Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΓΙΑ EUROVISION ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ !

Είναι γεγονός πως η Eurovision είναι ένας θεσμός της πλάκας, αφού και τα περισσότερα τραγούδια είναι απαράδεχτα και χαμηλής ποιότητας.
Υποτίθεται ότι το κάθε τραγούδι θα έπρεπε να εκπροσωπεί την μουσική κουλτούρα και τη γλώσσα της εκάστοτε χώρας.
Κάτι που δεν συμβαίνει καθόλου όσον αφορά στην ελληνική εκπροσώπηση, τουλάχιστον τα πέντε τελευταία χρόνια.
Αγγλικοί στίχοι εμπλουτισμένοι με χαζοχαρούμενους ποπ ρυθμούς φτιαγμένα με τη βοήθεια υπολογιστών και όχι αυθεντικών, μουσικών οργάνων.
Η ΕΡΤ, λοιπόν, η κρατική τηλεόραση της χώρας, μας δίνει την επιλογή να ψηφίσουμε για ποιο τραγούδι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα ανάμεσα σε τρία τραγούδια που διάλεξε η ίδια και που όλα έχουν μόνο αγγλικούς στίχους και καμία απολύτως σχέση με Ελλάδα.
Και έρχεται μία άλλη χώρα, η Σουηδία να στείλει στον τελικό που θα αναδείξει ποιο τραγούδι θα στείλει στην Eurovision ένα κομμάτι με ελληνικούς στίχους!
Αν και προκρίθηκε στις τελευταίες επιλογές, τελικά δεν πήρε το εισιτήριο για την εκπροσώπηση στον θεσμό. Και καταλήγουμε ότι η Σουηδία σέβεται περισσότερο την ελληνική γλώσσα, από ότι το ίδιο το ελληνικό κρατικό κανάλι.
Το "alla", το οποίο πρώτο αποκάλυψε το troktiko.blogspot.com, μπορεί να μην είναι ένα σπουδαίο τραγούδι, αλλά αναμφίβολα είναι πολύ καλύτερο από όσα στέλνουμε εμείς, αφού έχει καλύτερο ρυθμό, μουσικά όργανα όπως το βιολί και βέβαια είναι στα ελληνικά.
Η Σοφία Ζόμπαρ είναι Σουηδέζα παντρεμένη με Ελληνα και την ευχαριστούμε!
Και σαν ένα χαλασμένο κερασάκι πάνω στην μουχλιασμένη τούρτα, πρόεδρος της επιτροπής της Eurovision είναι δυστυχώς ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες που γέννησε ο τόπος μας, ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος μάλλον γέρασε... πρόωρα.
Ακούστε το τραγούδι:

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εκατομμύρια για την γιουροβίσιον, εκατομμύρια για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Παναθηναικού και του Ολυμπιακού,
μηδέν για τη μορφωσή μας...

Ανώνυμος είπε...

Ρε φίλε τα έχεις μπερδέψει.. Αν δηλαδή η Σουηδία έστελνε τραγούδι με ξένο στίχο (ελληνικό στη συγκεκριμένη περίπτωση) θα σεβόταν την κουλτούρα της και τη γλώσσα της? Η eurovision είναι ένα τηλεοπτικό σόου, μην τρέλενεσαι..

Dimitris Andrikopoulos είπε...

Ευχαριστώ για το σχόλιο.
Δεν έγραψα ότι η Ελλάδα δεν σέβεται την γλώσσα της, αλλά αναφέρομαι συγκεκριμένα στην ΕΡΤ.
Αν πιστεύεις ότι το κρατικό κανάλι στέλνοντας τραγούδια με αγγλικό στίχο τιμάει και σέβεται την ελληνική γλώσσα, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω απόλυτα.
Και αν κάποιες άλλες χώρες δεν στέλνουν τραγούδια με στίχους με την επίσημη γλώσσα τους, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και εμείς να ακολουθήσουμε το ίδιο δρόμο.
Ισως δεν θα πρέπει να τρελαίνομαι -όπως σωστά λες- τόσο πολύ με την φιέστα αυτή της πλάκας...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι κακό αλλά η κοπέλα έχει αξάν. Ο Σάκης απλά είναι άθλιος τραγουδιστής και οκ χορευτής.
Πάλι θα πάρει ένα μέτριο βαθμό κτλ κτλ κτλ... αφού συνέχεια στέλνουμε "μουγγούς". Εξαίρεση η παπαρίζου που κάπως την πάλευε και ήταν και ωραία παρουσία και με αξιοπρεπές κομματάκι όπερ και το πήρανε/με !

Related Posts with Thumbnails