Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Aρθρο για τη δολοφονία του αστυνομικού


Οι υγιώς σκεπτόμενοι και καλοί άνθρωποι και συμπολίτες μας επιθυμούν να ζουν μέσα σε μια κοινωνία χωρίς βία, έγκλημα και μίσος, γεμάτη αγάπη, ειρήνη και δικαιοσύνη.
Οσο περνούν τα χρόνια τόσο περισσότερο βλέπουμε τη ζυγαριά να γέρνει με τεράστια διαφορά προς τα πρώτα.
Τον περασμένο Δεκέμβριο όλοι μας απογοητευτήκαμε, στεναχωρηθήκαμε και διαμαρτυρηθήκαμε για τον άδικο χαμό του Αλ. Γρηγορόπουλου.
Σήμερα, επτά μήνες μετά θρηνούμε το δεύτερο θάνατο μέσα σε λίγες εβδομάδες ενός αστυνομικού.
Κανένας δεν βγήκε στον δρόμο να διαμαρτυρηθεί ή να παραπονεθεί.
Ενας άδικος χαμός ενός πατέρα δύο ετών.
Επιθυμούν την κατάργηση της αστυνομίας. Μα πόσο ανόητη και αφελή είναι αυτή η επιθυμία;
Εστω μια ημέρα να καταργείται η αστυνομία, οι Παναθηναϊκοί θα σκοτώνονταν με τους Ολυμπιακούς, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ με εκείνους του Αρη, οι αριστεροί με τους δεξιούς, οι αναρχικοί με τους χρυσαυγίτες, οι ανταγωνιστικές επιχειρήσεις μεταξύ τους, οι τρέντι με τους είμο, οι ροκάδες με τους ρεϊβερς κ.ο.κ.
Είναι τελείως ανώφελο και κουτό να ζητάει κάποιος την κατάργηση της αστυνομίας και να μισεί τους αστυνομικούς.
Η "Συλλογική Ευθύνη", δηλαδή να βάζεις όλους στο ίδιο καφάσι για κάτι που έκαναν λίγοι, αποτελεί φασιστικό και ναζιστικό τρόπο σκέψης, όταν για παράδειγμα οι Ναζί επιθυμούσαν τον αφανισμό όλων των Εβραίων.
Αν θεωρούν οι δολοφόνοι του Αντώνη Σάββα πως η πράξη τους αυτή ήταν κάτι σωστό, τότε ας βρουν το ανήλικο παιδάκι του που άφησαν ορφανό, ας το κοιτάξουν στα μάτια κι ας πούνε ότι αυτοί σκότωσαν τον πατέρα τους.
Περιμένουμε να διαβάσουμε την προκήρυξη των δολοφόνων, αν και δεν πιστεύω πως θα αναφέρουν ότι το θύμα ήταν βιαστής ή παιδεραστής για να καταλαγιάσει η οργή μας. Δυστυχώς, καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναφερθεί και δεν έχει κυνηγήσει παιδεραστές, βιαστές ή βασανιστές ζώων.
Με την πράξη τους αυτή απλά κέρδισαν την εκτίμηση μόνο των κακοποιών στοιχείων, των αποβρασμάτων της κοινωνίας. Το μίσος διαδέχεται το μίσος και η βία τη βία. Κανένα κέρδος, καμία αιτία.
Για εκείνους, το σύμβολο της άχρηστης κοινωνίας στην οποία ζούμε είναι ένας οικογενειάρχης, πατέρας αστυνομικός και προστάτης μάρτυρα σε τρομοκρατική ενέργεια του ΕΛΑ, ο οποίος σίγουρας αμοιβόταν με λιγότερο χρήματα από ότι οι ίδιοι οι δολοφόνοι...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

