Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΑΣΠΟΡΑ - ΕΤ3. Μια ηλιαχτίδα φωτός στο σκοτάδι της (ανθ-) ελληνικής τηλεόρασης


Θα ήθελα να δώσω από το μπλογκ μου τα συγχαρητήριά μου στην ΕΤ3 και τη δημοσιογράφο Χρύσα Σάμου για την κορυφαία ίσως εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, την "ΔΙΑΣΠΟΡΑ". Προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 13.30 και σε επανάληψη κάθε Τρίτη στις 00.30.
Αφιερώνεται στους Ελληνες του εξωτερικού που νιώθουν ακαταμάχητη νοσταλγία για την Πατρίδα, ένα συναίσθημα που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον έρωτα. Οι συμπατριώτες μας ακούνε την λέξη Ελλάδα και δακρύζουν από συγκίνηση, ενώ παράλληλα πονάνε για τα σημερινά της χάλια. Ωστόσο, πάντα την αγαπούν και τους λείπει, διότι η Ελλάδα είναι η ιστορία της, ο πολιτισμός της, η μουσικής της, ο ήλιος της, τα βουνά της, τα νησιά της και οι ήρωές της. Οχι το διεφθαρμένο και βρώμικο κράτο της και η τραμπούκικη και ανήθικη κοινωνία της. Για τον Ελληνα της διασποράς θα ισχύει πάντα "Οπου ζω, Ελλάδα".


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια και απο εμένα!
Και κάποια στιγμή όλα τα αδελφια να
επαναπατρίζονται!


Μετά τιμής,
Βασίλης Ναδάκης

Ανώνυμος είπε...

Eλλάδα παντου!

Πατσης είπε...

Σε ευχαριστώ που με γυρισες σε εκινες τις εποχές που ναι μεν δυσκολες αλλα αληθινα οΜΟΡφες

fotia+tsekouri είπε...

θα ηθελα και εγω να συγχαρω την κυρια Σαμου για την εξαιρετικη δουλεια της. Ειμαι και εγω παιδι της διασπορας... δυστυχως στην πατριδα των γονιων μου ... στην ελλαδα...

Ανώνυμος είπε...

TO TRAGOUDI TOU PATERA MOY!

Related Posts with Thumbnails