Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

TA ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ...

Eπιπτώσεις και αποτέλεσμα του πολέμου πάνω σε παιδιά...

4 σχόλια:

Eleni Voudouri είπε...

einai sokaristiko to video ayto alla xreiazete na ta vlepoyme ayta giati oloi eimaste stin kosmara mas genikotera kai kollame me kati ilithia provlimata eno oi alitheies mas tha eprepe na vriskonte alloy..mpravo re sy andriko..

Anna είπε...

Θα πω το κλασσικό και πολλές φορές ειπωμένο "μία εικόνα, χίλιες λέξεις". Εικόνες ντροπής, φρίκης, αγανάκτησης, οργής και απελπισίας. Αθώα παιδικά μάτια που παρακολουθούν τη μοίρα που τους φθιάξαμε όλοι εμείς, έχοντας ο καθένας από εμάς το δικό του μερίδιο συμμετοχής και ευθύνης. Εικόνες που σε κάνουν να νομίζεις ότι νοιώθεις τον πόνο αυτών των πλασμάτων. Στην πραγματικότητα όμως δεν έχεις ιδέα τι περνάνε γιατί απλά δεν θέλεις να ξέρεις. Αν ξέρεις οφείλεις να δραστηριοποιηθείς. Είναι ευκολότερο να σκέφτεσαι ότι παρακολουθώντας ένα τέτοιο βίντεο συμμερίζεσαι τη φρίκη που βιώνουν οι άνθρωποι του πολέμου, τους συμπονάς, τους λυπάσαι, οπότε αυτό είναι αρκετό. Στη συνέχεια, επαναπαύεσαι και ησυχάζεις επειδή δήθεν έκανες το χρέος σου.
Το πιο ανατριχιαστικό, για μένα, είναι ότι αυτά τα πλασματάκια έχουν για παιχνίδια τους αληθινά όπλα τα οποία κάθε στιγμή μπορεί να τα στρέψουν όχι μόνο εναντίον του νομιζόμενου εχθρού τους αλλά και εναντίον του ίδιου τους του εαυτού ή των αγαπημένων τους προσώπων. Αυτά τα μικρά παίζουν με το θάνατο στην πιο ακραία του μορφή και αν θα μεγαλώσουν ποτέ, αν θα γλυτώσουν, το μόνο που θα τους μείνει θα είναι, κατά κανόνα, να σκορπίσουν πάλι θάνατο, μήπως και γιατρέψουν τις πληγές τους.

Ανώνυμος είπε...

aytro poy me pona.skotwnoyn to ayrio.skotwnoyn tis elpides,
den afinoyn ayta ta paidika matia aytes tis paidikes psyxes na xaroyn tin zwi toys.toys ma8ainoyn ton thanato tin friki to pono.
tha simfwnisw me tin Anna oti to xirotero einai ayto poy mporoyn na kanoyn,mexri poy mpori na ftasoyn.akrws sokaristiko.

Nikos Defes

Ανώνυμος είπε...

Βιντεο με τραγικές και φρικτες αληθειες.Ολοι οι γονεις πρπεπει ναπροσεχουν τα παιδιά τους και να μην τους μαθαινουν να ζουν με αυτο το...δηλητηριο στην ψυχή τους.
ειναι αδιανόητα να μεγαλώνουν με τοσο μισος και να χουν τον θανατο ως παιχνιδι!ειναι παιδιά,
Αφηστε τα να ζησουν την ζωη που τους αξιζει!

Γιάννης+Αννα

Related Posts with Thumbnails