den exoume kamia elpida file

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς χάνονται πολλοί άνθρωποι κάθε μέρα στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο!!! Δεν μπορούμε να ζητάμε από τους πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους για κάθε τι!!! Ξεκινάω από αυτό γιατί έχω ακούσει πολλά!!! Κανείς δεν ζητάει να εξαφανισθεί η αστυνομία, αλλά να κάνει τη δουλειά της!!! Όσο για τους δολοφόνους σίγουρα δεν είναι με το λαό, τον απλό πολίτη και τον κάθε φουκαριάρη, όπως αποκαλούν πολλές φορές τους πολίτες, που "υπερασπίζονται".
Αφήστε μου όμως λίγο χώρο να αναπτύξω τον συλλογισμό μου και ελπίζω να μην κουράσω!!!
Ξεκινάω από το πόσοι άνθρωποι χάνονται καθημερινά σε διάφορα πράγματα, στους δρόμους της Ελλάδος σε τροχαία ατυχήματα, σε πολέμους που άρχισαν χωρίς αιτία και ακόμα δεν τελειώνουν γιατί συμφέρουν κάποιους (π.χ. Ιράκ, Αφγανιστάν, Κόσσοβο, Αφρική(βάζω όλη την Ήπειρο γιατί γίνονται παντού εμφύλιοι), κ.α.), από την πείνα, από αρρώστιες που δεν είναι ανίατες, από τα ναρκωτικά και πάρα πολλές άλλες αιτίες... Για όλα αυτά φταίει ένα σύστημα που τα διοχετεύει με αφορμές που μαθαίνει στους ανθρώπους ότι είναι αντίπαλοι!!! Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι μιλάμε για Ειρήνη αλλά για παράδειγμα στην Ελλάδα δεν συμπαθούμε τους Τουρκους, τους Αλβανούς, τους Πακιστανούς και 1002 άλλους. Πρώτα λοιπόν ας κοιτάξουμε να αλλάξουμε τους εαυτούς μας. Και ας βγούμε στους δρόμους κι ας παλέψουμε στα σπίτια μας κι ας μιλήσουμε στην παρέα μας για όλα αυτά και μετά ας βγούμε για τον θάνατο του αστυνομικού στο δρόμο!!!
Λέω λοιπόν και λίγο με το ζήτημα αυτό ότι τον Δεκέμβρη ακούστηκαν πολλά αλλά ο κόσμος βγήκε στους δρόμους τελικά για να βροντοφωνάξει ένα σύνθημα που δεν άκουσε κανείς γιατί με τα 1002 άσχετα που μας έχουν βάλει στο κεφάλι δφεν ξέρουμε να μιλάμε ελληνικά και να τα καταλαβαίνουμε. Το σύνθημα ήταν " τέρμα πια στην κοροϊδία, θέλουμε δικαιοσύνη" δεν είναι τυχαίο το σύνθημα "αστυνομία παντού, δικαιοσύνη πουθενά". Γι αυτό ο κόσμος ήρθε σε σύγκρουση με την αστυνομία, γιατί βλέπει στα όργανα το κράτος που τον ληστεύει κάθε μέρα, μια κυβέρνηση με ένα σκάνδαλο το μήνα επί 5 χρόνια που κυβερνά, γιατί δεν αντέχει άλλο να πληρώνει και να βλέπει 3 να πλουτίζουν χωρίς να έχει να φάει!!! Κι αν το φώναξε με λάθος τρόπο, κι αν δεν ήξερε πως να το πει, αυτό ήταν! Ας κάτσουν οι τάχα γραμματιζούμενοι της βουλής να καταλάβουν την γλώσσα του πεζοδρομίου, την γλώσσα που μας μαθαίνουνε για να μας ξεριζώσουν κληρωνομιά χιλιάδων ετών!!!
Το τρίτο ζήτημα είναι να κάνει η αστυνομία την δουλειά της. Και το εξηγώ με πολύ λίγες ερωτήσεις!!! Είδε κανείς εμπόρους ναρκωτικών στη φυλακή (όχι βαποράκια, μεγάλα κεφάλια)? Είδε κανείς λαθρεμπόρους όπλων στην φυλακή? Είδε κανείς λαθρεμπόρους πετρελαίου στη φυλακή? Είδε κανείς λαθρεμπόρους μεταναστών στη φυλακή? Η απάντηση είναι κοινή, ΟΧΙ. Και η ερώτηση που ακολουθεί, για μένα η πιο λογική, είναι, ΓΙΑΤΙ? Γιατί αυτό είναι το σύστημα που ζούμε, αυτή είναι η αστυνομία που έχουμε. Ας κοιτάξει λοιπόν η αστυνομία όλα αυτά κι ας αφήσει τους πολίτες να διαδηλώνουν για έναν άλλο κόσμο. Ας αφήσει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για την άλλη άποψη κι ας μπει βαθιά στα σκατά να τα καθαρίσει (συγγνώμη για την έκφραση)!!! Αυτή την αστυνομία θέλουμε κι όχι αυτή που μας παρουσιάζουν για καλή.
Όσο τώρα για τους τάχα """επαναστάτες""" που σκοτώνουν αδιάκριτα χωρίς την κοινή υποστήριξη, χωρίς μαζικό χειροκρότημα και χωρίς ίχνος αλληλεγύης ένα μόνο έχω να πω. Είναι ενάντια του εργαζόμενου και του αγωνιζόμενου κόσμου, ενάντια σε όποιον θέλει ένα άλλο σύστημα και προσπαθεί να αλλάξει το περιβάλλον του. Δεν μπορεί να έρχεται ο κάθε καμμένος και να το παίζει υπερασπιστης δικός μου χωρίς να με ρωτάει και χωρίς εγώ να του δίνω την άδεια!!! Αυτό δημιουργεί περισσότερη καταστολή, δηλαδή περισσότερη αστυνομία (σε κατασταλτικούς μηχανισμούς) δηλαδή πολύ λιγότερη διακιοσύνη!!!
Αλλά όπως είπα και πριν αυτό είναι το σύστημα κι αυτό θέλουν να μας περάσουν... Ότι η περισσότερη καταστολή είναι καλό πράγμα, αλλά στην ουσία είναι λιγότερη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!
Ευχαριστώ πολύ όσους το διαβάσανε κι ελπίζω να βοηθάει σε μια κουβέντα αυτό το σχόλιο!!!
Κι ας υπογράψω σαν κάποιος απλά Αριστερός άνθρωπος με προοδευτικές ιδέες...

