Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Θανατική ποινή στο βιαστή - δολοφόνο; Ναι ή όχι;

Ενας 41χρονος αλλοδαπός βίασε και στη συνέχεια πέταξε ζωντανή μια 11χρονη κοπελίτσα σε ένα πηγάδι, εκεί όπου εκείνη βρήκε φριχτό θάνατο. Δεν την λυπήθηκε και δεν ένοιωσε τον ελάχιστο πόνο ούτε όταν την βίαζε, αλλά ούτε και αργότερα όταν την έκρυψε αιμόφυρτη στο πηγάδι για να πεθάνει. Ο ένοχος πρέπει να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα;
Οι περισσότεροι θα πουν χωρίς δεύτερη σκέψη "ναι", αρκετοί θα απαντήσουν "να βασανιστεί και να πονέσει και μετά να πεθάνει, όπως και το κοριτσάκι" και ένα ελάχιστο ποσοστό ψευτο - προοδευτικών που μιλούν... έξω από το χορό θα πουν με αγένεια το κοινότοπο "ποιος είσαι εσύ που θα αποφασίσεις για το αν θα ζήσει ή όχι ένας συνάνθρωπός μας;".
Μια νοοτροπία που προφανώς έχει και αυτή προκαλέσει την ανεπαρκή εφαρμογή των νόμων και της ελαφριάς τιμωρίας ανάλογων περιστατικών με αποτέλεσμα να παρατηρούνται συχνότερα τέτοιους είδους περιστατικών. Διότι, η παραδειγματική τιμωρία επιφέρει θετικά αποτέλεσματα. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να δώσουμε μια αντικειμενική απάντηση στην ερώτηση.
Αντικειμενικά λοιπόν, κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία. Ακόμα και το χειρότερο είδος ανθρώπου όπως ο συγκεκριμένος βιαστής - παιδεραστής - δολοφόνος (αν και πολλοί θα διαφωνήσουν μαζί μου και πρώτοι από όλους οι συγγενείς του θύματος).
Οταν δηλώσει ειλικρινή μεταμέλεια, μορφωθεί, αλλάξει νοοτροπία και χαρακτήρα ή γιατρευτεί από την αρρώστιά του και στη συνέχεια ενταχτεί στην κοινωνία, τότε πιθανότατα να του αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Ακόμα και στο κτήνος αυτό.
Ωστόσο, σε ένα υποτιθέμενο αριθμό 100 βιαστών - παιδεραστών, πόσοι νιώθουν ειλικρινή μεταμέλεια; Πόσοι έχουν γιατρευτεί ή βελτίωσαν το χαρακτήρα τους; Σχεδόν κανείς, διότι κανένας βιαστής δεν βιάζει μόνο μια φορά...
Επιπλέον, η Ελλάδα έχει τις υποδομές, υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες στα σοφρωνιστικά ιδρύματά μας για την επανένταξη του ενόχου στην κοινωνία; Σαφώς και όχι.
Και ακόμα, αν υποθέσουμε ότι 1 στους 100 βιαστές γίνει στο μέλλον χρήσιμος για την κοινωνία, αυτό είναι αρκετό για να ζήσουν οι υπόλοιποι 99; Οχι βέβαια, διότι οι υπόλοιποι 99 θα βγουν απο τη φυλακή και θα ξανα αναλωθούν σε ανάλογες πράξεις.
Στο βωμό της σωτηρίας ενός βιαστή, θα πρέπει να αφήσουμε να βιαστούν εκατοντάδες άλλα παιδιά από εκείνους που θα βγουν ξανά από τη φυλακή;
Η απάντηση είναι αυτονόητη, όμως δυστυχώς δεν συμβαίνει το φυσιολογικό και αυτονόητο. Μετά την ανάλυση αυτή λοιπόν η απάντηση είναι σαφής: Θάνατος στον βιαστή - παιδεραστή - δολοφόνο και όσοι διαφωνούν μετά και την ανάλυση αυτή ας βάλουν τον εαυτό τους για λίγα δευτερόλεπτα στη θέση της μητέρας του 11χρονου κοριτσιού...

