Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΘΕ 1η ΚΑΙ 15 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ

Με σκοπό να τιμήσω την ποιοτική μουσική, ελληνική και ξένη, θα αναρτώ κάθε 1η και 15 του μηνός ορισμένα από τα κορυφαία τραγούδια του παγκόσμιου, μουσικού πενταγράμμου.
Επιθυμία μου είναι να προσθέσω και εγώ ένα μικρό λιθαράκι στην εξάπλωση της ελληνικής μουσικής σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας.
Όσον αφορά στην ξένη, επιθυμώ να γνωρίσει ο κόσμος τα "διαμάντια" της ξένης μουσικής, ιδιαίτερα της δεκαετίας του '60 και '70, των δύο πιο δημιουργικών δεκαετιών από πλευράς σύνθεσης τραγουδιών.
Το πρώτο μου τραγούδι δεν θα μπορούσε να μην προέρχεται από το έργο από το οποίο είναι εμπνευσμένη η ονομασία της ιστοσελίδας μου, το "Άξιον Εστί" των Οδυσσέα Ελύτη και Μίκη Θεοδωράκη. Ο Μίκης, ένας από τους τελευταίους Έλληνες που είναι άξιος απόγονος των Αρχαίων Ελλήνων, με την αγάπη του προς την πατρίδα, την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων του τόπου μας, τους αγώνες του για την ελευθερία και με το πλούσιο μουσικό του έργο που τον κατατάσσει ανάμεσα στους κορυφαίους μουσικούς όλων των εποχών σε όλο τον κόσμο, αποτελεί αναμφίβολα έναν ζωντανό μύθο για την Ελλάδα.
Το πρώτο τραγούδι είναι το "Ναοί στο σχήμα του Ουρανού".
Στη συνέχεια του βίντεο ακολουθούν και δύο ακόμα τραγούδια από το "Άξιον Εστί" , τραγουδισμένα στα γερμανικά, ελάχιστο δείγμα της εκτίμησης και του σεβασμού που τρέφουν οι Γερμανοί και όχι μόνο στην ποιοτική ελληνική μουσική.
Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στην Λειψία.

Related Posts with Thumbnails