεώνει. Ακούγοντας - για πρώτη φορά- τα τραγούδια ένοιωσα ότι ένας υπέροχος συνδυασμός στίχων, μελωδίας και ερμηνείας γέμισε την ψυχή μου.

Dimitris Andrikopoulos είπε...

Απορρυπτω μοναχα μηνυματα και σχολια στα οποια εμπεριεχονται υβριστικα ή προσβλητικα μηνυματα. Εχω πολλους μηνες να δεχτω τετοιους ειδους μηνυματα, για αυτο αν θελεις ξαναστειλε και τα δυο σου σχολια στο Greensleeves και στον Σφακιανακη για να τα ανεβασω. Ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

Eyxaristoyme Dimitri gia to moysiko xipnima poy mas ekanes!
pragmatika apolamvanw to kafedaki moy me kali moysiki.tha simfwnisw mazi soy pws o sfakianakis einai apo toys ligoys 'neoys' ---ennow toy ssimera---kallitexnes poy i douleia toy einai axiologi.poy mpori na kaftiriasei ta panda mesa apo ta tragoydia toy alla kai nas exi kapsoyrepsei oloys ligo parapanw.
Kai ta tria maresan.ena ki ena!

Oso gia afto poy les gia perierga sxolia egw soy lew vaze ta kai eimaste emeis edw na apadisoyme se optidipote periergo!

Nikos Defes

Ανώνυμος είπε...

Νοτης ο αρχοντας της νυχτας!Θα συμφωνησουμε με την Αννα που λεει οτι μας έχει καλομάθει.Πανντα βγαζει τραγουδια διαφορετικα απο τους αλλους και αυτα για τον αδελφο και τον γιο του είναι πολύ συγκινιτικά/
Και θα απαντησουμε και εμεις αμα χρειαστει!

Γιαννης+Αννα

Related Posts with Thumbnails