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=39121&catid=3

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχουν 1000 λογοι για να πεθανει κι ουτε ενας για να ζησει. Παρολα αυτα θα ζησει... κι οταν βγει θα το ξανακανει.

λια είπε...

Η κοινωνια μας προστατευει τους παιδεραστες - βιαστες! Γιατι δεν εδειξαν τη φωτογραφια του για να ξερουν και να μπορουν να προφυλαχτουν οι επομενοι στοχοι του; Απο τη στιγμη που δεν ειναι κατηγορουμενος, αλλα ενοχος, αφου παραδεχτηκε το εγκλημα, τοτε θα πρεπει να αποκαλυψουν την εικονα του. Ωστοσο, η κοινωνια προφυλασσει τους εγκληματιες και αφηνει στην ανασφαλεια γυναικες και παιδια.

panagiwta mpaksh είπε...

Paidia, to swsto einai na pethanei. afoy den yparxei elpida epanentakshs toy sthn koinwnia opws swsta les. Tote loipon, giati na kindunepsoun tosa paidia apo ekeinon otan tha ksanabgei apo th fylakh h tha pernei tis adeioyles tou? oxi mono ekeinos, alla kai oloi oi viastes kai paiderastes!
Oson afora toys pseutoproodeutikous, akroaristerous, taraxies pou lene "anoixte tis fulakes", tote giati den dinoun thn adelfh kai thn mhtera tous se tetoia kthnh? h upokrisia sto megaleio tou! eseis katastrepsate thn koinwnia mas! Pseutoproodeutikoi, koukouloforoi, aristeroi ths plakas, ypokrites ktl. noiazeste perissotero gia tous egklimaties lathrometanastes sthn Omonoia, para gia ta paidakia pou viazontai kai tous merokamatiarides pou listevontai kathimerina! poreies mono gia tous metanastes! einai fovero! h upokrisia sto megisto vathmo!

Ελενη Π. είπε...

Συμφωνω με την αναλυση. Ηθελα ομως να αναφερθω σε ενα μεγαλο ερωτηματικο. Τον Δεκεμβριο του 2009 καηκε ολη η Ελλαδα απο αναρχικους και κουκουλοφορους οι οποιοι το παιζουν αντι-ρατσιστες, ακολουθουν φιλομεταναστευτικη πολιτικη κτλ. Εκαψαν ολη την Ελλαδα οταν σκοτωθηκε ο 15χρονος Ελληνας, αλλα δεν εγινε ουτε μια πορεια τωρα που βιαστηκε στην Ελλαδα ενα 11χρονο κοριτσακι απο την Βουλγαρια. Δεν ειναι μεγαλη υποκρισια αυτο; Εκλαιγαν ολοι, εγραφαν ποιηματα, εκαναν πορειες, οι εφημεριδες αφιερωναν πρωτοσελιδα, η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ παρακινουσε τον κοσμο να βγει να καψει τα αστυνομικα τμηματα, ενω στο σοκαριστικο βιασμο - δολοφονια της 11χρονης Βουλγαρας απο Αλβανο δεν εγινε απολυτως τιποτα. Αποδειχτηκε λοιπον, οτι ολοι εκεινοι που το "επαιξαν" λυπημενοι, στεναχωρημενοι κτλ δεν νοιαστηκαν ποτε για κανεναν, απλα τους ενοχλησε που ηταν αστυνομικος εκεινος που δολοφονησε τον 15χρονο. Ολα ενα ψεμα... οπως λεει και το τραγουδι.

Ανώνυμος είπε...

nai exete dikaio.to thema omws einai poso pisteuete auta pou lete.den einai tuxaio 0ti eiste oles gunaikes.an thelei kapoios apo esas mporei na dhmiourghsei ena e-mail account kai na to dhmosieusei kai tha tou steilw egw peraiterw e-mail.prosoxh {an to kanei kapoios}:mhn pesete se epitheio{p.x.spammer}.tha katalabete 0ti eimai egw apo auta pou tha sas steilw{koitaxte mono to thema tou e-mail dhladh ekei pou grafei subject kai an exete ambibolia sbhste to amesws}.

Related Posts with Thumbnails