Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΗΚΩΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ!


Εντυπωσιακό! Στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ποτέ και δυστυχώς, πιθανότατα, δεν θα γίνει ούτε στο μέλλον:
Τελικός κυπέλλου Ισπανίας στο ποδόσφαιρο, το βράδυ της Τετάρτης. Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την Ατλέτικ Μπιλμπάο. Η Μπάρτσα σημειώνει και τρίτο τέρμα και προηγείται 3-1. Λίγα λεπτά αργότερα ο ποδοσφαιριστής των Καταλανών, Ντάνι Αλβες δέχεται αντικείμενο στο κεφάλι από οπαδό της Βασικής ομάδας. Προς έκπληξη (μόνο δική μας επειδή δεν το έχουμε συνηθίσει), 25.000 φίλοι της Μπιλμπάο γυρνούν προς το μέρος του οπαδού της αγαπημένης τους ομάδας και αρχίζουν να του φωνάζουν "ΕΞΩ - ΕΞΩ , ΕΙΣΑΙ ΝΤΡΟΠΗ". Μέσα σε λίγα λεπτά οι αστυνομικοί έβγαζαν σηκωτό από τις εξέδρες τον ένοχο, ο οποίος συνελήφθη και θα κάνει πολλά χρόνια να παρακολουθήσει από κοντά αγώνα της Μπιλμπάο.
Στην Ελλάδα, σε κάθε αγώνα, οι οπαδοί πετούν αντικείμενα στους ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας. Όταν κάποιο από αυτά βρει τον παίκτη, κανείς δεν θα αποδοκιμάσει τον ένοχο, αντιθέτως θα ακολουθήσουν κι άλλοι το κακό παράδειγμα, ως ηλίθια θύματα της ψυχολογίας του όχλου. Ποτέ κανένας δεν έχει συλληφθεί επειδή εκτόξευσε αντικείμενο.
Ένα μικρό παράδειγμα του πόσο οπισθοδρομική και τριτοκοσμική είναι η κοινωνία μας και δεν φταίει σε τίποτα η χώρα μας, αλλά εμείς οι ίδιοι, οι άνθρωποί της...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κάνεις λάθος φίλε. πριν κάποια χρόνια όταν ο ΠΑΟΚ έπαιζε στα προκριματικά του τσαμπιονς λιγκ με την Μακάμπι στη διάρκεια του ημιχρόνου μπήκε μέσα ένας "φίλαθλος" και το "έπαιζε τσαμπουκάς" σε έναν ποδοσφαιριστή της Μακαμπι που έκανε την προθέρμανσή του.
Σε πληροφορώ ότι η αστυνομία που τον κυνήγησε δεν τον έπιασε καθώς πρόλαβε να ξαναγυρίσει στην "ασφάλεια" της κερκίδας - έτσι νόμιζε τουλάχιστον, γιατί μετά από αυτό όλη η κερκίδα (ξεκινώντας από την Θύρα 4) άρχισε ρυθμικά να φωνάζει "Εισαι μ*λ*κ*ας")... οπότε τελικά εγκατέλειψε και το γήπεδο...
Αυτό νομίζω δείχνει ότι ο κόσμος δεν της θέλει τέτοιες συμπεριφορές... τώρα γιατί παρόλα αυτά δεν μπορούμε να απαλλαχτούμε από κακές συμπεριφορές - που όντως υπάρχουν - είναι άλλο θέμα και μπορεί να αναλυθεί από πολλές πλευρές.... αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα.. έχουμε μάθει να μιλάμε με τα χειρότερα λόγια για την χώρα μας..

με εκτίμηση

Dimitris Andrikopoulos είπε...

Δεκτή και σεβαστή η τοποθέτησή σου φίλε και σε ευχαριστώ. Ωστόσο, το γεγονός που περιγράφεις δεν παύει να αποτελεί μία τεράστια εξαίρεση στις χιλιάδες των αγώνων που έχουν διεξαχθεί στον τόπο μας.
Οσον αφορά στο τελευταίο σκέλος που αναφέρεις ότι "... έχουμε μάθει να μιλάμε με τα χειρότερα λόγια για τη χώρα μας", θα σε διορθώσω διότι αντιθέτως, γράφω ότι "... δεν φταίει σε τίποτα η χώρα μας, αλλά εμείς οι ίδιοι, οι άνθρωποί της".
Σε ευχαριστώ για το χρόνο και την άποψή σου.

Ανώνυμος είπε...

ontos emeis oi idioi ftaime, se mia xora pou sinexos ekselissetai pneumatika kai politistika,exoume ton tropo na tin ipobibazoume kai na tin lithoboloume.
sia

Related Posts with Thumbnails