Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΘΕ 1η ΚΑΙ 15 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ

Με σκοπό να τιμήσω την ποιοτική μουσική, ελληνική και ξένη, θα αναρτώ κάθε 1η και 15 του μηνός ορισμένα από τα κορυφαία τραγούδια του παγκόσμιου, μουσικού πενταγράμμου.
Επιθυμία μου είναι να προσθέσω και εγώ ένα μικρό λιθαράκι στην εξάπλωση της ελληνικής μουσικής σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας.
Όσον αφορά στην ξένη, επιθυμώ να γνωρίσει ο κόσμος τα "διαμάντια" της ξένης μουσικής, ιδιαίτερα της δεκαετίας του '60 και '70, των δύο πιο δημιουργικών δεκαετιών από πλευράς σύνθεσης τραγουδιών.
Η σημερινή επιλογή μου είναι ένα τραγούδι του Μπομπ Ντίλαν, τον οποίο θεωρώ ως έναν από τους κορυφαίους ξένους μουσικούς όλων των εποχών.
Ενδεχομένως να είναι ο σπουδαιότερος στιχουργός τραγουδιών της ιστορίας.
Οι στίχοι σε συνδυασμό με την υπέροχη μουσική του, μας χάρισαν ανεκτίμητης αξίας τραγούδια.
Το κομμάτι που επέλεξα είναι το One more Cup of coffee. Γράφτηκε το 1976. Στα φωνητικά είναι η τραγουδίστρια της κάντρι μουσικής, Emmylou Harris, παρά το γεγονός ότι αρκετοί θεωρούν πως τραγουδάει η πρώην σύντροφος του Ντίλαν, Τζόαν Μπάεζ.
Στο συγκεκριμένο τραγούδι, μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο αναλύει την εκτίμηση που τρέφει προς μία κοπέλα, χωρίς όμως να βρίσκει ανταπόκριση.
Αναφέρεται στο γεγονός ότι εκείνη διαφέρει από τα άλλη μέλη της οικογένειάς της και πως αν τυγχάνει έλλειψη μόρφωσης, η καρδιά της είναι τόσο μεγάλη όσο ένας ωκεανός.
Απολαύστε το.

1 σχόλιο:

Stefanos Max είπε...

ΜΠΛΟΓΚΟΚΟΥΙΖ

Ποια πολυ γνωστη blogger επεστρεψε πριν μερικες μερες ξανα στην ελληνικη μπλογκοσφαιρα;

http://blogo-sphera.blogspot.com/2009/06/blogoquiz.html

Related Posts with Thumbnails