Dimitris Andrikopoulos είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα η τοποθέτησή σας, εμπλουτισμένη με πολλά επιχειρρήματα.
Ωστόσο, οι ίδιοι που κατηγορούν το σύστημα, το κράτος και την αστυνομία είναι αυτοί που προκαλούν την αστυνομοκρατία. Η δολοφονία ενός αστυνομικού -εκτός του γεγονότος ότι αποτελεί μία θρασύδειλη πράξη προβληματικών ατόμων- θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της μέτρων ενάντια στις τρομοκρατικές πράξεις.
Με τον ίδιο τρόπο, όσο αυξάνεται σε μία κοινωνία η εγκληματικότητα, τόσο περισσότερο ισχυρά θα είναι τα μέτρα ενάντια στην εγκληματικότητα, τόσο περισσότερο ισχυρή θα είναι η παρουσία και η επιρροή της αστυνομίας.
Εάν λοιπόν η περισσότερη αστυνομία, σημαίνει λιγότερη δικαιοσύνη και λιγότερο ελευθερία, όπως αναφέρατε, τότε θα πρέπει η κοινωνία μας να βρει τον τρόπο πως θα μειωθούν τα ποσοστά της εγκληματικότητας και πως θα εκλίψουν οι τρομοκρατικές ενέργειες. Οσο αυξάνονται, τόσο ισχυρότερο θα γίνεται και το αστυνομικό κράτος.
Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την πράξη της δολοφονίας του αστυνομικού.

Passas είπε...

Εγώ συμφωνώ με την τοποθετησή σου και αυτό το νόημα βγάζω από το κείμενο μου!!!
Το θέμα δεν είναι η κοινωνία από μόνη της αλλά το ποιός την καθοδηγεί!!!
Τέλος πάντων είναι μεγάλη κουβέντα και ας την αφήσουμε για κάποια άλλη στιγμή!!! Εγώ είμαι ο πρώτος που βρίζω αυτούς τους πληρωμένους θρασύδειλους για την δολοφονία ενάντια στον κόσμο της δουλειάς!!!
Επίσης είναι ένα ζήτημα το ποιός τους πληρώνει???
Και επιδή δεν μου αρέσει γενικά η κουκούλα αλλά και το να φαίνεται η άποψή μου χωρίς την υπογραφή μου μάλλον θα υπάρχει σε αυτό το σχόλιο!!!

Related Posts with Thumbnails